Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Јас во мојов живот никому не мислам лошо, а и да бидам искрен незнам како е тоа некој да мразам. Но ако ме прашаш дали мразам нешто воопшто, единствено би кажал дека тоа е политиката. Додуша и не ја мразам, затоа што незнам како е тоа вистински да се мрази, но сепак таа е една од работите кои ми се страшно одбивни и создаваат поделби и уништувања меѓу луѓето, без разлика дали станува збор за политиката во Македонија, или во странство.

Не сум некој што многу прати политика, но чисто се информирам за работи од типот кога има избори, какви одлуки за системот на функционирање во државава се донесени и такви некои слични работи кои човек ги знае и без да прати политика. Мене воопшто не ме интересира кој политичар со кој се скарал, кој е против кој, кој каков е, кој го критикуваат или кој го величаат, но затоа ме интересираат големите одлуки кои се донесуваат за нашава земја.

Вчера гледав вести и слушнав нешто што стварно ме извади од такт и се чудев дали навистина тоа го чув. Едноставно се зачудив како може еден Македонец да го прифати и постави јазикот на непријателот (читај Чкљ) за втор основен, или уште полошо, мајчин јазик во државава. Зар до тоа дерече се стигна да се предаде својата земја за да се стигне до целта? Не, не, до сега се сум можел да сфатам само ова не.

:sick:

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ти командире шо не оставаш пиво в стадион печен си за Гранична полиција, на Кодра Фура директно :icon_lol:.

Не ми е дојден брачкава на ред за Софија на гости да одам ама кај да е ќе биде. На Острог ќе одиме јак манастир бил, пешки се одело три километри бос, пред тоа Будва и Цетиње. Него ова со дењево ме подсеќа на сценава, кога ја гледав се шокирав излегуваат самоуверено вкрај, после пузечката :icon_lol:.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Драга Кеј, драги гледачи.
Вистината за Македонското име !!!
Шала на страна, оваа карта се наоѓа на моето работно место (рецепција ебаго) под моиве раце седи веќе 5 месеци, и дури сега ја загледав убаво па малку сум изненаџен и запрепасќен. Локацијата е КИПАР, факин Грција!!! ебаго. Кој вика дека грците имале проблем со нашето име ???

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Ќе ме изнервираат, драга, гледаат нејќам со драње и клање да оди работата, па пак се иживљаваат, па пауза, па пак. После малинка кога не им одговара на повици плачат.
Нејќам расправање кога е по вина на некој друг. Тој цел бес нека си го носи со себе, јас немам обврска према него. Ајт! Некои го викаат подмукло, јас не се согласувам, се трудам да се примети кога ќе ме разочара нечие понашање. На крескање не сум навикната.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
2 прашања кои го вадат од такт секој млад човек:
1.Кога ќе дипломираш?
2.Дали имаш дечко/девојка? Ако имаш, кога свадба?

Замисли да си во период кога спремаш дипломска, а немаш дечко. Сите минути на ВИП ми заминаа во одговарање на овие две прашања.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.640
Поени од реакции
9.878
Мене ВИП ми праќаат порака на 11ти дека сум потрошила 99% од пакетот со 6 гига интернет. И за пола саат дека е 100% потрошен. Дома имам интернет, на работа исто, кога излегувам а мн ретко излегувам не се чекирам и не сликам храна, слики не прикачувам, во странство не патувам.. Значи јас сум феномен. За 10 дена успеав да потрошам 6 гига интернет без да го користам.
Еве вака срце ќе ме фаќа од следниот месец:
14333053_592776447513638_5970535408482290162_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom