Драга Кајгана (виртуелен дневник)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.700
Поени од реакции
34.232
ides kaj zenska ti
pustas struja
lusterot pocnue da ti zbori ko ai
se zali deka ne e konektiran na net
brzo gasis wifi, pustas od nego muzika preku usb i kulirate zaedno poso si go sprecil skynet

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Број на членови на кајгана, 150.xxx

Број на членови на кајгана, со вброени дупли корисници, 35.xxx

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Бубам бубам бубам напамет го научив предавањето, дури сега последен пат кога го гледам првиот дел почна да ми се појавува некаква чудна болка во стомакот, уште овај пат можно да е и десетти да го догледам циклусот и ќе одморам.

Со намера сме да местиме една утакмица, во светилиштето не чепкаме, се е прелиминарно ама ако биди има да биде збогум сиромаштијо :icon_lol:.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Мудрото ќутење и набљудување на средината, биле најдобриот начин за опстанок во средината. Посебно на работа............., нажалост!
:sick:

A

Antigona

Гостин
Кајги,

Нема да биде прв пат на форумов некој да постира за незадоволството во Македонија, па нека стои и оваа брука.

Најлошо е кога неправдата ќе ја почувствуваш на своја кожа. Покрај одличното образование кое го стекнав тука, лошите условите во Македонија не ми дозволуваат да се дообразувам и да останам. Како што повеќето од вас знаат, планирам да аплицирам на Американски универзитети. Од испитот што го полагав за запишување на факултет, SAT, имав одлични, надпросечни резултати како интернационален студент. Од четири години средно, со одличен успех и професори спремни да го пренесат целото свое знаење, матурата стави црна точка на сè. Системот во Македонија стави црна точка на сè. Двојка по англиски јазик. Целата матура е направена за манипулација со нашата иднина, уште една машина за перење пари. Увид 1000 денари. Уплата во трезор. Ниту еден увид неприфатен. Парите остануваат во буџетот, не само моите 1000 денари, туку и од други исфрустрирани средношколци и родители. Имав право на увид во тестот. Комисијата за прегледување на тестовите беше распуштена на одмор, таму беа само службеници. Секое упатено прашање кон нив, резултираше со ,,Незнам, јас не сум комисија, не ти го прегледував тестот." Прашав колку бодови имам, тие ми одговорија ,,Сам изброј ги, ете ти клуч". А за бодовната скала, исто не знаеја. Ми објаснуваа како само комисијата за прегледување ја знаела, се определувала според перцентили и други работи. Целата работа ми мирисаше. Гледам дека во мојата скрипта имав други одговори, а во листот за пополнување сосем трети. Јас не ги пополнував вака. Ова не е мој лист. Ама како да им докажам на лутите и нервозни службеници? Потоа заприметив дека броевите од скриптата и листот со одговори со бар кодот (Candidate's number) не се исти, а јас бев број 15. Им го кажувам ова, тие ми викаат ,,Во Државниот Испитен Центар не може таков пропуст да се случи, не си во право." ГО СМЕНИЛЕ МОЈОТ ТЕСТ. Им требаше неколку минути да го најдат вистинскиот лист кој што беше компатибилен со мојот тест и ми дозволија дополнителни 10 минути за повторен увид, со објаснување дека имало 15.000 тестови. Нели во ДИЦ не смеело вакви пропусти да се случуваат!? Го гледам формалното писмо кое го напишав, подвлечени нецелосни реченици и фрази, обележани како ДЕЛУМЕН ПРЕПИС. Сакам да ги прашам професорите по англиски јазик да ми одговорат дали почетната реченица на формално писмо "I am writing this letter to express my interest for the job..." е плагијат или е универзално користена за формалните писма за работа? Дали фразата "Plant a tree" e плагијат? Писмото и есејот беа оценети како делумно препишани, и немаат никаков контекст без "препишаните фрази и зборови." Како и да е, службеничката која се однесуваше со нас како да сме животни не "окуражи" да ги тужиме, што во превод значеше ,,Џабе ви е, со државна институција не можете на суд". Си заминав од таму со крената глава, со лична сатисфакција дека заслужувам поголема оцена, со фактот дека во Македонија сѐ функционира со пријатели и партии. Не е можно Македонија да спроведе тест поригорозен од Америка, па јас да имам подобри резултати на SAT. И после младите ќе заминувале од Македонија. Нормално, кога вие ни ја кроете иднината на полошо.

***originally posted by Antonio Nestoroski on Facebook***

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Пред 2 дена почина на баба ми тетка која живееше во Канада. Дедо ми веста ја прокоментира со коментар дека првата менструација ја добила кога започнала првата светска војна. :pos::pos::pos::zver:

Бог да ја прости , 114 години на рамното. :cuc: Мислам дека беше во топ 5 најстари луѓе во Канада.

Последно уредено:
Член од
7 април 2013
Мислења
183
Поени од реакции
325
Пишам, бришам Кајги. Сакав обичен ден, книга, филмче, ама ете нема. Ќе се направам феминист, ќе се офарбам хипстерски, ќе пуштам влакна под пазуви. Ќе го истетовирам лавот на ВМРО и тогаш нема да бидам "секси" и се ќе биде океј. Мочкоини.

P

Patience

Гостин
Не знам за вас, ама мене смрт ми е варење кафе за поголем број луѓе. Прашуваш какво кафе ќе пијат и у секунда добиваш ептен прецизни упатства од секое лице поединечно:
- За мене благо
- За мене поблаго
- Стави без шеќер
- Со шеќер само на врв од лажичка
- Без шеќер
Итн итн.
Гледаш на сите да им погодиш, пошто нели кафето е свет пијалок, мислим уживање е барем за мене, ама не мрчам на гости кога одам ако баш и не ми е скроз погодено. Кафе е побогу...
И правам пред некој ден кафе со нагласено шеќер на врв лажичка. Речено - сторено!
И после првата голтка добивам прашање:
Ама не ти е баш кафево со шеќер на врв лажичка, ќе да е малку повеќе а?!o_O

Тоа се тие врвни експерти со ептен сензитивно непце и јазик кои кога ќе ти дојдат на гости ако има едно зрнце шеќер повеќе у кафето ќе им се поремети балансот у универзумот и ќе им се наруши раатот....

Никад веќе нема кафе да ви сварим. Или па дојдите на гости со ваше сварено од дома, ебате ситничарите.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.432
За момент помислив дека Ирена(Антигона) пишува за нешто што неа и се десило... и се збунив, сериозно, си викам што кур бара она у тој свет, кога знам дека тоа е нетипично за типичен стрелец кој пишува колку кура измрсил месецов.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Da ti kazam pravo i mene me zbuni dok nisam procitao ono na kraju - Original posted from nekoga iz fejzbuka.
Znaci Irena se vika Antigonata dakle. Ja se pretpostavljav Nena se vika, tipicno ime za jebacica. Steta :facepalm:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Da ti kazam pravo i mene me zbuni dok nisam procitao ono na kraju - Original posted from nekoga iz fejzbuka.
Znaci Irena se vika Antigonata dakle. Ja se pretpostavljav Nena se vika, tipicno ime za jebacica. Steta :facepalm:
Дај бе олабави малку, удав досаден си. Гледаш никој од таквото не те удира. По десет постови на ден во ДК, кој од кој подосаден.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Dej Kej. Vec sam prodao jednu zenu na kocku. Mislim da je doslo vreme i drugu da prodam da mogu bolje da spavam :P
Good night

Kajgana Shop

На врв Bottom