Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.546
За роденденот си направив торта со која пробав да си залечам средовечна криза барем за момент...

... и не успеав. Сега направив една голема глупост и ако и ова не ме извади следно ќе биде Харли Дејвидсон и зелена коса. Нормално дека ќе избегам од дома и ќе фатам швалерка.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Драгана,
Очобол!

Али битно се гради, за разлика од едно минато време кога само се крадеше...
Нели?
Па ова ако
Сликава е превземена од фб профилот на Черноземски.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Имате приметено коментари под порничите шо ги глеате? :D
Шо е со луѓето шо коментираат на порничи?
Шо луѓе се тоа бе?
Не стварно, колку и да се осеќате некогаш дека праете нешто нај бескорисно, нека ви текне на нив.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Никој неможе да ја победи човековата глупост.
Затоа јас сум најјак.

C

Castiel

Гостин
Кеј

За вакви ко во статијава http://www.telegraf.mk/aktuelno/hronika/ns-newsarticle-partizanska-blokirana-karambol-na-cetiri-vozila-poradi-pijana-trka-foto.nspx ич не ми е жал кога ќе згинат. Ама ич. Кој курац се тркаат ебате искомплексираните копуци со коли од мама и тато. Само што за жал ваквите лигуши поминуваат неповредено а некој ни крив ни дужен ќе го осаката или полошо ќе го убијат. За после на суд да се извлечат некако пошто ќе платат ипак во ова срање од држава живееме и утре па ќе направат некоја таква глупост пошто јбг им се може. А тие што ќе ги повредат ќе си страдаат цел живот додека мочковците ќе се пијанчат и тркаат. Се тркаат бе. Добро бе што треба да ти се деси да бидеш толку искомплексиран и да осеќаш потреба да се докажуваш и тркаш на места каде што има голем сообраќај. Или воопшто кај што има сообраќај. На овие треба доживотно да им се одземе возачка и никад виже во живот да не влезат и седнат на возачко седиште. Ама гомно од држава сме џабе е. Затоа и ќе си патиме.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Денес почнува новата сезона на хит шоуто Alco Survivor: Академски прослави едишн. Официјално од 18.00 часот. Во рок од 36 часа треба да се појавам и прохујам низ 4 прослави (3 матурски и 1 дипломска). Убаво, али има три заебанции во сево ова..

- Заебанција 1: Сите четворица ми се ептен блиски луѓе, каде нема да можам да поминам само на саат време со две пијачки. Седнам ли, ќе биде седење во права смисла на зборот. Бест ќејс сценарио: Пак некој заебан стари ќе се пазари со мене за ќерка му.
- Заебанција 2: Сите четири слави се во домашна атмосфера. Таквиот терен ми е слаба страна и од кога знам за себе секогаш сум бил во камиказа моуд таму. Шо да праам, така е кога си просторно, временски, алкохолно и од секој друг можен аспект неограничен. Како хиена пуштена од зоолошка. Завршница, боље не питај ..
- Заебанција 3: На сите четири места ќе биде присутен и мојот 'алко-партнер ин крајм', што сам по себе е ризико фактор .. А не па во ова сценарио. Уште од сега си знам дека на сите 4 места заедно ќе влеземе, еден до друг седиме, чаша под чаша ќе возиме, двајцата ќе прштиме и двајцата истовремено ќе фаќаме магла на крај. Драма.

Све у свему - Боже небесни, имај милости врз душу и јетру моју! Нека поминат како сакаат овие два дена, после ако треба (еве давач реч) паузирам и почнувам озбилен детокс се' дур не ја завршам и одбранам книгата, само молим те, МООООООООООООООЛИМ ТЕ да се не повтори 2014-та. Јас и ти најубаво си знаеме ....

Уште препотен рипам од кревет и палам свеќи кога трчам горе на манастирот за таа вечер #НикадВише

Честитки до сите матуранти. Уживејте, пијте, дрогирајте се ..

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Драга,
Неверство е грда работа, иако зад секое си има своја заднинска приказна и не секогаш (не) е за оправдување. Но, мене никогаш не ми претставувало крај на свет и драма како што им претставуе на некои. Ако некому му треба некој таков излет за справување со привремени фрустрации (боље отколку мене да ми ги истресува на друг начин), успее тоа да го скрие и се однесува кон тебе со почит и грижа и има мозок и авторитет да постави непремостиви граници на другата, шо има везе?
Една другарка многу ми се чудеше на недостатокот на самопочит со ваква изјава. Сега дечко и` во друштво знае да се испонаша со заќуткуење као шо знаеш ма ти, и кога и` треба нешто се` нешто го мрзи да и` помогне. Битно не ја вара, ја поштуе до бесвест.

Еднаш раскинав со дечко поради неверство за кое сам се издаде. Не зашто е крај на свет, туку од инает пошто знам дека ни тој не би ми простил такво нешто. Ама легнување болен поради такво сознание ми е претерано.

Многу повеќе се лутам за незаинтересираност, за недостаток на манири, за не-исполнување на некои мои желби и барања кои се едноставни од немукает и највише за себичност, отколку за некој таков излет кој останал на тоа и не се дозволило развивање на паралелна врска.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
О/позиција.

Хм, зашто нема разлика меѓу овие?

Cе Возат у комфорт колички, одмор кај што ќе им прдне, деца напикани у институции или кеширани по бел свет да се едуцираат на елитни колеџи. Оброци секој ден у елитен ресторан, сваровски, ролекси, ајфони и тн.
Одмори/викендче по ресорти, зиме-лето, ма секое годишно време..

А ти, толку минорен, ситен и небитен...едвај чекаш да дојде вон сезона за да можеш да си купиш некое палтенце од некое скриено бутикче, или пак тренерче од Борис, пошто се поефтини, of course. Еден исти лап топ користиш еве веќе пола декада, само ги знаеш бројките на новите телефони (s6,s7 и сл), а кога ги фатиш во рака ти се ко спејс шатл у пм.
Доаѓаш дома отвараш фрижидер што да комбинираш се чудиш, дали пак по 58ми пат неделава туна и марула да праиш.
Наместо кафе - клупата.
Одмор, скромно... со јадење од дома тераш, нормално, или ако сакаш полабаво а поефтино - септември му е мајката. Ама битно морето и водата беа топ, зар не?
Тешко е вторник и петок у Јсп, за нив дури и сообраќајот се стопира за да идат "на работа".
Твоите дома локална лозова пијат, они со џек и пура си ги ладат.

Истите тие, од погорниот слој на пирамидата, ти кажуваат:
Каков живот да живееш, што да праиш со платата која е 0.5% од нивните примања, како да мислиш, ти ја креираат реалноста и свеста.
Ти викаат дека "сите сме еднакви".
А се што прават у денот е да си ги вперат прстите едни кон други нарекувајќи се "предавници", "диктатори","криминалци","фашисти", "сороспии".
А на крајот од денот си влагаат у луксузните им куќи и станови.
Никој од нив не знае како живеат тие подоле во пирамидата, никој од нив не бил работник у фабрика, никој од нив незнае каква е маката на невработените млади... А се дрзнуваат први да зборат за состојбите. Ко по втор пат да живеат.

Твоите дома ти викаат, учи синко/ќерко да не работиш. Епа, луѓе кои што 100 пати повеќе книги прочитале у животот од цел македонски (распуштен/нераспуштен) парламент, ете ги во Германија и Америка чистат вециња, маси или прават бургери.

Fuck the system.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Некни Германија сега Португалија се напојувала четири дена само со обновливи извори на енергија. А кај нас се расправат кој згради да бидат барок, тоа што овие две земји го правеле пред 300 год, толку заостануваме најверојатно. Најжалното е што во Македонија има одлични можности за вакви работи.

#МојатаЧудеснаЗемја #Македонија

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.826
Типката на која го мававме ко мали, типката што никогаш не искачаше во маало и ја гледавме само додека чека такси, вчера ми прозборе :oleee:
Додуша кратко траеше муабетот.
-Здраво
-Здраво
-Извини дечко, се препознав
:toe:

Требаше да и речам, не се секирај, се имаме одлично запознаено во фантазиите од основно :sekcza::smirce:

Kajgana Shop

На врв Bottom