Добро утро кеј,
темата е денес Византиска. Аја Софија (Светата Мудрост) во преден план, зад неа ѕирка куполата на Аја Ирена (Света Ирена).
Изградено од Јустинијан, роден во Скопје и жената му Теодора, родена на Кипар.
БАЛКАНСКИ МОМЦИ <3
БАЛКАНСКИ МОМИ (И ПО НЕКОЈ МОМАК) <3
ИС ХС | НИ КА
Хр
ЈАС ЗНАМ, кој е потенцијалот на мојте народи. Можи јас нема да дочекам да видам во мојов живот, ама мојте народи ќе се вратат во игра. И тоа ќе биди повраток каков што ретко кој замислил или направил. Каков што ни Јапонија не направи по војната.
Само нека ги сменат енергенсите од природен гас (Норвешка така се збогати инаку беше посиромашна од Балканот денес). Нека се префрлат комотно на сонце. Тогаш че видиме од кого че си купат струја. Јас че ви кажам, од Грција и од Македонија. Не за џабе од најстари времина се опценуваме со Ѕвездата наша Се-вселенска, убава. Таја е нашиот почеток и крај и нашата преродба.
Тогаш ниеден преубав Византиец нема да мора да си замини, од родната му Планина.
Некој нека и кажи на Теди дека мене срцето не ми чука за Босфор, Дарданели.
Туку за Атина, Скопје и Белград. #БАЛКАН #ПРАВОСЛАВНИ
Ставрос Ниракос е син на најголемиот грчки тајкун, со најважното пристаниште во Атина.
Овие планираат во иднина, повеќе да тргуваат со Кина, а помалку со луѓето што ги ставија во криза.
Повеќе со Кина, е подобро за нас. Кина бил најважниот трговски партнер на Византија, назад низ времето ни го дале и рецептот за Свила, за Византјците да можат да ја носат нивната омилена ткаенина.
Ко биле попињата наши да видат кај се произведува (преку патот на свилата), откриле дека во Кина, Византија ја неркувале Да-чин, во превод од кинески, другата-Кина.
Грција не е земја на која шо и е природно пишано да е сиримашна. Во спротивност, треба да е побогата од Швајцарија, тоа и е природно право. Исто и на Македонија и Србија. Нашите гени вредат претерано многу, за ние да пропадниме.
Сега е женет за Русинка.