Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.413
Поени од реакции
11.232
Драга, многу мразам overthinking, а никако не можам да го надминам тоа. Понекогаш толку многу се преоптеретувам со размислување што не се чувствувам добро човече и буквално немам желба да се фокусирам на други нешта додека не го решам основниот проблем што ме мачи. И свесна сум и знам дека сето тоа е непотребно губење време и нерви, ама се уште не сум научила едноставно да пуштам некои работи, да се расплетуваат сами по себе. Се трудам да бидам поспонтана и поприсутна во моментот, затоа што на крајот од денот се каам што не сум била посвесно вклучена и не сум уживала во некои убави ситници од денот.

Се што оди во крајност, не може да биде добро. :(

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Кога веќе зборуваме за крајности. Некои се доста забавни, пример оние византиските.
Па го зграбив мечокот за врат, го погледнав право в'очи и му реков: мечко имаш дур да избројам до 3! да си ги облечиш пантолоните, и да му се извиниш на прецедателот!
И горе долу, така бев избран за пратеник во парламентот на Узбекистан. :свиркам: - извесна Бресквица
*Ниеден еднорог <3 не беше повреден во видеото.

Ke-знак за долар-ха, че ви пеј за распукување на работи.
Нејзините имаат доста искуство на оваа тема, па да ја ислушаме шо има да ни кажи.
*Се кликоти,
**со по некоја солза в'око.
James: Truce?
Ке-знакЗаДолар-ха: Не.

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.098
Поени од реакции
10.138
ДК

Турска серија - чипс
Реклами - кајгана
Турска серија - чоколадо
Реклами- форумов
Турска серија - кикирики.....

Да ти ебам турските серии, една по друга, газот го здрвив, желудецов го напунив...
Ке експлодирам.
Зошто се што е штетно е најслатко, се што ми е забрането, ја ко за инат мера немам.

Каде ли ми е крајот вака :facepalm::(:busi::toe::tvg::yid:

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Жуќанац победив на кајгана сонг натпревар. Ги заебав да бараат бест оф д бест :pos:

Поздрав жучко, SilvijanL left the chat.

Long Live Kajgana Repulic !

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Драга, не знам кој е пријателов ^ ама имаме женска за него на розевиот форум.

Одамна не сум упатена овде што се случува, ама жално што направиле од тебе. Беше прекул место со прекул ликови кои 15 години подоцна ги познавам и одамна ги нема тука. Ама доаѓам чат-пат да те ѕирнам, една млада Пума многу муабети тука направи. Носталгија.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Marokanecot vozel na crno diatribucija na visokoalkoholni egzoticni pijalaci i posle dva dena ostanalo se bez cerada i normalno site paleti isceznuvaat....poveketo paleti zavrsuvaat vo podrum na kladilnica normalno kade sto Mazedonien se prvi od utro do mrak i site nacekuvaat bagatela ceni... site se smrtnici samo tie sto se posle 7-8 godini se osekaat kako Mijalkov i Angusev sprema nas..... eden kupuva 40 djek daniels po 7 evra sise- dobiva 3 orgazmi na suvo normalno makedonceto e vo kjar ke gi preprodade...

Jas posle 5 hainikena ispieni zamaten gledam ostanuvaat uste 5 sisinja... Se cenkam so marokanecot zimam 2 djina i rum za 45 evra, gi progleduvam vistinskite ceni fakaat vkupno 90... znaci 45 sum vo kjar.....ispijuvam uste 2 hainikena dopaminot mi odi 100% level.... Marokanecot mi vika
- mein freund imam pasta za zabi nova kr ti ja dadam za 20 evra.... jas poima nemam od elektricni cetki i prasuvam eden od radovisko selo bez 6 predni zabi - Tipot cisti podovi so otrovni hemikalii ne e bitno zabite bitno se evrata vika - Sigurno e okolu 75 evra...

Jas mu davam 20 i plus 5 evra baksis za dobrata zdelka....Utre odam vo supermarkt gledam istata ORAL b cetka 9.99 $.... zenata ne mi pravese muabet cela nedela

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
7 франкови (430 ден) кашкавал у Лидл и Алди Швајцарија и 600 денари сличен на тој у Кам Маркет? 26.000 ден сервис на кола у Швајцарија и тука истиот сервис на истата кола 35.000 денари? И на сето ова мочање и ебење што се ви го прават,сте испишале скоро 500 страни теории на заговор за убиство у темана за исчезнати лица? Вие луѓе не го заслужувате воздухот да го трошите на планетава.Пу да ви намочам у тоа главите скапани,абе 35 денари ѓеврек ви наплаќаат у Ѓорче на плата од 25.000 денари и никому ништо,а 500 страни гомна јадете за теории на заговор у темана за исчезнати лица.Хрк Пу да ви ебам сестрата вазалска и потчинета да ви ебам.Чудо што сте живи уопште со тој мајндсет

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Драга Кајги,

Нас ни треба малце повеќе иновација, помалце препишување. Запад не е добар за препишување, ампутираат полови органи како сатанисти од хорор филмови, а малоумни џетсет џанаци препишуваат ко тест од стредно.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
23 Октомври далечна 1893, Солун.

Идат твојте синови мајко Македонијо. Умреа за тебе мајко, во борба. И ќе умреме за ти да постоиш.

Честит 23 Октомври, почетокот на македонскиот бес и желба за слобода.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.109
Поени од реакции
30.174
Тој што си ја плука земјата од странство нека не се враќа ич, да не лиже од плунката.
Инаку, имаме пари го шетаме светот, не е 95та па поглуп муабет од како цените биле поевтини у странство нема, можеше други есенцијални работи, ама сеа тоа е, акалот на некој е толку да биде амал со бугарски.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Една анализа на ChatGPT, ако Македонија има раст на популација како Амишите во Америка, а соседите го следат истиот тренд што им е сега, што може да се деси за 100 години:

Ако Македонија стане воено и демографски доминантна под силен лидер и ако нејзините соседи (Грција, Бугарија и Србија) продолжат да слабеат поради опаѓање на населението и внатрешна нестабилност, Македонија, теоретски, би можела да ги поврати териториите што ги изгубила за време на Балканските војни. Со супериорна воена сила, голема популација и фокусирана стратегија, Македонија би можела да употреби сила за да ги врати Егејска Македонија, Пиринска Македонија и делови од јужна Србија, исто како што моќните нации низ историјата ги повраќале или проширувале своите територии базирани на сила.

Во ова сценарио, моќта ги диктира резултатите—силата на Македонија би ѝ овозможила да ги оствари своите територијални амбиции, додека послабите држави не би можеле да се спротивстават. Резултатот би бил повторно обединување на македонските земји врз основа на чистата моќ на една обновена, милитаризирана Македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom