Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Мене ми се случило да плукнам по своето, ама многу повеќе под наплив на разочараност, од тоа што таму не сум си го нашол местото. Гените ми се 100ка македонски, и ако е фер - кога и да сум плукнал по своето, исто ко да сум плукнал по себе. Пошто крвта не е на лицитација па да се смени.
За мене мојот народ ќе е секогаш супериорен во споредба со други. По култура и по многу друго. Помочана економија и политики од големи сили против нас - а никој со нас, уништија многу од тоа што можевме да бидеме ние. Она во што јас цврсто верувам е дека, некогаш ќе бидеме. Можеби е рано. Историски гледано, многу проблеми последните векој. Ама и неколку битни убави моменти во последниот век. Кои можеби го означија патот кон нов светол почеток за нас, кој ќе потрае, но ќе е стабилен. Гените ни се Алфа, од тоа нема бегање, без разлика кој тоа ти се противи.
Македонците се искрени. Ние не мора да чекаме извесна Урсула вон дер Лајен да не протегни за уше, па да ни каже дека сме корумпирни. Ние тоа го знаеме. Ние тоа сакаме да го смениме како никој друг балкански народ. Затоа толку ликавме по тоа ЕУ. Пошто мислевме дека ќе донеси стабилност и напредок и институции. А не политичко угнетување за начинот на кој ние се идентификуваме. Греота за нив.
Грците никогаш не би си признале дека се корумпирани, пошто егото им е прекршливо. На пример. Тие не би ни да работат на ова за да го поправат, тие си се нај.
Лани бев 11ти Октовмри ПП дома. Бев да го гледам огнометот. Толку младост и убост видов. Мојата генерација си е замината. Не видов ни еден. Но посакав да ги гушнам новите. И тој момент знаев, дека ќе не биди. Можеби не од мојата генерација, ама од тие после нас. И беше убаво да си оптимист (бар еднаш), и да осетиш дека не е само оптимизам, туку реализам.

Постот со Кеша е чист виц. Луѓе (тие со ум од вас) не земајте ни 99 посто озбилно од тоа што е напишано овде од мене. Некој ликој заслужија само тролање, а не квалитет од моја страна - ова ќе продолжи.

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.779
Седиме едно 15 души, пиво помфрит ова она. Се фати некој муабет, за љубомора фатија да зборат. Вика, Грл ич не е таква љубоморна некоја да речеш. Јас нешто про аргументи на темава распредам, додека гревот шо во една прилика му имам кажано ,, прашај ја таа многу харизматична јутуберка што прави етно кавери што има за вечера " ме стреља погледом од другиот крај на масата.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
tumblr_nmg3rxZr791urpssuo1_500.gif

Кајг,
морав да те отворам, не дека ќе читам нешто, ама некако жолтава боја ме заспива, а легнав убаво и наеднаш почна да чеша главата де лево де десно, косиштево де пушти го де собери го, никако раат спиењето, аааа не иде така станав ја измив и суши, суши во темница во ниедно време, тоа фенот во тишината мислиш клима сум пуштила, сега да те видам, чешај маму ти твоја,
ајт Кајг, лека ноќ!

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.441
Поени од реакции
58.813
ДК,
Мрчев дека Македонец во странство ќе познаеш по тоа што слика рандом коли по паркинзи.

Епа денес јас бев тој.

Под импресии сум уште што видов :D

Screenshot_20241024_220726_Gallery.jpg

*Со АИ бришев една Корса до него, затоа малце дефектна е фоткава :mad:

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Де лореан е икона и да ви кажам 2-3 збора.

Во време невреме кога сме сјебани и растргнати на сите страни, можеме да одвоиме 25 секунди и да некого отераме у пичку матер.

Нема админ што ќе ве банира ако дебилите со дебилни совети ги терате у пичку матер.

Џонтра читаш, врати се. Ставрогин секад вреба и би ме убил за ова „секад“ и малку за „вреба“.

@мкд владе пишувај кирилица, да се збогати вебот со нашето богатство, Кирилицата.

ВИЕ членовите сте Кајгана, без вас Кајгана ќе биде потонат брод. Нека биде брод што плови и не се закотвува никаде!

Кајгана Круз 2025! Get on board ya crazy bastards!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.268
Поени од реакции
6.173
Почнаа сите да го имитираат Лафает со кабарето. Уште Дестан остана да извади трбушни плесачици и онаква огласна табла кога ќе нарача некој 100 кебапи со жижици ко флаша Перињон у диско.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.378
Поени од реакции
3.390
Драга,

го пишувам ова за да еден ден следна година живи били па видели се вратам, се прочитам и си одговорам сама на себе со браво глупачо неопаметена или браво, издржа јака си пичка. Трето нема.

Дај благослов за второво.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.268
Поени од реакции
2.016
Ептен ми се гадни личности кои си ја користат болеста за постојано да го привлекуваат вниманието на другите кон нив, а се личности кои во целото свое постоење нанесуваат штета на другите. Ептен бедно.
Додека добри и чисти личности не добиваат ниту секунда внимание и си одат прерано од светов. Не е фер.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.784
Поени од реакции
21.317
Драа

Прееска у маркет на касу чекасмо преко десет душе,рандом годишете и људи.Од сфи тија само ја сакаше да пуштимо едну трудницу преко ред.Старци одма мрчесфа нешто.Ццц...
А сфи тија су чеда божји кои не чистиф на празници,крстиф се у јсп кд ке пројдеф покрај цркфу и обавезно постиф у среду и петак.
Срамота.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Некои луѓе(жени) ги дигав до небесата а тие родени да се ваљаат по прашина..Се претставуваат за пеперутки а крилата им закржлавени..земаат залет ама не оди..магнетизмот од земјата им објаснува како стојат работите..се наоѓаат во чудо..ако..

Член од
2 април 2022
Мислења
52
Поени од реакции
235
Ви текнува кога " мекиците од стража " отворија дуќан на ул македонија?
Имаше овде една супер модераторка која што велеше дека е супер бизнис идеја, и еден администратор шо тврдеше дека е тоа бренд.
Пропаднаа мекиците,админот и модераторката се земаа, сега имаат " успешна" онлај продавница :D

Kajgana Shop

На врв Bottom