И ја дојдов да пишам за ова, гледам Луси ме престигнала. Излезе првото посилно сонце, стана пожешко и одма излегоа со моторите на Партизанска како печурки после дожд и почнаа да брчат како ретарди. Изглеа курот поголем им се чини ако брчат и возат 120 низ град, не гледам друго логично објаснување мајке ми.
Друга ствар, мене искрено не ми е јасно како не ги боли глава додека се возат, она брчење е нешто надреално и ми смета на километар од мене кога го слушам, а не пак да сум качен на моторот кој што брчи така...
Бев на Козјак вчера, за мене едно од најубавите места што е близу Скопје, а лесно достапно. Немаше ич гужва, чист воздух за извоз, тишина, мир, едноставно милина. Си напраивме еден мини пикник и све беше ок ама..., човече дај бе што е со народов, ѓубре насекаде, патот баш кај ресторанот тука е ХОРОР филм, како нуклеарка да го има погодено тој предел и да не е чепнато тоа после бомбата, испокршен асфалтот, ситни одрони од карпите од страна, да му се згади на човек од глетката. Неверојатно е колку сме мизерни, себични и безобразни како народ и стварно не разбирам што те кошта ко единка да си го собереш ѓубрето во кеса и да го фрлиш во канта после тоа. Ете таму немаше канта кај што бев паркиран па моето ѓубре го ставив во гепек и си го фрлив кај мене пред зграда во контејнерите.