Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.901
Поени од реакции
3.172
ДК,
Бев во банка денес да завршам една работа,ама разочарувачки е тоа што син ми кога почна да плаче, чуварот ми рече да излеземе надвор :tapp: ко да не виделе дете тие таму во банка. Деф можам да заклучам дека од оваа држава не бива држава, ќе не снема побрзо неголи да трепнам.

Член од
22 август 2022
Мислења
743
Поени од реакции
2.130
Многу е интересно да се набљудува различно однесување на одредени лица по темите vs приватни пораки. Лицемерие пар екселанс. Нарочито ако не одело по нивни терк и желби.
Се разбира дека зборувам за исклучоци, а повеќето се квалитетни контакти за коишто сум благодарна и од коишто многу нешта сум научила. Сречен ден.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.721
Драа

Абе забрави сабајле да ти кажу.Абе с'нува куде работу у пет шоп, храна за мачке и кучиња на сфи стране.
Улаза пицната цурица и ми вика здраво ја сум ливадарка ке сакаш ли да ми го избањате кучето тука,беф да праам нокти.

Нема могуќе :vozbud:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.245
Драга…
Еве една точна дефиниција..

Delusion
Definitions from Oxford Languages

noun
  1. a false belief or judgment about external reality, held despite incontrovertible evidence to the contrary, occurring especially in mental conditions.
    "She began to experience hallucinations, delusions, anxiety, and agitation along with dizziness and nausea"

Член од
23 август 2010
Мислења
39.736
Поени од реакции
115.542
Живееме во држава каде што и кога сакаш да платиш за да си извадиш патна исправа- НЕ МОЖЕШ. Значи пази, државата ти дава рок до 12.02.2024 за промена на документи а немаат обрасци, немаат пасоши, немаат термини, немаат луѓе, НИШТО НЕМААТ апсолутно. И сеа ние што едноставно МОРАМЕ да ги промениме документите ради службена должност, некои нели и ради приватни причини, задоволство и што ти ја знам, не можеме пошо државата едноставно е ненормална. Ние сме робови во сопствена држава, заложници, поданици, куртони, е тоа сме ние. Во ваква ситуација треба 200.000 пред Влада да излеземе и се да напикаме во контејнери па да видам после дали ќе смараат и за рок и за документи и за преспански договор и за било што.

Мизерија.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Тивка војна

Тивката војна во Македонија се одвива како стратешка игра на Monopoly, каде Европа, Албанија, Бугарија и Грција, водат свои тајни преговори и интриги, додека македонските граѓани трпат. Од аспект на Monopoly, политичките партии се претставени со куќички различни по боја, а тек кога ќе изградат хотел, стануваат вистински властодршци. Но, во случајот со Македонија, изградбата на хотел не е симбол на напредок и благосостојба, туку на власт и корупција. Целата игра се води врз грбот на Македонија. Секој играч се обидува да ја контролира играта, да ја превземе историјата и да се искачи на врвот со апсолутна доминација. Во светот на Monopoly, лажното ветување и поткуп се постојани.

Европа, со своето златно човече, влијае на Македонија. Оддалечена и недофатлива, таа ја игра играта со фасада на дипломатија и социјална правда, додека во позадина, со потајни договори, се прави масакар врз македонското.

Албанија, со своето црвено човече, користи етнички игри и подземна инфилтрација, и потајно, тивко, ја окупира Македонија, додека ја држи Власта (банкарот) во раце. Да не пишувам за апсолутниот напредок и купување на недвижнини од страна на албанскиот народ во крајно македонски градови и населби.

Бугарија, со своето зелено човече, игра дупла агенда, во време кога Власта (банкарот од Monopoly) е во позиција на продавање, со бришење на македонскиот народ од историјата и побугаризација.

Грција, со своето сино човече, е играч кој ја започна играта и се обидува да превземе се што преостанува.

Во оваа тивка војна на Monopoly, македонскиот народ се обидува да преживее на поле каде владее политички прогон и корупција. И додека играчите стратешки манипулираат, македонската душа е таа што страда.

Дали Македонците ќе продолжиме да сме пасивни играчи во оваа политичка игра на Monopoly, или ќе се освестиме и ќе се бориме за своите права на слобода и независност, ќе покаже времето. Во оваа тивка војна на окупација врз Македонија, секој потег има своја тежина и последици, затоа треба да се игра внимателно.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
No remorse, no regrets, I forgave every word you said. - инсерт палец на горе емоџи
Автоматски споено мислење:

Долг пост алерт Кеј. Ја памтите тоа поддржувачката на А-Еф-Де и Ле Пен и таквите, тој калибар на 'луѓе', да речам. Има нешто особено против балканци, таа де шо и кладов рака пред нос па и реков Стоп, остајме да довршам, на еден состанок тогаш.

Денес истото. Јас две реченици не довршил, прашања прашања прашања, ко вулкански кратер да грга врела лава реакции. И велам, со тебе ли зборувам? Кој се твоите ингеренции овде? Јас му кажувам на Колегата што е на исто ниви со мене во банкарската хиерархија што е битно за мене и за него денес и утре и за што сме ОСОБЕНО одговорни. Ова тебе воопшто не те засега, што толку вигор и нервоза па ти покажуваш. Ако утре се случи проблем ја и колегата сме в оган, или во ладна вода фрлени ко шо велите вие, а ти шо? Ингеренциите на одговорност ти се скоро колку една ученичка. Па уште и зела да продава пуфки на Академци со просеци, овде не зборувам само за себе туку и за сите други колеги што ја толерираат полуписменава, апсурд на векот еј.

Стана, со плачки го напушти состанокот. Ментална интелигенција колку 12се годишник, туѓ срам ме изеде. Јас сум сигурен дека ако му се јавам на братучот и го прашам шо прај малата (дете од 5 години), гаранат подисциплинирана и со поголема самоконтрола од ова че испадни. Каца од 45 години еј. Сигурен сум дека вечерва че пиши писмо до братска Германија, од Базел до Берлин, со почит до А-Еф-Де (нео Фашизам во Европа, со истите ветувања од Фирерот за правда и фер, ехеее ко некогаш), како Реџина Џорџ ко че пишуваше во Дневникот во Лоши Девојки двеилјадиипетта - ве молиме да се однеси Македонецот во Треблинка или Аушвитц при прва прилика, овој балкански вол е инфериорен за мојата средношколска диплома.
Грозна дебела каца. Не е ни чудно мажотје шо ја остајл за друга, му пружам рака на братот. Само како воопшто му се кренал на она...нешто, она обид од жена, она газ колку Бразил.

Не му клавам ултиматум на шефот да ме моли, или таа или јас, но иди пролет и мене ми се прави нешто ново. Црцорот на славејчината ми носи мирис на нешто свежо, нешто поубаво. Мириса на културна средина од луѓе. На дигнитет, самопочит, колегијалност и зрелост. Само така му личи на Академици, поинаку не. Другите нека тонат во она што се. - Од себе не се бега.
А јас ги имам и негувам своите контакти.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom