Абе ми се сере од fake it till you make it типови на луѓе. Клошари скапани што ако им го гледаш животот само преку Инстаграм сториња ќе си речеш леле каков живот живеат браво. Абе секоја прилика ја користат да стават стори каде што демек скриена е содржината ама сите треба да знаете што мислам со сторито, суптилно фалење видете ме јас каде сум, а каде сте вие.
Купил другар му некоја луксузна кола, дошол да ја види, бумеранг на инста со воланот и раката како демек видете што возам клошари, ако има старо пунто кец на плин што едвај пали. Го однеле од работа на ручек у Пелистер, стори на инста од кафе пред него и таг Пелистер, демек секој ден пие кафе во Пелистер. Отишол на тим билдинг во Пехчево бам стори од хотелска соба, демек патувањето е моето секојдневие.
Абе до кога ќе живеете за сториња на инстаграм? Што кур ако претставувате некој луксузен живот на социјални мрежи? Демек стварно некој ќе помисли дека така живеете? Сите пиете турско кафе дома, сите возите стари скапани коли, хотел гледате само ако ви платат од работа, од ресторани посетувате само локални биртии и праите муабет за кладилница. И нема ништо лошо во тоа, 99,9% во државава така живееме вклучувајќи ме и мене. Лошо е кога тие мали моменти на искусување луксуз си ги прикажувате како личен успех на Инстаграм. Која е поентата да преставуваш лажен живот кој не го живееш само заради други да те видат?
Најчесто сте фејк ит, никогаш мејк ит.