Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.497
ќеј гледам едно видео од тоа како живеат луѓето во Македонија и жал ми падна, бетер од афричка земја. Се побетер и побетер. Дали е заслужено или не, незнам, со оглед на тоа дека со тоа што вредеше се исживуваа а важните институции ги наполнија со полуписмени криминалци, народски луѓе така да се кажи.
Општо земи прочитај шо коментари пишуваат под постови на фб и ќе ти стани јасно кое е грото масата таму.
Сепак, тажно за по некоја индивидуа уште таму ни крива ни должна. Беше и остана пример од читанка за како не треба. Луѓево во Европа треба како религија да ја студираат и аскетски да прават се обратно од тоа што сме правеле ние.
Автоматски споено мислење:

она што е најдобро е што и Европа идат со тој мајндсет. Па така се пијанат по аеродроми и се исмеваат со луѓе, несвесни дека така тие остануваат единствениот предмет и мета на потсмев, бетер од бугарите. Па завршуваат како чистачи, оти во Европа нема мангупење.

Ко вчера да беше ко чекав германска амбасада и едно бате на телефон му раскажува колку пари ќе земал, на кумпелот (смешна) сума. Па фрла поглед во моите документи, морав да го повлечам мојот договор кон мене, да не пика нос кај што не му е местото. Мајнд јур оун бизнис. Од се нека те чува Бог, ама од прости луѓе бабе, највече.
Молдавци = Македонци

дното на континентот, заедно со бугарите се разбира

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Комплекси се заебана работа. Посебно комплекс на ниска вредност и со омаложување на други мислиш дека си нешто подобар.
Цел живот ќе им помине во лечење комплекси пробувајќи да докаже на некои што воопшто и не ги интересира дека припаѓа со нив и потценувајќи се дека се друго е подобро.

Член од
22 август 2022
Мислења
749
Поени од реакции
2.152
Кајги, ми фали периодот 17-22 години.
Не ради некоја убавина, младост и сила, напротив сега многу подобар стил имам и повеќе си се допаѓам сега одошто тогаш и поздрави навики имам. Ми фали чувството, ми фалат мечтите на безбедно.

Тогаш и во школо многу напредував, а тој период всушност и се издвоивме така 5 другарки. Некако, беше време на создавање на некој свој идентитет, ама она на сите полиња, сѐ уште можев да го најдам Фреја парфемот на Орифлејм и некако сѐ беше поподносливо, по замисливо, најмногу поради тоа што немав благе везе што ќе ни се случува.

Ми фали да излегувам во Мамас. Со едното коњаче во рака како заслужена награда, кое штедливо ќе го пиев, оти џепарлакот беше како што беше, а никогаш не бев девојка којашто сакала да ја честат пијачки непознати и не ни излегував за да најдам некого. Поинтересно ми беше да се гледам со некого и да остане совршен, да не мора мааните да му ги откријам. Сакам да набљудувам, да анализирам, да се соживеам со местото,времето, звукот.

Значи ретко излегував, но кога излегував, не сакав да биде друго место. Некоја друга реалност ми беше таа атмосфера. Музиката, енергијата, дури и машките повеќе ми се свиѓаа.

Ја слушнав песнава од еден бар во близина и сѐ ми се врати како времеплов.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.959
Поени од реакции
3.340
@JBTgirl ех како јас да сум го напишала постов. Скроз истиот период ми фали имаше некоја магија во излагањето периодот 2003-2009. Музиката звучеше поубаво, луѓето беа посимпатични и поинтересни. Или само сме биле млади.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.497
Кој му ја ебел симпатијата од средно на Византиецот да се јави на рецепција. Ова трајни последици има оставено.
ова Србин имаше фатено за дечко хахаха, не се ни шегувам

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
Пред некој ден одам во Веро да платам со поени од Пакомак, само што и спомнувам на касиерката, она ми вика “ау не знам јас ништо тоа“, јас и објаснувам како е процедура и дека друг пат на истово место сум плаќал, се и кажувам што треба да направи, она ми коментира “аман со тие глупости, што нема да ви текне, колку ги мразам ваквите Пакомак“. Филип од пред неколку години би се расправал со жената, сега само си се насмевнав и си излегов. Реално којзнае колку мака си видел некој во животот, штом проблем ти е начин на плаќање кој никако не те афектира, ниту повеќе време ти губи, ниту те тера физички да станеш да направиш нешто, ниту некој бонус ти крати ако така наплатиш, тогаш сигурно не треба уште и мојата реакција во таа несредена глава. Истата која патем рече дека нема појма за Пакомак, а после 5 секунди кажа дека ги мрази Пакомак, комплекс од Пакомак, комплекс од луѓе, комплекс од животот, жалната судбина на еден продавач на супермаркети во нашата мизерна земја.

Патем има една песна Marčelo i Indigo - JBG, препорачувам секој да ја слушне:

Nisam za NATO. Dobro pamtim bombe
Nisam druga Srbija. Nisam krug dvojke
Samo ne mrzim nikog. Rođen kao Jugosloven
Sve su puške tuđe. Sve su žrtve moje
Svi ljudi. Sve nacije. Sva sela što gore
Svako ko je nevin pao za vaše parole
I nisam vernik, i čak ne volim crkvu
Al’ kad je neko ruši, zaledi mi dušu
Zaledi mi krv svaka slika toga pakla
Al’ nikad ne pomislim da je svaki Albanac takav
Halucinacionalna masa se pali
Branio bi Kosovo, nisi bio ni da braniš Kališ

Ф

Флеш

Гостин
ја отклјучају телефон
И ја потрачу миллио-о-он
Мој новыј эталон
Это Louis Vuitto-o-on
Деньги со всех сторон (сторон)
Это мој новыј зако-о-он

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Ако одиме со времеплов неофицијално да стегнам и ја по една кратка..

Кога ќе се присетам рани 90-сти друго време беше со други сфаќања..немаше интернет..шетам со симпатијата(која и таа ме заеба ама уште бев почетник во,,љубовните води” и идеше песнава од локалните кафулиња..

п.с.И конечно сФатив дека било социјализам или капитализам жените со нивните змиски игри останаа исти *** и нема промени на таа релација...

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.976
Поени од реакции
8.232
ДК,

пред неколку денови касиерка во Макпетрол се жалеше зошто одредена личност стално ја покажувал Верна картичката ко небаре многу ќе се збогател ако заработел поен плус.

Па пичка ви матер затоа се измислени да ги куцните, нема ни да ви се потрошат прстите ако го направите тоа. Мрзи!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Форумов е мртов. Наликува на фејсбук, каде активни теми се фудбал и политика, плус е лошиот хумор. Дури и тие шо биле активни на други теми, почнуваат да вртат околу овие теми. Не вреди поќе ни саркастичен да си и да се подбиваш со глупите постови.

И ова наликува на стар член, носталгичен кон некои подобри времиња, како Југославија.

Kajgana Shop

На врв Bottom