Draga kajgana neznaev kade da go napisham ova pa tuka: baram rabota za popladne posle 4saat na nekolku saati nekoja firma kancelarija organzicaija nesto?! Mi trebaat pari i ne mi se sedi sakam nesto korisna da bidam. Vi blagodaram
Војаџер снимил некои галаксии шо биле постари од 13 милијарди години.Научнициве биле многу возбудени.Не ми е јасно шо се толку возбудени и шо им менува тоа?И како ги пресметуваат годиниве светлосни и обични???
Обична година е временски интервал.
Сфетлосна година е мерка за дистанцу измеѓу небесни тела.
Една сфетлосна година е растојание што ву треа на сфетлину да пројде сс брзину од 300 000 km у секунду. за едну годину.
Тој ти е около 9,46 иљадо миљарде киломоетра(дугачак број за да ти га напишу с цифре).
Да беше ајфон можда ке знаеше, ама ти си сони ериксон цигла.
The state pension age is gradually increasing from 66 to 67 and then to 68 affecting thousands of Britons as when they will be able to claim their state pension is rising.
Пример кога ќе прочитате дека некоја планета е оддалечена 2000 светлосни години од нас, сметајте 2000 х 9.46 трилиони. Нашата галаксија е околу 100.000 светлосни години во дијаметар, множете со 9.46 трилиони и ќе добиете колку км е. Преголеми се цифрите и затоа се користи поимот "светлосна година", мерна единица за растојание, а не време.
И кој ми кур на мене у 3 саат сабајле астрономија да разглабам на форум, а влегов да пишам тотално нешто неповрзано и заборавив.
WTF ми се дешава со животот? Толку многу работи се дешаваат, ако после ова излезам читав, ментално здрав и успеам да си ја задржам работата од соништата, има сам медаља да си закачам, нереално е.
Поентава на муабетов ми беше друго ама Ајфонов Парва 15 ми објаснува шо се светлосни години.Добро ми објасна за светлосните години преинтелегентен си,можиш мирно да спијаш!
Треба да се воведе ТПК ( та преку кур) емоџи на фб, става слика од кафич и стегаш тпк, става слика од џукацот и децата стегаш тпк, неограничена би била употребата на тпк емоџито.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.