Драга Кајгана (виртуелен дневник)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Шо куро ме боли секако на селото е да зборува, а на мене е да направам да има за шо да се зборува.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.350
20220320_203251.jpg

Кајг
само пред неколку минути на ТВ Канал 5 гости двајца наши ракометари многу ефективно ја завршија емисијата заедно со спикерот со пеење на македонската химна и тоа двете строфи каде се спомнува Гоце Делчев и тоа со рака на срце, симатичен гест!

20220320_203308.jpg

.... арно ама цела атмосфера ја расипа спикерката која заслужува погрдно да ја наречам кокошка, на која и беше важно да и се видат нозете до путката во гро план, штета што може е убава ама нема општа култура а со тоа глупава како точак, а и камерманите кој знае каде гледаа наместо да и гестикулираат со рака да се дигне од фотељата кога се пее македонската химна, па и било која друга химна, па било и на ваков акапела начин, па уште јавно пред ТВ,
... кокошка неписмена!:cautious:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.737
Поени од реакции
4.492
Нема потреба да го вовлекуваш стомачето на слика и онака си убава. :pos: :pos: :pos:

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Драга господарке на времето и универзумот,

Прееска ја видов симпатијата у Моцарт. Пресреќен бев, ја немав видено некои 10-15 дена, помислив дека дала отказ или и' се случило нешо. Оддава некоја многу чудна и интересна вибрација. Можда рокерка е па затоа.

И така, дојдов само за да ја споделам радоста. Колку и да ви звучи патетично и смешно.

Ми треба јака доза од тие концертите, сега одма веднаш.

Ви посакувам пријатна работна недела.

Член од
15 август 2021
Мислења
115
Поени од реакции
384
Дојде време да се радуваш на две шишиња зејтин, мајко мила.:facepalm:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Нов Аватар. Збогум Афлито, it was fun having you.

Балдвин IV - познат и како Лепрозниот Крал. Бил Француски Лав кој се решил да го спаси Кралството на Израел од канџите на се тоа што ги опкружува таму. Со себе понел Армија од Темплари. Носел Сребрена Маска, затоа што за неговиот краток живот боледувал од тешка средновековна болест - Лепра. Се сметало дека само со допир на кожата, истата ќе го зафати и тој што ја допира. Има Манускрипти во кои лепрозни луѓе стојат пред портите на средновековни утврдени градови, но никој не им отвара.

Балдвин IV - remember that even when those who move you be Kings, or men of power, your soul is in your keeping alone. When you stand before God, you cannot say, "But I was told by others to do thus." Or that, "Virtue was not convenient at the time." This will not suffice.

И Унгарецот Мартон Тсокас беше скрос внесен in the role. Пофалби.

Евидентно е, пак го гледав Кралство на Рајот, кога @Darling би знаела како сум опседнат со Книгата на Даниел (ова е нов левел на крејз, ај адмит ит мајселф) и Јудеја, добро би ме исплескала. Ама со надворешниот дел од дланката би ме шлакала, инаку полна прстења и уште појче камења - топаз, цитрин, турмалин, оникс, сафир, рубин. Ко една учителка во ОУ Рампо Лефката - Прилеп шо делше воспитни, да бола, содрани со крв образите на палавите 2ро одделенци.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.537
Поени од реакции
26.220
Драга,

да постоеја социјалниве мрежи во 90-тите и 2000-тите многу поквалитетни содржини ќе имавме и многу поинтерсни ќе беа за читање.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Кајги, на темата Гоце Делчев, дрско е ова што се прави.
Човекот кажал дека ако некогаш постои држава Македонија (во негово време ова било Хипотеза поневозможна и од Теоријата на Релативноста на Алберт Ајнштајн), дека тој сака неговите останки да се во нејзиниот главен град. Не таму некаде во бугарија. Незнам шо се брукаат вака бугариве. Ич ги нејчел (зато го предале на Турците), пошто бил единствениот лик кој свесно гледал на темата Македонија. Најтрезвено од сите тие други ревулционери, комити и копита од тоа време. Дај Захариева нека си ги земи таму бугарофилите од тоа време, кои се инфилтрирале внатре во Организацијата па се залагале за бугарска Македонија. Знајме дека ги имало и како такви и ги учевме. Ама за Гоце да се лупаш погради, туѓ срам ме изеде иди работава. Ве неќел татари. СФатете еднаш - ве неќел. Знајте зошто и сами го пријавивте кај турците за да го отстранат.
Таков Македонски брк уште еднаш тешко че се роди. Вечно горд на тој густ мустаќ, не само 100 години по смртта, туку и 10.000 години подоцна, таму во просторот на друга планета (кај шо че нема бугари) во замок од цигли од Дијамант, со магнетна купола заштитен од бугарски јуда инфилтрации. На вселенскио брод че имам сонце, да се знај дека сум ѕвездено дете.

Kajgana Shop

На врв Bottom