Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.797
Безброј пати сум рекол -СЕЉАК СИ ОСТАНУВА СЕЉАК ДУР Е ЖИВ!
Од опинци кондури ќе облечеш, но опинците остануваат да висат на шајка цел живот.

Стан до мене, купен од еден сељак, симнат не знам од која планина. Се усели пред три ипол месеци и СЕКОЈ, ама буквално СЕКОЈ викенд со почеток во сабота околу 14 часот и завршувајќи накај 18 часот, недела исто. Чепка, тропка, плочки не знам по еден ред неделно ли крши, хилта па глетува, па пак ли на истото место хилта па глетува. Мир нема од сељакот секој божји викенд.
Кога ќе го прашаш што пак бе мајсторе, зградава ја урна, хоби за викенд или!? Вели -аааа па тогаш сум слободен, а мајстор кошта. Па и јас тогаш сум слободен, се по список твое селско.
И така ќе го отерам у три лепе и пак иста песна утре дента или следниот викенд, и пак ќе му лупнам на врата и со тешко срце се контролирам да не го поткачам, онака малце само, да му го корегирам носот.

Денес веќе ми рокна филм, го пријавив во полиција си има закон за куќен ред во зграда. Дојдоа за неполн пола саат, баш таман кога копаше со хилтата. Му врачија опомена, следен пат ќе си плаќа казна. Требаше одамна ова да го направам, глуп што го трпев и досега.
После се љутат, се навредуваат кога ќе ги нарече некој провинцијалци, сељаци итн. Инаку солидно образован идиотов, но џабе е.
Едно е образование, друго е домашна култура.
Секако со чест на ретки исклучоци помеѓу нив.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.753
Поени од реакции
9.558
ДК

Колку повеќе години, толку помалку пријатели.
Цел живот се тешиме...ќе помине, издржи, се ќе помине...:(
Помина љубовта,поминаа желбите, згасна страста, помина животот....Тоа ли беше надевањето, дека се ќе помине...тоа ли е животот???
Живееме да се надеваме...и само последно ти останува, барем да сме здрави..но и тоа те напушта, здравјето, надежта..:(:(:(:(:(
 
Член од
8 јануари 2022
Мислења
141
Поени од реакции
416
денеска решив да бирам фудбалски клуб кој ќе го поддржувам остатокот од мојот живот, од тие помалите клубови, затоа што за големи клубови навиваат луѓе без карактер а јас пробувам да изградам и зацврстам еден.
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.357
Поени од реакции
4.879
Ќе пишев како шо пишат другите тука а не во јубилеи.. Леле 5.000 постови.. Леле повеќе од десет години.. Леле колку будали ги имаат прочитано моите 5.000 глупости, иронии и сарказми. Некои се навредиле, сфатиле лично, други ја продолжиле играта. Баш сум горд на моите 5.000 мислења. Пробав да се сетам каде беше првото, ама многу време помина.. Леле не е ист форумот.. Пред 10 години можеше да се пцуеш со модераторите и да не добиеш бан, сега се автоматизирале, роботизирале и нема бегање. Леле ми фалат старите членови, баш сум емотивен. Леле
:kajgana:
Автоматски споено мислење:

И заборајв, еден лик ми борчи 5.000 ден.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.667
Неможам да разберам големиве маркети како не најдоа за битно да ги апдејтираат деновите кога работат на интернет. Замисли ти си странец/турист шо и да е, и по FB/google си бараш маркет и тепаш пат у љубиш врата. Аматери класични.
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
19.603
Драа

А дали ако црна мрафка ти пресече пут, тој значи несреќа? :icon_mrgr:

Збам дека Бошко Буха се заебава, ама има људи стфарно веруеф у суеверни глупости.Како прво ја сам укакан иљадо и седамнаес пута од папагали,значи дека до ск ке беше најсреќан човек он 'рт.Цел живот чувам нимфе,срале какале у сфај стил и позу.Летеќи как дирекно у теме,какање на рамо,на руку,А замисли да чуваш Какаду, колко ли само ке те кака :ROFLMAO: Седамсто пута црна мачка ми е пресекла пут,никад ништо.
Алооо вразумете се људи,сфе е случајно ентрописки,никакфи среќе,судбине,хороскопи,виши врховни силе не постоиф.Сфе е до Слн'це,воду,хемиске реакцие и физички закони.Разлистајте малце нешто друго осфен библију,читајте за други митови и цивилизацие.Кебра Нагаст,Попол Вух и слични. Не е само едно дрво у шуму,разгледајте ги и грмушке,маштајте што има позади сфе тој, ама не забегујте и не слушајте бабе у шамију сс бркови.Вампири,самовиле,вукодлаци су митови.За сфе си има објаснување, сфако "божјо" чудо си има природну поткрепу.

РазБудете се, бидете Сидарта Гуатама.
Редно е.
 
Член од
9 јануари 2021
Мислења
703
Поени од реакции
722
Драга,
Колку ми се измешани чуствата и емоциите, се чуствувам чудно и малку не се препознавам, еден миг силно ќе се смеам онака од срце, а друг миг ќе станам озбилен и сериозен.
Почнувам да размислувам на многу работи, а најубавото нешто што го мислам ми е мојата идна професија,факултетот кој сакам да се запишам и местото каде што сакам да живеам и работам.
Но сепак, се трудам да не заборавам да му се заблагодарам на бога за тоа што го имам и за тоа што сум здрав и жив и за тоа што премногу ми значи се она што го направил за мене.
Поминав многу со лоши работи во 2021та година лично и сега сум добро и не сакам да ми се повтори таа болка која што ја трпев, пред другите се покажував дека ми е добро, ама сега сум добро и се надевам дека оваа нова година ќе ми биде уште подобро и дека нема повеќе да бидам болен.
Ви посакувам да останете во добро здравје и да ве прати среќа бесконечно.
 
Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
И јас сакам лето, пролет, мразам ладно и тмурно, ама шо луѓе се бе овие, кога и да заврни снег почнуваат со муабети од типот: дома да ви врни, в кревет да ви врни, вака, онака. Добро, никогаш не сте биле деца и не сте се израдувале на снег? Пес мајката да ви ебава, без детство шо сте, пичка вам лепа материна.
 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Драга,

Многу е гадно кога човек се надева. Посебно кога се надеваш дека ќе биде нешто со некоја и на крај цврц ко бумеранг добиваш удар што ти вика никад нема да биде нешто со неа.

Има една девојка со која во новава година контактирам и баш мислев она е таа, правата.

Зошто секогаш налетувам на погрешни личности, да ми је знати?

Иако сум доста старомоден лик и не сакам кучиња по стан чување, за неа ќе го прифатев и тоа. Чува куче и постојано е до неа на кревет и спие до неа. Може немаше да прифатам да спие кучето до мене, али у соба да го чувам, ајде, ради неа ќе прифатев.

Има она веќе тетоважи, ама сакала уште. Јас пак ич нејќам шарање по тело, ама некако ќе прифатев и уште да се шара.

Ама, да ме става секогаш ко задна виолина, некој со кој би тепала време ко и е досадно, не сакам.

И кажав јасно дека ми значи, дека сакам да ја видам, дека ради неа отидов во нејзиниот град, ама не можела да ме види, де ова било, де она било.

Сега ми пиша ќе излегла со другарка, а за мене 3 дена немаше време?!

Зошто сум толкава будала што се затрескувам во погрешни личности?
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.255
Поени од реакции
27.655
Odamna ne sum vo tek so pop kulturata, ne deka aktivno se trudam da ne sum.
Denes vo kafic slucajno na tv vrtea spotcinja na novi hitovi na MTV.
Deka modernive peaci se bedno kreativno siromashni analfabeticu moze da se primeti po toa sho 90% od spotovite bea so Kodak Super 8 filter, taka sho naednas se topat edna vo druga i ne mozes da razlikuvas spot od spot, a pominale 15 minuti.

Sega mi e jasno zosto k-pop vladee kaj segasnive tinejdzeri.

Arno sho na muzika teraa pop hitchinja od 2000dite i 2010ki.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom