Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Кајг,

ќе ви раскажам за најголемата травестија на македонското општество и неговиот чинител, македонецот.
И овај пост ве носи во моите пост-дипломски денови. Невработен и без глава, што како и каде. Неколку ликови од моето друштво ептен солидни студенти, беа во иста ситуација.
Сега иди моментот - две девојки од една друга универзитетска дружина (на кланови поделени ко црногорци), девојки кои исто така зедоа топ просек, со пасија - се беа вработиле во една ултра престижна фирма, со седиште во Сан Франциско во САД.
Контакт или референца им беше една професорка од Факс, потекло од Битола, која нас ни предаваше само во 1ва година, но тие и оставија огромен впечаток и веројатно си рече ќе им се најдам, кога ќе дојди време за тоа.
Хаосот на негативни чувства и емоции кои настанаа кај членови од моето друштво беа kurz gesagt за нигде. Сите ти раскажуваат што се случило - демек еј и ние учевме, зар ние не заслуживме? А јас само немо ги слушав и се чудев од каде тие емоции. Да ми кажиш дека еден друг момак, вол кој на факултет беше дојден за ебавање (еднаш ми раскажа дека соседите в зграда му викнале полиција, пошто со цимерите се напрајле штичка од локање ракија, а утрото имавме испит) се вработил така добро, тогаш прв ќе речев - не е ок. Ама да млатам слама за некој кој иди од подеднакво мизерно семејство ко моето, се мачи и плаќа испити со стипендија и со пот успева да зачекори кон нешто подобро, не можам. Тажно беше да се дистанцираш од неколку ликови со кои си поминал супер Уни денови, ама сега е подобро.

Значи не биваат мразени баграта Заев, Мицко и криминалните табори по албанските партии - тие се луѓе на народот, тие го претставуваат народот кој виреј oder besser gesagt дивеј на тие подрачја.
Туку биваат мразени обични смртници кои по колена го туркале животот. Fair enough, tschüßie .
 
Последно уредено:

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.289
Da ne bev prosvetlen trakava ke go napravese toa....na nekoj nacin zalam zaradi toa iskustvo, po kojznae koj pat do sega.
Povelete dami i gospoda :love:
Arhaicna ubavina, vo novo "svetlo".
 
Член од
17 ноември 2021
Мислења
109
Поени од реакции
201
Драга Кајгана, немам спиено 25-6 саати и ми текна дека у основно школо некој се усра у вецето ама на ѕид. Значи за тие што се чудат дур читаат тоа се говна ама на ѕид (како размачкани) . И овој професоров влага у училна и вика Абе кој се посрал бе у вецено??смрди цел хол на говна, незгодно ми падна пред колешкиве (другите професорки).. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Извадок од некоја патетична фб страна, патетично ама јако :

" Има денови кога ми требаш повеќе отколку што ти требам, дете мое.
Има денови кога сум толку уморна, толку обесхрабрена и фрустрирана од сè што сакам само да легнам до тебе и да ги затворам очите додека ми шеташ низ косата со твоите мали прсти.
Има денови кога твојата прегратка ми го стоплува срцето толку многу што ми дава нова сила, иако мислев дека е невозможно.
Ти си несомнено оној кој најдобро ме познава, оној кој девет месеци ги слушаше моите отчукувања на срцето, оној кој го сакав, а уште не те ни видов, оној кој го посакував повеќе од се, оној кој ме направи најсреќна на светот.
Дете мое, ти благодарам што си таму покрај мене, што можам да лежам до тебе и мирно да спијам и прости ми за деновите кога страдаш поради мене, не го сакам тоа и посакувам да е помалку. "
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Како за жена која го мрази Капитализмот (со прочуениот мир, мир, ех сопруг? м? партнер? whatever) бајди се расфрлала со пари. Негде читав дека крзнените палта со Ленон ги чувале во плакар што бил како фрижидер со посебни услови за да го чува крзното што повеќе, и тоа колку еден спрат бил, кој знае колку крзна имале.

Imagine no possessions. It's easy if you try. Така беше? Имeџин ал 'д пиплл
Исто Исус го мразеле од пети. За незе ќе разберам ама овај? Ленон изјавил дека тој е новиот Исус,
затоа и косици пуштил ваљда.

 
Последно уредено:
Член од
17 ноември 2021
Мислења
109
Поени од реакции
201
Добро беше коа имаше карантин од 00:00 до 4 сабајле, 5, така нешто. Ја би сакал засекогаш да останеше тоа. Да нема ништо после 12, СЕ затворено да биде. :свиркам:


5:39 Neces ti sestro nikad biti srecna u glavi. Nema ti da mozes sama sa sobom da legnes da spavas da kazes Uu al sam srecna. Nisi srecna. Ti se nadas da ces se udati za nekog... Neces nikad ljubav da upoznas. NI KAD ljubav da upoznas neces. I crknes ces. I hteo da crnkes. PU MAMU TI JEBEM u picku! Izvini, iznervirao sam se ... :icon_lol:
 
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.291
Поени од реакции
78.941
Дечки да не отвараме нова тема и да ја искористиме оваа тема и мислење за хумана работа. Прв пат гледам за случајот на малиот Матеј, секое хумано дело е добро и секоја помош е важна, така да нема потреба да објаснувам и да пишувам поголеми реферати. Детето е син на бранител што е мотив плус да му се помогне.

Линк за интернет донација

Број за донации:
А1: 143-448
Т-Home 143-137

Жиро сметка и број од неговите за некој кој сака да помогне повеќе

Прегледај го приврзокот 313796



Помогнете му на Матеј да може нормално да оди, како што татко му не бранел сите нас кога требало
а1 бројот е непостоечки
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.704
Поени од реакции
22.107
Нееее, ич не се истите фаци орките наши со оние од видеото на змеј горјанин. Понашањето, облеката, обичаите, боди ленгвиџот, инфраструктурата, архитектурата и просторното уредување. 100% Илири.

PETRIT HALILI
PETRIT HALILI
15 hours ago
Im Albanian from Kosovo and this is so similar to the village where my family has an origin from.
 
Последно уредено:

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Македонски фолклорен ансамбл Танец, во речникот на Византиецот врви и како културно порно.
Преубави носии. Ведрина во движењата.
Осоговка (машко оро) и Мариовска Тресеница (женско оро) ми се најомилени Македонски ора.
Тешкото е печат на нашата култура и олицетворение на нашите страдања. Но, кај другиве две ми се допаѓа токму тоа што се ведри.
На Мариовките сум посебно горд, пошто и моите родители влечат потекло од Мариово, иако се родени и растени во Прилеп (мајка ми влечи потекло од село со Византиски манстир изграден во 11ти век, од Алексиј Комнин, родителите и се од таму) - единствениот регион во Македонија во кој Турците не изградиле џамии. Според нашата легенда: некој турски бег се вљубил во Марија, убава македонка и пекал по незе. Неа и се гадело, ама направила жртва. - Ти ќе го оставиш мојот народ на мира, јас ќе дојдам во Константинопол. Така и биднало. Марија - Мариово.
Сега чудете се зошто целиот опус на Милчо Манчевски е снимен таму. И зошто од Њујорк - новиот капут мунди, чезнее по таа чистина.
За мариовците? Насекаде по светот, најчесто во Австралија, кој од кој поуспешни.
Не беше само Итар Пејо, лукав и амбициозен.


 

Kajgana Shop

На врв Bottom