Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.959
Поени од реакции
15.182
Слаб сум на живци периодов, најмали ствари ме прават неподносилв и имам rant-ови постојано. Пишав 20 реда испровоциран од коментарот на диле, па ги избришав. ептен ме нервира таквото размислување ама па од друга страна сеедно. Рандом ликови на рандом форум сме, а темава не е ни за дискусија. Прв пат почнав да пишувам во темава пред недела дена, ко некое место кај што може да се обратам без да ме слуша никој. Фул сум со работа и едвај чекам викенд за да можам да ги довршам работите што сум ги закаснил неделата. Сабајле од 5 сум станат да пишувам report. Бем ти живот. Барем турското сабајле го погодив 10/10. Во петок ќе се здробам максимално за да избегам од моменталнава мелахонија помешана со burn out. Едина позитива периодот ми беше „работи за кои не зборуваме“ во МНТ. Одлична престава, се изнаплакав повеќе од девојка ми.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да си пишам тука дури не не стигнале рестрикциите. Замисли нема струја, нема интернет, нема греење на струја, нема вода која што се црпи од бунари со ел. пумпи, нема готвење на шпорети на струја, нема болјери топлење, нема работа. Има лутина, глад, грабежи и полуденост кај народов. Страшна работа :icon_lol:.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.713
Поени од реакции
35.455
Кајгич:pipi:

Happy Anniversary Драга:love:
10 години заедничко матење.
На забавата сте поканети сите. Без поклони во плико:sneaky:

Последно уредено:
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.832
Поени од реакции
11.963
Кајги замисли, да постои некој студент на Финки по име Станко, што нема девојка да го чита форумов и да налета на темата „ Зошто девојките не ги сакаат добрите момчиња? “ :icon_lol:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Денеска после пладне, искочив порано од работа да одам да се сликам за обнова на возачка и ајде рута преку центар до МТВ.

Јаооо што беше сообраќај. Се влечам во дооооолги колони тргни-застани. Особено тампонирано почна од кај зелен пазар, пред да завртам лево накај црвен крст. Е тука веќе немаше тргни-застани, стоење во место по 5 минути па две коли напред и пак во место.
Прво што ми падна на памет, викам нешто овие идиотиве предизборно работат, копаат нешто на улицава. Гледам нема машини, си велам сообраќајка некоја напред и затоа е блокирано.
Ми свири радио во кола и обратив внимание на девојката од студио што збори. Отварање на Skopje East Gate!!!! Јаооооо што збориш девојко велам.

Е во тој момент ми светна зошто е таа гужва, тоа да ти било отварање на фамозниот мол.
Не судам, не критикувам. Јас лично толку имам изнашетано молови по светот, што искрено не ни помислувам да одам за ете да го видам новиот мол.
Во мол одам по потреба, претежно не во МК. И вака и така службено патувам многу често за Германија. Таму одам да пазарам, бар одличен избор, квалитет, услуга и цена добивам. Втора алтернатива ми е Солун, додека се шетам за викенд на пример.

Но океј, тоа беше денешната фешта. Одење во мол. Цело Скопје блокирано, па богами кога загледав по таблиците на колите околу мене и пола Македонија беше собрана. Настан на деценијата, отварање на новиот мол во Скопје.

Се сликав за да ја обновам возачката, па морало и нова возачка книшка, од 2011 била старата. Па што ќе ми е возачка книшка, кога и онака нема казнени поени повеќе. Буџет да се полни само. Не дека е некоја сума, но 100 денари плус од мене, од комшијата и така натаму. Ајде, бидна и таа работа ја завршив.

После палам кола од пред телевизија и преку Макпетрол бензиската се симнувам на булевар за да искочам накај новиот мост кај железничка. ХАОС! Џандари регулираат сообраќај. Сите коли закопани во место, полека, полека но сигурно движат према East Gate. Среќа накај железничка возев па надоле се растерети малце. Во спротивна насока, секако блокирано.
Ехх мојата чудесна земја.

Toxic Tears

High Priestess
Член од
29 август 2021
Мислења
4
Поени од реакции
11
Осамена е планетата.
Потрошено време на погрешни личности, исцрпена е веќе душата..
Желба за социјализацијата одамна исчезна, а идејата за тотално самостоен живот е монументална.
Затворена е вратата на срцето, одбивам да дадам дозвола некој да ја дознае мојата емотивна страна, користејќи ја против мене.
Се додека сме во било каков вид на врска со некој кој не го гледаме како човечко битие со чувства, ќе патиме..

Член од
4 август 2018
Мислења
1.558
Поени од реакции
3.350
Д.К.
Се влечат такви потези да нема излез од ситуацијата-општо гледано... :coffee:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Драга,

Градов е како во 2001.После кафаните вечерва порано завршени, живо пиле не мрдна и еден тон полиција.Дури и запленети возила им туриле ознаки и вртат крукчиња.
Извини за матноќа...
Screenshot_20211031_004306.jpg

Член од
6 март 2019
Мислења
413
Поени од реакции
607
Бем ти живот Кајги. Месецов ми се се оствари нешто по што сум плачел, и молел, и нервирал, и со години што сум го сакал. Од дамнешна 2009та отккао прв пат напишав нешто на форумов до ден денес. И наместо да сум среќен, наместо да се радувам, јас никогаш по депре не сум бил у животов. Ми се отворија сите врати у животов а јас стојам у место и не знам што сакам, на каде да одам. Стварно знам да бидам неблагодарно копиле по некад. Од триста убави ствари што ми се десиле, на последанта влакно ќе и фали и јас за тоа ќе се нервирам. Јас сум бре, да ме земеш и да ме фрлиш од балкон. Мислам дека станав најдепресивната можна варијанта од себе си. Сакам да се врати 2011, и апсолутно секој јебан чекор што го имам направено у животов обратно да го одиграм...да видам што ќе испадне...

Kajgana Shop

На врв Bottom