Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.572
Поени од реакции
5.980
Агапимена,

и после Тито? Брена.
и после Ана Комнина? Цеца.

Уште една византиска алфа во бисерот (охридски) прочуени визи-мизи алфици - Тхеодора, Даниелис, Ана, Евдокија + Светлана - Хелена = Јелена.
Бај д веј, една србинка од средниот век била единствената жена на која и било дозволено да живее на Атос. Еве незнам. Сопругот и бил Стефан Душан и кога фатила тоа чумата од стаорци во средниот век Стефан и Јелена заминале да живеат на Атос во изолација. Пошто не смеела да стапни на полуостровот, цело време на околу ја носеле 4 подеднакво алфа бацки.
Ya betcha :cool:
So bad, it's good.

 
Член од
15 јуни 2020
Мислења
239
Поени од реакции
905
Ја гледам 2 недели серијава The Wire, иначе серија за дрогата, корупцијата, и криминалов во балтимор, уса. Некои работи ми беа познати, али врски помеѓу командири, началници и обични пиони ме изненадија. Океј си викам, Америка е ова, не е пичковац како шо е Прилеп па вакви работи да се научна фантастика. Денеска читам вибер група кај шо имало закани, градоначалници итн... Тотално сум одлепен од реалноста шо се дешава во градов, 26 години ко под карпа да сум живеел. Се си мислев ко ќе гледам филмој со витези дека јас баш ќе бидам тој од витезите, ама испаѓа дека сум бил пезантот шо продава тикви да преживеј. Страшна работа, шо вика гоце тодороски.
 
Член од
25 октомври 2021
Мислења
4
Поени од реакции
17
Vie što ste SVINJI debeli od po 150 kila... jas go imam lekot za da oslabete SVINJICHKI, I nema potreba da mi kazhete fala. So drugi zborovi KOJ VE EBE.
Zimash ja vadish 6kata dole levo I 5kata gore desno. I resen problem be prasinja. Amaa nee.. ne mozete vie pak, vi se jade mnogu, vi se buta u toa stomacite.

Jas bev 85 kila, sea sum 77. Razmislete za ova prasinja edni debeli!
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.041
Поени од реакции
10.252
Убаво е кога читаш дека и кај нас постојат луѓе со огромни срца и чиста емоција. ❤

 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.504
ДК,

Сѐ почна со "Чао Македонијо, Охрид доаѓам".
 

Лаик

Романтичар
Член од
4 август 2018
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.078
Одиш по улица гледаш луѓе убиени у поим кои немаат живот во очите-живи мртовци во доста голем процент-апатија шиба од сите страни...доаѓаш дома пушташ тв и слушаш на прва од некоја усерена политичка партија-ќе направиме спортски терени и велосипедски патеки...да ти се згади животот од гомнарииве кои немаат врска со реалноста...
 
Член од
7 август 2011
Мислења
4.708
Поени од реакции
12.482
Дк,
Денес бев нешто накурцан па решив да се искарам со аволон дека не ми вратиле пари за откажан skopje sounds good. На пола разговор проверив пак на трансакциска и си ги видов парите, па господински си отидов unsend на сите пораки. Како и да е, на 29ти идам на асална журка после две години откако почна срањево. Многу е умрен градов, колешка од финска ми беше дојдена на недела дена ми вика градов без душа ви е некако. Од финска. Од државата кај што 6 месеци им е ноќ.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.571
Поени од реакции
17.970
Draga Kajgana posle povekje od dve godini se seftosav propisno. Jes da drustvoto bese mesano, stranci i Makedonci, koi edvaj gi poznavam, ali brate moj koj kjeif si go napraiv na dushava. Jadenje i pienje kolku ti dusa saka, ne znam kolku rakii i piva izmesav, na konobarot ruka da mu se pozlati, casata mi ja drzese puna cela vecer a ja muski izdrav do kraj. Mnogu ubava vecer, so pesna i ziva muzika, na strancive im go preveduvav tekstov na Dotakno sam dno zivota, se mocaa od smeenje... :icon_lol: I've touched the bootom of my life...
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.667
Сабајлево уз трчање на кеј имав пуштено некоја epic soundtracks листа на Спотифај. И у тоа раните магли и камен ладното една депресија кога ме фати у пичку матер и тоа у сред трчање. Капак на све почна некоја тужна еврејска од Шиндлерова листа. Абе како запичи тоа виолината ко со магнет негој да ме извлечка према коритово на Вардар да се џитнам. Што се вика скоро на метро да дојдов, заврши тужната и почна Rohirrim од чувени Howard Shore. Одма инстант дигнав рамења, напунив груди со чист Скопски смог и ми дојде сила. Абе да можев тие двајцата цигани што ловеа мутанти у Вардар ќе ги дигнев у руки со мене да изјуришаме до Влае мислиш кејов кај Палас Pelennor fields.

Зборот ми е, малце треба.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom