Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.688
Поени од реакции
37.672
Кајг,
ги слушам со недели се жалат нема вода, езерата со најнизок водостој, куку леле што ќе биде ова - еколошка катастрофа и ете ги слушнал молитвите Господ и решил да ги сослуша:
- „ај да им пуштам малку вода на овие чеда и онака се утепани „во својата земја“ и „својата држава“ и „своја татковина“ !

- кап кап кап вррррр, ете дожд насекаде, убав здрав дожд веќе неколку дена ...и ?

Gl0s.gif tenoryu.gif

куку леле, поплави ...луѓе многу вода, ќе се руши брегот (а тој воопшто несреден и неспремен за поголеми водни текови), да ги спомнам градовите?

...сега Кајг очекувам да кажат, а сме среде зима, „снегот не изненади“ заврна снег ејјјјјј снег во јануари кај го има тоа,
ете пред малку гледав на ТВ „паднало дрво на патот кон Маврово“, ТВ Сител на лице место, новинарот мавка со рацете и со микрофонот горе доле, небаре воземјани се спуштиле со вселенски брод, покажувајќи со раце позади себе без здив, „еве се сече дрвото“ мислам ејјјј брејк нјуз, тоа луѓе се собрале паднало дрво на пат, голема работа, мислам ејјј застанати автобуси, туристи од Албанија чекале 45 минути демек ејјј голема трагедија чекале дрвото да се тргне, а одозгора овој од Сител новинарот им зема интервију, а избраниот турист од автобусот, како од Лондон да е дојден а не од Албанија, дава изјава на англиски со шкипски акцент, као ејјј разочаран бил „како може такви патишта да има тука и да падне дрво на пат, а сме сакале да влеземе во ЕУ“ ,

ејјјј мислам немам коментар, ама да бев таму ќе го прашам „што е пат за него“ и што очекува „да падне“ на планински пат „змеј“ нешто? или би го прашала како се патиштата од каде доаѓа, ејјјј мислам , иди бре у Швицарска изигравај турист, ако не ти чини тука!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Кајги,

гледам квиз на МТВ1 и можам да кажам дека од квизов може канцер да се добие. Се вика 20 секунди и го води некој познат актер (така ми рекоа) Денис Илич.

Нешто замислата претпоставувам дека треба да е некаков интелектуален предизвик, ама И од интелектуалност нема. Да треба да бирам, попрво кај Лила ќе отворам кутии него на ова просеравање да се пријавам.

Исрено, ова го пишувам при здрав разум и никогаш по дифолт не хејтам македонски производи. Плус и обожавам квизови и се израдував кога видов најава за квизов, ама тешко разочравување е овој. Па им пушта рандом видеа од по 20 секунди и после тоа прашања "Каква е бојата на престилката на водителката од видеото" бла бла. Во категорија математика оние од фејсбук преглупите "банана + банана + банана = 21, банана + компир = 10, колку е компирот?" фори треба да ги решаваат. Има игра поврзување на поими и ставиле некои анимации од 95' година. За концептите на квизот не сакам ни да зборам (предност да бира категорија во една од игрите има играчот со повеќе поени - класичен антипатерн за гејмификација, ако одговориш точно прашање добиваш 10 поени, ако одговориш неточно губиш 5 поени, а противникот добива 5 поени - што е исто ко противникот да добие 10 поени без ти да губиш, ама вајда сакале нешто фенси шменси да им изгледа и уште еден куп пропусти). И ОВА ОДИ НА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Не знам зошто сум разочаран, веројатно бидејќи се израдував дека ќе гледам квиз на знаење, а моментално гледам тешко срање. А претпоставувам оти има добра гледаност бидејќи сме банана држава и на 90% од населението им е предизвик да ги решаваат бананите. :гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.181
Дојдов да напишам нешто кратко во стилот
364 денови суша, Преспанско се намалува, земјоделието во колапс
1 ден врни цела држава поплава, се е блокирано

Кога гледам целосна репортажа имало напишано претходно

И сега прашањето ми е зошто постојам

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.863
Поени од реакции
7.549
Кајги,

Досадно ми беше сабајлево и си викам ај ќе симнам Тик ток да видам што е тоа што толку го зборат во последно време.
Отприлика знаев што е ама никогаш не сум се најавил на тоа чудо.
Кога го инсталирав доволни ми беа 2 минути да сФатам дека поголемо срање не постоело,уште кога видов некои личности што се 20+ години и снимаат идиотизми за тик ток одма ми се смени мислењето за нив.
Ги гледаш мажишта по 25 години и жени спремни за мажење што се вика земале се снимаат како скокаат без везе,ќе помислиш дека се ретардирани.

Нејќам да бидам како пензионерине што хејтаат све што е ново,ама добро бе како може толку глупа апликација да стане омилена на возрасни луѓе?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
D....eve mi tekna da te otvoram (kako suskavec od Trst na ova vreme) koga op celi 5-6 strani imam za citanje,pa da od pred Bozik, a i zosto ? pa opravdano prvo tie tri prvi dena prodavav badnikovi grancinja,eden rucek ne sednav salam,pa potoa dva dena gi broev parite,uste toa sitnite mi ostanaa edna pola kesa (onie sto na poraka stalno mi gi pise kerkami..(.Daj od zelezni pari ako imas)
Hristos se rodi

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.352
Ме прашуе Мароканац од куде сам и ја му кажују. Ми вика а знам од куде си. Тој Македонија е у Грцију, такој ли? Му викам не, не и не. И да почну да му објаснују, убаци се Тунижанац и објасни му све. И ја га гледам и се чуду од куде он знае дека е Македонија. И прашују га од куде знаеш. И он ми вика к'д играте с'с Тунис на Светско у ракомет заинтересира се и потражи и научи све за вашу земју што најде по интернет. Епа не за џабе викав спортисти су најголеми амбасадори у странство.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ако по утрото денот се познават, годинава ќе е интересна :)

FB_IMG_1610376909516.jpg

D

Deleted member 12196

Гостин
ДРага КАЈгана.
Глува ли си, слепа ли си.
Во една жешка тема има неколкумина ботови, заштитени како бели мечки. Можат да пишуваат што сакаат, можат да навредуваат кога сакаат, „закон“ не ги качи.
Ама...
Се појави поголем бот од нив, ги дупи како сака, ги ебе кога сака. Партал ги направи.

C

CoolIris

Гостин
Dear Kej,

Го знаеш она чувство кога цел ден си го поминал во гужви и кога сите зборат зборат зборат и кога немаш веќе енергија ниту да слушаш ниту да зборуваш? Епа така се чувствувам. Сакам да молчам, сакам тишина, сакам мир. Пет минути само, да разбистрам мисли.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Медиумска реинкарнација на легендите...како јако тргна 2021-ва, тешко нас...

Кој не се сеќава....а кој може да не се сеќава на овој спектакл пред некое време

Последно уредено:
Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Бескомпромисна сум. Бескомпромисно давам и бескомпромисно земам.

Кога ќе научам да давам според заслуга, тогаш нема да носам се' како ураган подоцна.
Во меѓувреме, do enjoy the ride. :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
The plot thickens во темана за најекономично греење. Двајца се договорија да му одат дома кај еден и да му измерат дали навистина толку му троши климата. Вакви натпреварувања кој повеќе ќе излаже друг околу потрошувачка нема ни на автоплац во Ќустендил.

Ако не ви е денот, пренасочете се таму, без грам сарказам или иронија го пишувам ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom