Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Се е симулација у пичку матер, ДНА-та се чита во дигитален јазик, секој ДНА код може да има 64 можни вредности... Сте слушнале за 'CRISPR'? Едноставно можете да се репорграмирате како најобична компјутерска програма, научниците можат да ја најдат соодветната секвенца и да ја заменат со друга.

Во Западниот свет се води дилемата дали е ова етички и како може да влијае на иднината на човештвото... Во ебената Кина веќе се произведени нови генерации деца со изменет ДНК-а... Супер луѓе кои самите себе се програмираат... Сте знаеле дека Јао Минг е генетски експеримент? Не толку напреден како што се денес, ама бирани се родителите со потребните гентески предиспозиции и одгледан е да биде како кошаркар против негова воља... Монструм висок 229 со физички предиспозиции да биде незапирлив кошаркар, без многу нус појави како Владе Дивац кој сабајле неможел да стане ако 5 масери не му ги масираат нозете, поради неговата висина...

Каде бев? А да, се е ебена симулација, мислиме дека сме од крв и месо а уствари сме кодови, можеби не бинарни, можеби малку посложени ама кој би рекол дека идните генерации ќе бидат создавани на компјутер, по мерка... Кој ја пуштил оваа симулација?

Знам само дека еден човек има одговор на овие прашања ама не сака да ги одговори... Даедлусе брате Ботко, дај смилувај се и просветли ме...

Член од
13 декември 2020
Мислења
85
Поени од реакции
139
Добро кој кур ви е на вас таксистиве се да ви изнаебам се вработил ко таксист а се нарокал лук ко да нема утре значи све по список :mad: пу да ви ебам сељачиштата цел ден ми го избаксузира ми ги откорна синусите со тоа одвратната миризба :sick:

H

HoT _iCe

Гостин
Срц, ево мене опет.

Знаеш дека си успеаја у живот како другар и лик кд си прв повик на другара после прв секс. :icon_mrgr:

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.352
Какв шамар живот може да ти залепи никој не може такој. Да ти ебу животат, да ти ебу.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Добро би било да некако форумов да се префрли од виртуелно у живо. Ко студентски дом да се напраи нешо, внатре со соби (1 соба - 1 тема) и да доаѓаме чат пат и да дискутираме, да се дружиме. Може и бифе да се направи за собиранки, пијачки и сл... :D:ROFLMAO::icon_mrgr:

Инвестирај Ацид, ќе ти се исплати ова на подолг рок. :ROFLMAO:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога ќе помислиш дека не може подоле со критериумите, на форумов ќе прочиташ жалопојки зошто од A1 ја исклучиле факинг РТС. Животе, фризуро на Оливер Спасовски... :facepalm:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.233
Dear K,

сакав да ти се исповедам малце подугачко,али решив да не те гњавам туку да споделам со тебе една многу битна ствар. Годинава почна одлично,на инста ми лајкна фото цура со која се загубивме пред дванаес години.
That's one small step for man, one giant leap for mankind.
Merci Juliette :smirce: :backa:

D

dobramuzika

Гостин
гледам нема кафе во кутичето, од тоа моето, на франк, кога во кесенцето останало уште малку, го претурам во кутичето, го зимам кутичето во рака и ми се превртува на земја, животе, ах животе, ништо, отворам втората фиока, гледам едно на гранд, што да се прави, тоа е. второ кафе и трета книга за оваа година.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.888
Поени од реакции
21.798
Драа

Кажа ми среќна нова бе, на факинг десети бе.Забраи да ми честита лански роѓендан... или осамостојување на РМ.

Ха,текна ми заебнција од рани девеести.Што ги значи РМ на цајкани на капу? Резерван мозак, pf... они немаф ни регулар, а не па резерван.
Вриштесфа девеести сс ултраглупи заебнцие,несмешке.Ама затој па газесфа са јаки филмови и кфалитетну музику,најиспунети детстфа и стравопочитно образование.

Kajgana Shop

На врв Bottom