На работа дневно имам директен контакт (баш овој период) со над 50 луѓе, до крајот на изборите ќе имам контакт со најмалку 1000 луѓе заради комплетирање на целиот изборен процес.
Не ни обезбедуваат маски, на своја рака купивме гел за раце алкохолен и маски и ракавици. До крајот на изборите ако било кој од овие корона што имаат дојде и има контакт со мене сигурно ќе ми пренесе.
Дополнително, кафиќите си цепаат до 18.00 отворени, место не можеш да фанеш, сите брзаат да се видат на кафе, велешката традиција трачот у кафиќите да врти...
Капак на се, фанале ги сликнале, видете велешани колку се сељаци, испаднале на кафе.....
Овака да се разбереме.
Прекинете го изборниот процес, затворете ги кафиќите и после ако ме видите во контакт со луѓе коментирајте дали испаѓаме надвор и дали пиеме кафе....
Ќе се ширела короната.... алатов мој..... Тебе другар нека те заразат на работа и после оди си дома.....
П.с. Да се дообјаснам да не ме разбере некој од инат погрешно, не сакам да имам корона, не сакам да се шири, не сакам државава а ни светов да се мачат доктори да одржат во живот еден куп народ, точно знам од онлајн информациите по интернет колку е сериозен и опасен вирусот, сакам само да ја нагласам глупавата логика на властите во нашата држава дека на работа е океј да се оди и да не се шири, изборниот процес не ја шири короната и на вечер ако ме работат кафиќите денски во нив нема да се шири па нека работат до 18.00.....