Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
29 декември 2012
Мислења
275
Поени од реакции
480
Јас ја знам ,и не суди според сликава, да знаеш какви баници и кифли прави дома би ја земал за жена ... :D :D

(sarcasm mode off)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
нов рекорд мори Д.... кај тебе
една недела точно уште еден саат и ти стој иста страница,нови теми.
Д... да не си бремена.

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.071
Поени од реакции
2.594
Да ми се објаснат овие кравиве од 17,18,19 години што сеуште лајкнуваат,коментираат и споделуваат постови од онаа Благодушка па демек е многу смешно пробуваат да коментираат како неа со тоа нивните serska,lobov,smile emoticon..Алооо утре ќе треба деца да раѓате пораснете веќе еднаш.А и јас не знам за кој кур дремам овде во 2:30 сатот а во 6 треба да сум на работа...smile emoticon...:mad:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
избори, анкети, груевски, заев, митинг, слобода, демократија, политика, дебати, топ тема и чом, Македонија, економија, ветувања, кампањи, плакати, СДСМ, ВМРО,некои рандом ситни wannabe политиканти, платена политичка програма,федерализации,двојазичност,криминал, лажливи ликови, реклами, банери, статуси по социјални мрежи, викање по микрофони, мерење куренца, препукувања, притисоци... FUCK YOU!

Во недела ја не гласам.
Во недела не сум дел од проклетиов систем дизајниран да си биде се по старо и ништо да не се смени.
Во недела нит избирам "демократија" нит "слобода" нит "режим" или "преродба" - избирам совест и човечност.
Во недела неможам и несмеам да си ја потценам интелигенцијата избирајќи го "најмалото зло", иако знам дека сите се неминовно пуни со злоба и ненаситен нагон за моќ и пари.
Во недела бирам да не бидам соучесник на злобни криминални марионети, кои ги боли кур за обичните смртници.
На 11 декември ја не сум дел од илузијата наречена "право на избор"

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Ние што нема да гласаме у недела, ама има да го заебеме системов... ќе му го начукаме до коска. Ќе гласаме за помало поголемо зло, ха... you wish... луѓево ко да не се запознаени дека ако не гласаш, ти братче, автоматски не си дел од системот, сфаќаш? Утре нема право системот да те јебе више... не си на мапата. Исто, помалку познат е подзаконскиот акт ако доволно луѓе не гласаат демократијата се распушта како политичко уредување и настапува анархија. Не нее... многу грешно е сфаќањето дека анархија значи беззаконие и безредие, анархија е владеење без владетели, уствари анархија е вистинско владеење на народот, ме пратиш? Кога одреден процент ја надживеале демократијата значи еволуциски напреднале и со тоа се подготвени сами да владеат без никаква хиреархиска структура на моќ и нема потреба више да бираат зла, нема бе да го дозволиме више тоа, време е да бидеме храбри и да не гласаме. Е сеа... овие нискоинтелигентниве што гласаат не сфаќаат дека во партиите седат обични луѓе алчни за пари и моќ и кур ги боли за вас, се дури се гласа ќе си живееме у оваа илузија на избор. Ради нив си патиме, е после ќе имало режими и злоупотреби на моќ, е ќе има, кога им ја давате.

Да не помисли некој се праам препаметен и бунтовник, ова секој со троа разбирање го знае. Дај изгледајте нешто со Расел Бренд на јутјуб и просветлете се, аман не ме нервирајте...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Тие што не гласаат на избори, не мора да се лечат во македонско здравство туку во посебно здравство за негласачи, не одат пред истата администрација како другите граѓани, туку во друга специјална администрација, не живеат во мизеријава од држава туку во рајска градина, за нивните деца се отвараат посебни училишта каде што предаваат едуцирани наставници а не партиски опинци.

Затоа немојте да гласате, ќе видите дека поради тоа што не сте гласале ќе бидете транспортирани во нова специјална држава направена за не гласачите каде што ќе живеете раскошен живот ќе јадете грозје и ќе пиете амброзија.

Баш како што напиша Горан Михајловски, утре кога ќе не збираат на стадион неистомислениците како што правел Пиноче, во двокатните автобуси тоа ќе си правиме муабет "абе сите се исти" и "абе батали не се замарај со политика".

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А зошто се натегате за помалото зло, како што гледам Левица растураат на дискусииве по ТВ, што им фали на дечките? Ама не сега, млади биле, вака, онака. Сите кукаме трета опција а кога ќе ја добиеме, замерки имаме.

Па и шупелкине што се прават "неопределени" а од петокот навака дрва и камења фрлаат по нив. ВМРО врбувало гласачи ама овие 10484 текста испишаа зошто да се заокружи СДСМ, бетер од самото ВМРО. Дечки чекајте, режим имаме за буткање, сплотени да сме биле, не ги сејте гласовите <3 Како што пиша еден другар на ФБ, ова имаме режим за буткање е новото "битно се гради" ама од плавата страна.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.192
Поени од реакции
3.443
^2
им фали многу, немаат партиска машинерија како овие поголемите, тоа што растурале по телевизии кој ги следаат и гледат 2-ца без 3-ца не носи успех треба многу повеќе рекламирање.

Член од
29 декември 2012
Мислења
275
Поени од реакции
480
Значи не се многу досадни воа рекламите на јутјуб за кока кола, изборите, и незнам веќе уште што ,не ми се пушта веќе ни песни ни клипови ми одмиле.. на сред видео ти јадат гомна ,ако сакат да прават пари оди копај на нива да му е*ем матер !!

Kajgana Shop

На врв Bottom