До и Од модераторите на подфорумот Политика и вести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Прашање до модераторите.

Дали би било океј и прифатливо да се отвори тема за "Македонска Пролет", во врска со дискусија за "големото дигнување на Македонскиот народ", да се стави крај на сево ова што ни се случува овие последни 30 години.

Дали постои таква тема, и ако не, дали би било проблем ако отворам таква тема?

Се надевам дека Македонскиот народ, и "онлајн" патриотите, а особено тие што кукаат по интернет за тоа како ни е мизерен животот дека имаат созреано за ваква дискусија.
Што подразбираш под "Македонска пролет"?

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
Што подразбираш под "Македонска пролет"?
Па напишав.

Потенцијално сценарио:

На Македонскиот народ му доаѓа паметот, се буди и прави голема револуција да се симнат тие што ја уништуваат оваа држава до корен.
Секој си ја добива заслужената казна, и евентуално доаѓаат подобри времиња? Нешто во стилот на 27 април, само не политички инструирано за да дојде друга политичка партија на власт, туку масовни протести од народот за да се стави крај на ова што ни се случува...
Автоматски споено мислење:

Каква пролет бре, какви бакрачи.
Зошто да нема тема за дискусија на ова? Сигурно сме созреани сите за вакви дискусии, или уште ќе кукаме и изигравме патриоти по интернет?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па напишав.

Потенцијално сценарио:

На Македонскиот народ му доаѓа паметот, се буди и прави голема револуција да се симнат тие што ја уништуваат оваа држава до корен.
Секој си ја добива заслужената казна, и евентуално доаѓаат подобри времиња? Нешто во стилот на 27 април, само не политички инструирано за да дојде друга политичка партија на власт, туку масовни протести од народот за да се стави крај на ова што ни се случува...
Значи потенцијално сценарио! Што се однесува до мене, може да се отвораат теми, некогаш ги прераспределувам кон помалку активните подфоруми, ако темите припаѓаат таму или се на граница. Така слободно. А можеш и да го цитираш КЗ, зошто да не! :noze:

И јас имам нацрти за една тема, за овој подфорум, ама ме мрзи да ја отворам. :icon_mrgr:

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
Значи потенцијално сценарио! Што се однесува до мене, може да се отвораат теми, некогаш ги прераспределувам кон помалку активните подфоруми, ако темите припаѓаат таму или се на граница. Така слободно. А можеш и да го цитираш КЗ, зошто да не! :noze:

И јас имам нацрти за една тема, ама ме мрзи да ја отворам. :icon_mrgr:
Имам нешто на ум, и би било навистина добро место за дискусија.

Секако, ќе си напишам да се почитуваат правилата, и ако не оди се како што треба, слободно затворете ја темата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
До модераторите!
Може ли да ја знам причината за моето блокирање да пишувам во темата Политиките на Бугарија кон Македонија?
Кое правило на форумот го прекршив затоа што сум ги прочитал и внимавам да ги следам, за разлика од многу од македонските корисници.
Точно е дека објавувам мислења кои се разликуваат од општоприфатените во Македонија, но барем засега тоа не е забрането. Мислам дека ова е целта на секој форум - да се искажуваат различни мислења, да се расправаат, дискутираат. Ги молам модераторите да ми ја вратат способноста да пишувам на темата. Благодарам однапред!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
До модераторите!
Може ли да ја знам причината за моето блокирање да пишувам во темата Политиките на Бугарија кон Македонија?
Кое правило на форумот го прекршив затоа што сум ги прочитал и внимавам да ги следам, за разлика од многу од македонските корисници.
Точно е дека објавувам мислења кои се разликуваат од општоприфатените во Македонија, но барем засега тоа не е забрането. Мислам дека ова е целта на секој форум - да се искажуваат различни мислења, да се расправаат, дискутираат. Ги молам модераторите да ми ја вратат способноста да пишувам на темата. Благодарам однапред!
Секако дека може да знаеш!

Начнуваш историски теми! За историските проблематики го имаш целиот подфорум Историја на располагање.

Потоа пишуваш на јазик различен од македонскиот. Официјален јазик на форумов е македонскиот. Препорачливо е да се пишува на кирилица.

Сега ќе те одбанирам, нареден пат држи се до правилата!

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.695
Поени од реакции
3.974
За секој јазик различен од македонскиот се банира , или само кога е бугарскиот во прашане ? :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.442
^^ Работава „ем шуто, ем боде“... Абе бидете му благодарни на човекот што има трпение со вас. Повеќето сте очигледни ботови со политичка агенда, само тоа е доволно за перма-бан, настрана правилата што ги прекршувате со навреди и адхоминем, офтопици и некултура во комуникацијата/дускусиите.

Повторно, бидете му благодарни на модераторот што има трпение и има принцип на неказнување. Било кој друг да беше, досега ќе бевте банирани макар со акумулација на помали казни - а повеќете заслужувате инстентен пермабан после навредите и заради полтичката агенда што ја одработувате овде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom