До и Од модераторите на подфорумот Политика и вести

Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.428
^^ Работава „ем шуто, ем боде“... Абе бидете му благодарни на човекот што има трпение со вас. Повеќето сте очигледни ботови со политичка агенда, само тоа е доволно за перма-бан, настрана правилата што ги прекршувате со навреди и адхоминем, офтопици и некултура во комуникацијата/дускусиите.

Повторно, бидете му благодарни на модераторот што има трпение и има принцип на неказнување. Било кој друг да беше, досега ќе бевте банирани макар со акумулација на помали казни - а повеќете заслужувате инстентен пермабан после навредите и заради полтичката агенда што ја одработувате овде.
Јас сум доживотно баниран од некој теми ама кога се работи за татариве, друг третман, кроце, северниве говна така им наредиле.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас сум доживотно баниран од некој теми ама кога се работи за татариве, друг третман, кроце, северниве говна така им наредиле.
Да, затоа што секоја реплика, на тие теми, ти е сведена на навреда. :)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.428
Да, затоа што секоја реплика, на тие теми, ти е сведена на навреда. :)
а од татариве што ти тераат бугарска прпоагнда и те негираат на секој чекор со лаги и манипулации што е, не е тоа навреда ? сигурно не е, зашто сте платени за тоа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
а од татариве што ти тераат бугарска прпоагнда и те негираат на секој чекор со лаги и манипулации што е, не е тоа навреда ? сигурно не е, зашто сте платени за тоа.
5/5 банирани членови на темата "Политиките на Бугарија кон Македонија" се Бугари!

Форумите треба да се платформа каде ќе се разменуваат мислења и ставови, ако дебатата им е интелектуална, притоа се држат до форумските правила (а едно од ние е забраната за ширење антидржавна пропаганда), тогаш, лично, немам проблем се нивното партиципирање во дебатите.

Ако сакаш да ги подобриш своите аргументи, ќе мора да ги ислушаш спротивставените размислувања, мислења и ставови и да ги бараш нивните слабости. :)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.428
5/5 банирани членови на темата "Политиките на Бугарија кон Македонија" се Бугари!

Форумите треба да се платформа каде ќе се разменуваат мислења и ставови, ако дебатата им е интелектуална, притоа се држат до форумските правила (а едно од ние е забраната за ширење антидржавна пропаганда), тогаш, лично, немам проблем се нивното партиципирање во дебатите.

Ако сакаш да ги подобриш своите аргументи, ќе мора да ги ислушаш спротивставените размислувања, мислења и ставови и да ги бараш нивните слабости. :)
секој нивни пост е антидржавна пропаганда, јавно те негираат при секоја можна ситуација, ама вие си знаете зошто ги толерирате, т.е и сите ние знаеме

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
секој нивни пост е антидржавна пропаганда, јавно те негираат при секоја можна ситуација, ама вие си знаете зошто ги толерирате, т.е и сите ние знаеме
Cisto se somnevam deka vakva tolerancija i tretman bi imale na bugarski forum :cautious:.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.428
Cisto se somnevam deka vakva tolerancija i tretman bi imale na bugarski forum :cautious:.
жими куров имаат ваква толеранција и третман на бугарски форум, владе, овие овде платени се да ги толерираат, не дека сакаат ама така им е наредено, или земаат добри пари или форумов под клуч ќе оди ако не слушаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
жими куров имаат ваква толеранција и третман на бугарски форум, владе, овие овде платени се да ги толерираат, не дека сакаат ама така им е наредено, или земаат добри пари или форумов под клуч ќе оди ако не слушаат.
Ne be nie napredni sme, banjati, tolerantni ne ko niv prosti balkanci :toe:.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Не постои таков сеопфатен форум како Кајгана во Бугарија./секоја чест/Барем јас не знам дека има. Има посебни форуми за теми. Но, за политиката, најлесни се коментарите во публикациите на онлајн медиумите. Некои дури и не бараат регистрација. Слободно коментирајте. Умереноста во повеќето случаи ја прават ботови, а не луѓе

J

joli1

Гостин
Иако сметам дека @Dumbledore е одличен модератор и пример за тоа како модератор треба да води подфорум т.е board (ова го зборувам како кој што има искуство во менаџирање на форум), сепак никогаш не ми била јасна толеранцијата спрема бугарите на форумов.

Не само во овој подфорум, туку во секоја можна тема и подфорум. Не постои тема која што не ја усраа и каде што индиректно не ги провоцираат мнозинството членови или учесници во дискусија.

Има солиден број на срби на форумов, некои од нив знаат и некогаш да учествуваат во политички дискусии, но никогаш (бар откако сум јас тука) не се случило да има инциденти, препукувања, провокации и пцуење, што не е случајот со мнозинството бугари форумаши тука.

Сепак, ова не е само за во оваа тема, туку најдобро е да се постави ова прашање во подфорумот Кајгана Форум каде што одговараат администраторите на прашања.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не можам да банирам членови од форумов. Можам да опоменувам без казнени, можам да делам казнени и можам да банирам од тема, привремено или трајно. Ако бараш да се банира конкретен член, од форумов, пиши им на админите.

Дури и кога казнуваш, опоменуваш или банираш од тема, треба да имаш објективна причина. Објективната причина може да биде "ширење антидржавна пропаганда", но на чело на државата имаш партија која нема црвени преговарачки линии. Не знаат што е државен интерес, откажување од идентитетскиот статус или ЕУ! И на домашно тло имаат истомисленици.

И не сакам да казнувам и банирам, преферирам да бришам. Политика и вести е еден од најактивните, па можеби и најактивниот подфорум на форумов. Ако започнам доследно да ги следам форумските правила, за опоменвуање и казнување, малкумина ќе останат на овој подфорум, па и на форумов. Така, со мојот пристап, гледам да не се нанесе штета на самиот форум, дозволувам да се испукате, и потоа бришам.

Тука сум 9 години, политиката на форумов беше забранета,мислам, првите 5. Буквално и најопштите теми за дневно-политичките прашања одма беа затворани и фрлани во Канта! Овој подфорум навистина може да понуди многу повеќе од тој дневно-политички навратив на наши против ваши. Има лепеза на теми каде може да процветаат интересни и квалитетни дебати. Ова не е таква тема! Ако имаш уште некое прашање или забелешка, ќе одвојам време да ги одговорам на истото односно истата. :)

пи.ес. Ако мислиш дека има поадекватен модератор, од мене, кој би се нафатил да модерира, слободно предложи го на темата за модераторите. :)

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Има солиден број на срби на форумов, некои од нив знаат и некогаш да учествуваат во политички дискусии, но никогаш (бар откако сум јас тука) не се случило да има инциденти, препукувања, провокации и пцуење, што не е случајот со мнозинството бугари форумаши тука.
“Солидниот” број Срби на форумот сум сигурен дека не ги изправоцирате и навредувате како малиот на број Бугари овде. Прави впечаток дека особено проблематични се возрасните корисници на форумот,тија околу 60 години, кои не можат, па и не сакаат да ја прифатат модерната Бугарија.
Секоја чест за @Dumbledore - добар и фер модератор на една од најтешките теми за модерирање

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.428
“Солидниот” број Срби на форумот сум сигурен дека не ги изправоцирате и навредувате како малиот на број Бугари овде. Прави впечаток дека особено проблематични се возрасните корисници на форумот,тија околу 60 години, кои не можат, па и не сакаат да ја прифатат модерната Бугарија.
Секоја чест за @Dumbledore - добар и фер модератор на една од најтешките теми за модерирање
Ne si bil ti tuka koga imase prepucuvanja i navredi so srbite, ama taka ti go isprale mozokot i ne ti se veruva vo nisto osven vo toa sto ti ja napolnale zelkata na ramena.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
50+ мислења од темата Блам држава се префрлени во темата Политички случувања во Македонија- Генерална дискусија.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
882
Поени од реакции
2.069
Jас сметам дека Dumbledore е наjдобриот модератор во форумот. Big thumbs up! (y)

Да, има доста бугарски ботови (па дури некои што пробуваат да се криjат), прекршуваат доста правила, шират антидржавна пропаганда (дали некоj им плаќ а...не знам), но сметам дека политичкиот дел на форумот не е за луѓе кои лесно се навредуваат и секако не може да има исти правила како со другите делови на форумот.

Jас неколку пати спорам со такви ботови, jа читам нивната плитка логика и одговарам на нивните коментари. Тие сакаат да докажат нешто што постои само во нивните ограничени глави. Еден македонец да пише нешто македонско на нивен форум/саjт, тие веднаш го бришат мислењето. Зошто? Затоа што се такво племе шовинистичко кое не прифаќа ништо различно од нивното.

Како што Trakiya одговори дека не постои таков сеопфатен форум како Каjгана во Македониjа, потполно се сложувам со него. Сум барал доста информациjа по нивните саjтови и навистина немаат таков форум, но ако мислат бугарите дека ќе им ќутиме на нивните провокации, баш се заебали. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom