Уф јас сум заколнато и проколната каснало/задоцнувало и како ли уште да се вика. . .ама па што да правам луѓе-посилно е од мене! Јас навистина се трудам и давам се од себе ама никако не успевам да стасам на време...мислам најчесто! Се случило да почнам да се спремам саат порано и по некое чудо да успеам да стасам 10мин. порано од времето предвидено и планирано за спремање и да тргнам со невидена радост дека ќе стасам навреме, а ако даде дедо Боже и 5мин. порано ииии...тогаш се активира клетвата фрлена врз мене и по пат ќе имам најневеројатни здешавки, или некако ќе ми летне времето а ја ќе заглавам во некоја безвремена вакуум димензија, или баш па тогаш ќе сретнам драги луѓе што ги немало со векови, или....ееее и така секогаш со стравче се прикрадувам до секако до бескрај изнервираниот и попиздениот субјект-чекач и најпокорно замолувам да ми биде простено...УШТЕ ОВОЈ ПАТ??????
Грдааааа навикооо-откачи се од мене!!!!!:kesa:
секогаш секогаш каснам. секогаш. најчесто во школо. само со каснење на прв час наскоро ке имам најмногу неоправдани у клас. ама тоа само насабајле, па многу ми се спие. зззззззззз.
а за искачања порано знаев и по 45 мин да каснам, не знам како ме трпеле, и на крај ми се заканија дека веќе нема да ме чекаат. затоа сега најмногу иам фора да каснам 10 мин.
ама јас кога чекам некој, одма тие философии, леле непоштовање, леле ова леле она. срамота. и во тие моменти сите ми праќаат смртоносни погледи
Често каснам, али порано поише каснев. Значи, се поправам. Ми се дешава скоро секогаш, кога брзам негде од нешто да бидам зауставен. Зборам за најбанални работи, као на пример секунда пред да излезам ми текнува дека не сум му дал на кучето да јаде, дека ни ја не сум јадел, дека не сум стаил стик, дека не сум го извадил цд-то со порки од компјутер... И нормално, ќе закаснам.
Не сакам да каснам,ама не сакам ни да ми каснат.Ај 5 минути се простува,на 10 почнувам да се нервирам,а веќе над 15 размислувам и да си отидам.
Сум каснела и јас,не викам не,ама има некои луѓе што константно каснат и ме вадат од такт :icon_evil
Ја не каснам па така да мрзам кога други ми каснат. На пр. иам другарка шо секад касни едни добри 10 мин. и тоа и е најлоша особина, не можам да и го поднесам. Али ипак, она ми е бест френд...
i ja iam drugarka sho mi kasni ali sekogash poveke od 10 min.mnogu se nerviram posho ja sekogash se trudam da bidam tocna.i kazuvam deka treba da se trudi da ne kasni ali ednostavno ne moze pa so tek na vreme se naviknav pa si doagam 10 min. pokasno i jas za da se sretneme u isto vreme
Ako zborime za u skolo iam 2neopravdani za kasnenje (da me zapisuvaa site vise ke bev izbrkan od skolo) ali za u grad skoro nikad ne kasnam (osven koga nema avtobusi).
Inace mnogu me nervira koga nekoj kasni poise od 10min i onda mu\i se javuem.
Секогаш каснам а кога чекам некој пискам. Лоша навика е, ќе ја одвикнам тогаш кога ќе немам никакви изговори, сега за сега се снаоѓам некако со причините за моето каснење.....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.