Доцнење

Член од
5 ноември 2007
Мислења
67
Поени од реакции
1
Во 90% од излегувањата, шетање, собирање со друштво сум точно на време. некогаш и порано стигнувам па ги чекам другите. А некои од моите другари многу каснат и тоа се повторува секој ден и секој ден и никако да се одвикнат од таа навика. Многу мразам така кога некој ем знае дека касне ем го гледам од километар како оди нога за нога полека, ама ич мува не го лази кој како се чувствува или кој каде го чека него.
Имав еден случај, врнеше дожд и јас го чекав другар ми во паркот. Додека чекам нон стоп му пуштам сигнали на мобилниот за да му текне да побрза, затоа што го чекам. И си чекам јас така едно 20 минути, и после некое време го гледам тој иде. И му викам "абе ајде пред колку време требаше да дојдеш???" И он само така простачки и безчувствително ми вика "Абе јас чекав да престане да врне, за да не одам по дождот....." Леле колку ме изнервира тогаш бев у стање буквално да го исецкам на парчиња...... :nerv::nerv::nerv:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Нешто што најмногу ме нервира кај луѓето доцнењето. Разбирам да се закасни еднаш, двапати, петпати и тоа поради некоја си оправдана причина, но постојано тоа да се случува, не се толерира :nenene:
Никогаш не доцнам т.е. секогаш излегувам некоја си минута порано, па секогаш сум јас таа која чека, но не повеќе од 2-5 минути. А за она доцнење од половина час, ми се нема досега случувано.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Доцна кога се успивам ама тоа е многу ретко (да не се урочам :) ) а највеќе од се мразам луѓе кои доцнат. Можам до простам доцнење еднаш или два пати, но има луѓе кои цел живот доцнат-но не можам да го поднесам.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Мн ретко само кога ке се успијам!Ама мн ретко се дешава тоа,скоро секогаш сум на време!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Дали доцнам? Зависи за дека се спремам, за на школо никогаш не доцнам , дури и почесто си чекам, додека да ме викнат. А за излегување знае да трае и по 1-2 саата да се спремам и пак да доцнам на крај. Ама у секој случај ретко ми се случува да .А и не сакам да чекам, да ми доцнат на мене :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па кога одам некаде подалеку излегувам порано па не каснам, евентуално 5-10 мин заради ЈСП.А кога одам во близина секогаш излегувам во последен момент па каснам редовно.Ама неми се случува да каснам повеќе од 20 мин.А кога чекам јас се нервирам па макар биле и 5 мин.А како ги решавам,па кажувам фино и културно дека не ми се допаѓа тоа и така.Па ако продолѓат другите да каснат ќе почнам и јас покасно да доаѓам.

Член од
14 ноември 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
Znaci kolku mrazam da mi docni nekoj:nerv:poso sekogas doagam na vreme ne planiram da cekam nikogo koj saka neka e:ne_zboram

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Доцнам само кога тоа намерно сакам да го направам

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
najmnogu mraza koa nekoj mi kasni, a jas i da sakam da kasnam nemozam sekogash pet minuti porano stignuvam.

K

**KukLi4ka**

Гостин
Nikogas ne docnam..i ne toleriram docnenje..mislam deka toa e edna osobina koja mnogu kazuva za karakterot na osobata...za mene takvite licnosti se totalno neodgovorni.ne kulturni,ne vospitani...ne samo sto kasnat na sostanoci,takvite mislam deka kasnat opsto za site stvari u zivotot.
Ne prifakam skoro nikakvi izgovori za docnenje,osven ako ne se vistinski seriozni.:)

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Секогаш се трудам да бидам на време и неверојатно ме нервира коа некој касни... а најмногу па мразам некој што касни и онака ни извини не вика ни ништо , баш како ништо да не се десило ... леле мразам коа чекам и затоа нејкам да ме чекаат...

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Јас се прашувам каде ми е проблемот што цело време каснам...за на школо станувам најрано од сите,не се шминкам за нашколо оф корс и ПАК КАСНАМ...постојано ме следи Марфиевиот закон-Кога ке дојдам порано чекам премногу,кога ке закаснам,каснам премногу

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па не знам зашто ама често ми се случува да закаснам, обично затоа што касно почнувам да се спремам изгледа , а многу пати сум почнала и на време да се спремам ама или у сред спремање ќе се загледам у телевизорот или ќе треба нешто друго да направам, како и да е ќе искрсне нешто

Член од
30 октомври 2007
Мислења
137
Поени од реакции
0
Често доцнам на прв час, изглеа затоа што во прво одделение не ја научив брзај брзај прваче на првиот час така нешо беше мислам :D:D:D

Kajgana Shop

На врв Bottom