Донесен е законот за Државни службеници = "аирлија казнување и бркање од работа"

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
634
каков се закон нема да најдеме кај нас во државава.... кои глупости ги прават не се свесни....

али бре луѓе - па вие во владин состав имате луѓе кои незнаат ни македонски јазик!!! а сепак се државни службеници - пази... работи за државата а незнае чисто да го збори јазикот кој е официјален во истата држава... и стигна некој да бара познавање на англиски? абе ај не заебаај....

прашајте ги истите тие што го изгласале законот како се става акцент на македонски зборови што е нешто најосновно нема да ви каже... прашајте ги истите тие 14 * 17 колку е нема да знае да израчуна.. прашајте ги нешто нај општо питагорова теорема или плоштина или волумен како се пресметува нема да знаат да ви кажат.... работава дојде луд јебе збуњеног
Многу е апсурдно да се воведе ТОЕФЛ сертификат за англиски, и тоа за сите службеници без разлика каде работат, социјално,општина,фонд за пензиско осигурување, МВР, УЈП итн.. ТОЕФЛ сертификати по правилно требеше на дипломатите и на амбасадорите да им се воведат а не на сите државни службеници, ова постапка на владата е против уставот и против сите правни норми. Едноставно англискиот неможе да биде над државниот јазик. Освен ТОЕФЛ сертификатот ќе се полага и дополнителни 5 испити. Многу убаво се познава дека овој закон што се донесе пред една година е донесено преку ноќ. А инаку многу е лицемерно со години нонстоп да ја напумпаш администрацијата со дебили и со неписмени кадри и после да воведуваш ваков небулозен закон. Јас сум 100% сигурен дека самите владини функционери од ВМРО и ДУИ неможат да го положат испитот ТОЕФЛ. Можеби само министерот за надворешни работи ќе положи успешно а другите ќе паднат ко круши..

Ево колку знаат англиски функционерите на Владата..:icon_lol: И после овие ќе ти барат ТОЕФЛ сертификат..:facepalm:

Во право била Данева од СДСМ.. (y)
 
Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
536
Поени од реакции
271
Многу е апсурдно да се воведе ТОЕФЛ сертификат за англиски, и тоа за сите службеници без разлика каде работат, социјално,општина,фонд за пензиско осигурување, МВР, УЈП итн.. ТОЕФЛ сертификати по правилно требеше на дипломатите и на амбасадорите да им се воведат а не на сите државни службеници, ова постапка на владата е против уставот и против сите правни норми. Едноставно англискиот неможе да биде над државниот јазик. Освен ТОЕФЛ сертификатот ќе се полага и дополнителни 5 испити. Многу убаво се познава дека овој закон што се донесе пред една година е донесено преку ноќ. А инаку многу е лицемерно со години нонстоп да ја напумпаш администрацијата со дебили и со неписмени кадри и после да воведуваш ваков небулозен закон. Јас сум 100% сигурен дека самите владини функционери од ВМРО и ДУИ неможат да го положат испитот ТОЕФЛ. Можеби само министерот за надворешни работи ќе положи успешно а другите ќе паднат ко круши..

Ево колку знаат англиски функционерите на Владата..:icon_lol: И после овие ќе ти барат ТОЕФЛ сертификат..:facepalm:

Во право била Данева од СДСМ.. (y)
Да те прашам зошто коментираш без да знаеш нешто за темата, затоа шо си полуГрк па ај сегде ќе плукам против Македонија?
Како прво во МНР за да работиш треба да имаш знаење на Англиски и еден службен јазик од ООН или од ЕУ, и тоа е воведено одамна, што ти сега го тражиш (ТОЕФЛ и други тракатанци што сеа се воведуваат во државна администрација)
Како второ овој дебилов од првото видео нема тебе да ти тражи ТОЕФЛ, туку и тој ќе треба да положи ако сака да седи на истото работно место, капиш.
А претходно си пишал во друг пост дека си го прочитал законот :facepalm:
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.066
Да те прашам зошто коментираш без да знаеш нешто за темата, затоа шо си полуГрк па ај сегде ќе плукам против Македонија?
Како прво во МНР за да работиш треба да имаш знаење на Англиски и еден службен јазик од ООН или од ЕУ, и тоа е воведено одамна, што ти сега го тражиш (ТОЕФЛ и други тракатанци што сеа се воведуваат во државна администрација)
Како второ овој дебилов од првото видео нема тебе да ти тражи ТОЕФЛ, туку и тој ќе треба да положи ако сака да седи на истото работно место, капиш.
А претходно си пишал во друг пост дека си го прочитал законот :facepalm:
А да те прашам, од кога важат правилата за оние што се примени со кабли или се нечии деца ?
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
536
Поени од реакции
271
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?[DOUBLEPOST=1418418519][/DOUBLEPOST]
А да те прашам, од кога важат правилата за оние што се примени со кабли или се нечии деца ?
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?
 
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
634
Да те прашам зошто коментираш без да знаеш нешто за темата, затоа шо си полуГрк па ај сегде ќе плукам против Македонија?
Како прво во МНР за да работиш треба да имаш знаење на Англиски и еден службен јазик од ООН или од ЕУ, и тоа е воведено одамна, што ти сега го тражиш (ТОЕФЛ и други тракатанци што сеа се воведуваат во државна администрација)
Како второ овој дебилов од првото видео нема тебе да ти тражи ТОЕФЛ, туку и тој ќе треба да положи ако сака да седи на истото работно место, капиш.
А претходно си пишал во друг пост дека си го прочитал законот :facepalm:
Абе глупсон каде виде да пишувам нешто против ТОЕФЛ, баш напротив и јас сум за ТОЕФЛ,но не за сите државни службеници туку за тие што работат во МНР, заради тоа ги имам спомнато ДИПЛОМАТИТЕ и АМБАСАДОРИТЕ, а и сите во МНР, тие треба да знаат англиски на високо ниво и треба да поседуваат сертификати,ама не и за сите службеници бидејки тоа е против устав, а инаку прочитај ми ги постовите па после пишувај глупости..:tapp:[DOUBLEPOST=1418425235][/DOUBLEPOST]
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?[DOUBLEPOST=1418418519][/DOUBLEPOST]
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?
Абе неписмен и МНР е составен дел на државната администрација, соработниците што работат во МНР значи да не ги набројам сите, помлади соработници,соработници, виши соработници,раководители,советници итн, сите тие вработени во МНР се државни службеници во државна администрација.. А статусот им е Државен Службеник.[DOUBLEPOST=1418429345][/DOUBLEPOST] A инаку ево најдов уште еден неписмен како и сите антички лепотани на ВЕМЕРО-ДРПМНЕ.. И после овие НЕПИСМЕНИ ќе им воведуваат испити и правила де на студентите, де на службениците, де на професорите, де на докторите итн..:facepalm:

Еве ги неписмените
:pos:За овој немам коментар,ТОТАЛЕН НЕПИСМЕН..:pos:
[
Ова го знаете сите, според Иванив Казахстан е голем колку сите земји во Европа:pos:


А според Грујо Израел се наоѓа во Европа..:facepalm:
http://a1on.mk/wordpress/archives/170838


Ево кои луѓе владеат во ова држава..:toe:
 
Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
536
Поени од реакции
271
Абе глупсон каде виде да пишувам нешто против ТОЕФЛ, баш напротив и јас сум за ТОЕФЛ,но не за сите државни службеници туку за тие што работат во МНР, заради тоа ги имам спомнато ДИПЛОМАТИТЕ и АМБАСАДОРИТЕ, а и сите во МНР, тие треба да знаат англиски на високо ниво и треба да поседуваат сертификати,ама не и за сите службеници бидејки тоа е против устав, а инаку прочитај ми ги постовите па после пишувај глупости..:tapp:[DOUBLEPOST=1418425235][/DOUBLEPOST]
Абе неписмен и МНР е составен дел на државната администрација, соработниците што работат во МНР значи да не ги набројам сите, помлади соработници,соработници, виши соработници,раководители,советници итн, сите тие вработени во МНР се државни службеници во државна администрација.. А статусот им е Државен Службеник.[DOUBLEPOST=1418429345][/DOUBLEPOST] A инаку ево најдов уште еден неписмен како и сите антички лепотани на ВЕМЕРО-ДРПМНЕ.. И после овие НЕПИСМЕНИ ќе им воведуваат испити и правила де на студентите, де на службениците, де на професорите, де на докторите итн..:facepalm:

Еве ги неписмените
:pos:За овој немам коментар,ТОТАЛЕН НЕПИСМЕН..:pos:
[
Ова го знаете сите, според Иванив Казахстан е голем колку сите земји во Европа:pos:


А според Грујо Израел се наоѓа во Европа..:facepalm:
http://a1on.mk/wordpress/archives/170838


Ево кои луѓе владеат во ова држава..:toe:
О грку сезнајко немој да навредуваш преку тастатура, а кој е глупсон и неписмен .....
Ај да те просветлам, во МНР она што ти го тражиш воведено е уште пред неколку години (ТОЕФЛ и др) и само да знаеш дека вработените во МНР не се водат според законот за државна администрација т.е, одамна нема соработници раководители советници и не се државни службеници, разбираш. Глеам имаш интернет па можеш да провериш нешто пред да трупнеш и да го загадиш форумов. Бидејќи ти беше лесно да навредуваш се надевам дека ќе најдеш сила и да ми се заблагодариш што нешто ново научи или барем да се извиниш за навредите.
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.066
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?[DOUBLEPOST=1418418519][/DOUBLEPOST]
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?
Мислиш има разлика во државно, што кое каде е ?
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.268
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?[DOUBLEPOST=1418418519][/DOUBLEPOST]
За што ме прашуеш за МНР или државна администрација?
А овој грк ли бил? Одлично значи најголемите навреди ги добив од грк - реален и од бугараш - кониг. Тие се најгласни на овие теми.
Иначе добар потег. Па не може бе на компјутер да не знае да работи у 2015 или да не знае англиски основно да се разбере.
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
536
Поени од реакции
271
Мислиш има разлика во државно, што кое каде е ?
Искрено, нема. Ми се чини кај нас е тоа е традиција да не кажам постоело од секогаш, ама ова важи и за другите држави не само за кај нас и затоа е добро и на нив да им се потражи нешто и да ги поиспотат свилените газиња. Без да се лажемо и да воведат играње руски рулет за кандидатите како услов за влез на работа, знаеме кој има најголема шанса да остане жив.
 
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.439
Поени од реакции
18.276
Прво треба да се почне со преполовување за истата која сите до сега влади си ја полнеа. Оваа администрација е спора, нефукционална, нема елементарно познавање во областа која ја работат, некултурна и не почитува ниту еден принцип на работење. (Чест на исклучоци има да бидеме реални, ќе го посочам Централен регистар)
На државата и треба мала и модерна администрација со строги критериуми на влез во неа. Семинари и обуки на административците во областите кои ги работат, професионалци на врвот со знаење, кога ќе прашаш да те упати некој каде да се обратиш, што да поднесеш. А не да ти фрла некој документи.
Добро знам, ова е утопија и сите знаеме дека истата носи гласови и не е можно сега ова да се случи.
За сметка на истава приватниот сектор дише на апарати. Многу е лесно кога зад тебе стои државата со буџет и редовно земаш плата, ама пеколно тешко е да заработиш и за плата и за сите тие давачки и придонеси.
Штом сте сакале да бидете дел од истата, ќе ги исполнувате условите и критериумите кои ги пропишуваат.
 
Последно уредено:
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.066
Прво треба да се почне со преполовување за истата која сите до сега влади си ја полнеа. Оваа администрација е спора, нефукционална, нема елементарно познавање во областа која ја работат, некултурна и не почитува ниту еден принцип на работење. (Чест на исклучоци има да бидеме реални, ќе го посочам Централен регистар)
На државата и треба мала и модерна администација со строги критериуми на влез во неа. Семинари и обуки на административците во областите кои ги работат, професионалци на врвот со знаење, кога ќе прашаш да те упати некој каде да се обратиш, што да поднесеш. А не да ти фрла некој документи.
Добро знам, ова е утопија и сите знаеме дека истата носи гласови и не е можно сега ова да се случи.
За сметка на истава приватниот сектор дише на апарати. Многу е лесно кога зад тебе стои државата со буџет и редовно земаш плата, ама пеколно тешко е да заработиш и за плата и за сите тие давачки и придонеси.
Штом сте сакале да бидете дел од истата, ќе ги исполнувате условите и критериумите кои ги пропишуваат.
Реално, преполовување и модернизирање може да очекуваме кога ќе дојде ММФ со неговите stand-by аранжмани или овие младите што протестираат. Ниту власта ниту опозицијата нема шанси да почне со кастрењето, пред се тоа е џокер карта и кај едните и кај другите да одиш да навиваш и за нив. Само со бркање на луѓето кои се вработени на позиции без соодветно искуство и образование може да се намали администрацијата за најмалку 30%. Друг начин на бркање и решавање на корупција посебно кај инспекциите е ако за пишење казна, го дадеш некој инспектор на суд и ги добиеш, тој лета од работа.
Има многу мерки (ама што ќе вродат со плод), но нема заинтересираност кај политичарите.
 
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
634
О грку сезнајко немој да навредуваш преку тастатура, а кој е глупсон и неписмен .....
Ај да те просветлам, во МНР она што ти го тражиш воведено е уште пред неколку години (ТОЕФЛ и др) и само да знаеш дека вработените во МНР не се водат според законот за државна администрација т.е, одамна нема соработници раководители советници и не се државни службеници, разбираш. Глеам имаш интернет па можеш да провериш нешто пред да трупнеш и да го загадиш форумов. Бидејќи ти беше лесно да навредуваш се надевам дека ќе најдеш сила и да ми се заблагодариш што нешто ново научи или барем да се извиниш за навредите.
Неписмен прочитај го законот за администрација.

Како бе нема соработници и раководители во МНР ? :facepalm: Во МНР има и државен секртерат,директорати,економисти,соработници раководители итн.. Ај ево просто ќе ти објаснам ево еден оглас например што објавиле порано од МНР за да сфатиш дека статусот им е државен службеник и дека има соработници,раководители советници економисти државни секретари,директорати итн.. Инаку тука има селектирани законски правила и од секогаш се барало од кандитатите да имаат сертификати. Но што е најважно и тие се дел од државната администрација. И статусот им е државен службеник.


Ево еден мал пример од огласите на МНР за соработниците што тврдиш дека ги нема
http://www.fakulteti.mk/news/14-09-01/oglas_za_vrabotuvanje_vo_ministerstvoto_za_nadvoreshni_raboti.aspx


И немој да ме етикетираш постојано дека сум бил Грк..
 
Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
536
Поени од реакции
271
Неписмен прочитај го законот за администрација.

Како бе нема соработници и раководители во МНР ? :facepalm: Во МНР има и државен секртерат,директорати,економисти,соработници раководители итн.. Ај ево просто ќе ти објаснам ево еден оглас например што објавиле порано од МНР за да сфатиш дека статусот им е државен службеник и дека има соработници,раководители советници економисти државни секретари,директорати итн.. Инаку тука има селектирани законски правила и од секогаш се барало од кандитатите да имаат сертификати. Но што е најважно и тие се дел од државната администрација. И статусот им е државен службеник.


Ево еден мал пример од огласите на МНР за соработниците што тврдиш дека ги нема
http://www.fakulteti.mk/news/14-09-01/oglas_za_vrabotuvanje_vo_ministerstvoto_za_nadvoreshni_raboti.aspx


И немој да ме етикетираш постојано дека сум бил Грк..
Ај да ти објасним ко на 3 годишно дете НЕ СЕ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ во МНР немаат статус на државни службеници, за нив не се однесува законов
кој е носител на темава на која пишуваш. Си стаел оглас и тврдиш дека се државни слубеници, а самиот оглас ти кажува дека за нив важи посебен закон а не закон за државни службеници :facepalm:и ти некому ќе збориш дека е неписмен, иди бе скри се у некоја дупка.
 

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.798
Поени од реакции
1.028
Ај да ти објасним ко на 3 годишно дете НЕ СЕ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ во МНР немаат статус на државни службеници, за нив не се однесува законов
кој е носител на темава на која пишуваш. Си стаел оглас и тврдиш дека се државни слубеници, а самиот оглас ти кажува дека за нив важи посебен закон а не закон за државни службеници :facepalm:и ти некому ќе збориш дека е неписмен, иди бе скри се у некоја дупка.
Во право е Реалниов, законот за државни службеници важи и во МНР, само има мали разлики околу условите за вработување, иначе и нивните огласи се објавуваат на ова веб страна http://www.ads.gov.mk/ односно во Агенција за администрација.

А вработените во МНР се државни службенци.;)[DOUBLEPOST=1418520059][/DOUBLEPOST]
И немој да ме етикетираш постојано дека сум бил Грк..
Да де не си ама сепак си полу Грк , бидејки мајкати била Гркинка. Ти пред една година сам призна само не се сеќавам на која тема беше.
 
Последно уредено:
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
634
Ај да ти објасним ко на 3 годишно дете НЕ СЕ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ во МНР немаат статус на државни службеници, за нив не се однесува законов
кој е носител на темава на која пишуваш. Си стаел оглас и тврдиш дека се државни слубеници, а самиот оглас ти кажува дека за нив важи посебен закон а не закон за државни службеници :facepalm:и ти некому ќе збориш дека е неписмен, иди бе скри се у некоја дупка.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:[DOUBLEPOST=1418521864][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1418520059][/DOUBLEPOST]

Да де не си ама сепак си полу Грк , бидејки мајкати била Гркинка. Ти пред една година сам призна само не се сеќавам на која тема беше.
Каква врска има ова тема со мојата мајка ? А инаку ДА, мајками е гркинка и јас се гордеам со тоа, а имам и братучеди Грци, ама тоа не ме прави Грк...
:oeoeoe: (y)(y)(y)(y)(y)(y)
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom