Долги или кратки врски!?

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
dolgi ili kratki nema definicija...moze da pocne kao da receme nisto seriozno liberte a vremeto da si go kaze svoeto nikogas nemozes da znaes i da tipuvas za dolga ili kratka vrska

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ако врската е убава, хармонична, полна со љубов и ако се одвива онака како што јас сум ја замислила- тогаш секако дека ќе сакам да потрае.

Ако не функционира како што треба... Нема зошто да продолжи.

А тие глупости од типот “млади сме, има време за врзување, за долги врски, дајте да искористиме што повеќе да смениме дур сме млади...„ Не е “врзување„ ако уживаш во тоа. И поважен е квалитетот од квантитетот. :wink:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па претпочитам подолги врски,ако не сум имала долга врска:))), што знам многу сум романтична веројатно,па си сонувам за голема љубов. Но,сепак ако не иде - не иде.Подобро да бидам 3 дена со некој,а да ми биде најубаво отколку 3 години да одам со некој што постојано ме понижува.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Se zavisi kakov e tipot so koj ke bidam,ako e dobar pazliv i me saka a i ja nego go sakam vrskata ke bide podolga a ako e nekoj seljak so neznae da se ponasa so devojce momentalno prekinuvam t.e vrskata trae mnogu mnogu kratko!!

M

MIL

Гостин
Jas sum za kratka vrska dovolno e za mene da go zapoznaam karakterot dusata i ponasanjeto na edna osoba za da mi stane sopruga toa moze da e do pola godina dovolno e za dobro prodruvanje na karakterot

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Најдолгата врска ми била 4 месеци и нешто(ама со паузи и слично 1 и пол година се одвиваше)
Не дека сум за кратките врски ама ете никогаш ништо подолго не биднало.
Повеќе ги сакам подолгите врски.Се разбира ако ти е убаво во врската да ја продолжиш,ако не ти е убаво пак не мора да си со некој онака ради реда само.Но сепак глупаво е да мениш секоја недела партнер.:tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Би сакал долга врска али ништо не било од тоа. Сакам врска која почнува како авантура па после долга врска али ете не биднува никако.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Сакам долга врска а не секој втори месец да менувам партнери.Многу многу баш и не ми успева планот:kesa:али се обидувам.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Јас сум за долги врски ( се надевам дека оваа сегашнава ќе истерат до година дена и назад ). Подобро е кога имаш некој со кој го поминуваш поголемиот дел од денот, се запознавате добро, се сакате, супер ви е..
Ако мислите дека од таа врска ќе биде нешто „повеќе“ си давате до знаење дека ќе е така и терате...
Но, ако видите дека уште во првите месеци не иде.. ставате крај за доброто на двајцата. :wink:

Ако секоја недела си со некој нов.. губиш многу „пријатели“ околу тебе, само за 7 дена „лижење“ а другите од старт имаат погрешно мислење за тебе.
Само што си почнал да го запознаваш типот/типката што е во моментот со тебе вие раскинувате. За џабе потрошеното време со некој/а си...
Па повеќе сакам долги врски

I

InF3cTeD

Гостин
неможеш да одредиш колку ќе ти трае врската..некој сака долга некој сакаат кратка авантура.......а ако ми оди и ако ми е убаво во врската нормално дека ќе трае долго.....а сакам долги врски....

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Сакам една долга врска(засекогаш :wink:) и голем број странични кратки врски,истовремено:toe:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја до пред некое време воопшто не ни бев за врски...
На кого ќе налеташ тоа и ќе сакаш...

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Убаво е да се има долги врски..некој што повеќе време ќе е со тебе,и на кој што ке можеш се да му кажеш,но тешки се разделбите после тоа.а во тој случај најмногу женските патат,за жал!

:helou:

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Најчесто пред да ја почнам врската размислувам дали би можела да издржам да бидам со тој човек.
Кога ќе прекинам долга врска знам дека следната ќе ми биде кратка(2-3) месеци.
Досега сум немала врска која траела само 2-3 недели, најкратката ми е 6 месеци.
Поубаво е кога имаш подолга врска, го запознаваш човекот навистина, знаеш што сака, а што не му е пријатно, можеш да го побараш во 4 часот наутро и да му кажеш дека сакаш да го видиш, стекнуваш слобода.
Кратката врска ми е повеќе како за забава, да одиш со некого колку да ти помине времето иако понекогаш се случува да го засакаш онај со кој си мислел дека ќе ти го исполни времето..

Kajgana Shop

На врв Bottom