Долги или кратки врски!?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Momentalno sum za kratki zasto ne planiram nesto mnogu seriozno na 17 god.

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
dolgi ako ima ljbov...ako nee i kratka dovolno e :)

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
momentalno i jas sum za kratki vrski,a za podolgi ima vreme...

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
кратки сега за сега, сакам тоа многу да се смени, али ептен брзо губам интерест, и тешко можам да одолеам на други. првите 3-4 недели ќе ми биде интересно, одбивам други удварачи, али после кое срце да ги одбие :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Колку и да сум голем тоа нема врска....и воопшто не се согласувам со тоа од 15-21 година кратки врски....јас едноставно мразам кратки врски и ако треба нека ме откачи девојката отколку јас да ја откачам неа....нема шанси да загубам интерес за неа бидејќи како прво ќе размислам која ќе ја прашам дали би сакала да има врска со мене...до сега сум имал една врска што е нормално мислам за моите години(13) и која беше навистина кратка-потраја околу 5 дена....имам другари кои навистина глупо размислуваат во врска со ова....еден пријател од нив гледа да се фати и после 2 дена ја откачува ама буквално за 2 дена односно така и планира а имам и пријателка која пак од 12 години е скината...права курва е ама постоја и такви....туку сега се зверам во една девојка но никако да најдам мала храброст да ја прашам за врска....у колкави облаци би летнал да се согласи да биде со мене и навистина веќе 2 години само ја гледам ама интересот се повеќе се зголемувал и не верувам дека би опаднал кога би ошле во врска:star: А доколку тоа навистина се случи...хммммм па не знам би и кажал дека почна да ми се допаѓа друга или нешто слично и мислам дека би ме сватила

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Не се замарам воопшто со должината на врските:) . Ако влегувам во врска, како за старт, сакам потполно да бидам сигурна дека тоа е она што го сакам-врска. Како понатака ќе се одвива и колку ќе трае....зависи од илјадници фактори. Не се планира тоа однапред
„ домашен есап на пазар не излегува„ :wink:
Колку ќе трае нека трае, важно ми е тоа што максимум давам од себе, тоа го очекувам од другата страна, а должината измерена во денови, месеци или години...сосема е ирелевантна. Битен е квалитетот кој ако го има во врската, тогаш и „несакајќи„ истата од старт посакувана можеби како кратка, со голема веројатност преминува во долга, квалитетна и хармонична врска.

Член од
24 јануари 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
mozis

OBDN напиша:
Ima nekoj koj racuna nedela dena "lizenje" za vrska? Ocigledno ima -- sepak, tesko deka toa e bilo kakva vrska, toa e "ebaanje" ako mozam taka da se izrazam :)
To ti e cista zafrkancija sekoja nedela so druga i jas mislam deka se poubavi dolgite vrski.Barem spored mene ne znam spored drugite.Se nadevam ova mojava sega deka kepotrae.:mist:

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
_|Sp|DeR|_ напиша:
Колку и да сум голем тоа нема врска....и воопшто не се согласувам со тоа од 15-21 година кратки врски....јас едноставно мразам кратки врски и ако треба нека ме откачи девојката отколку јас да ја откачам неа....нема шанси да загубам интерес за неа бидејќи како прво ќе размислам која ќе ја прашам дали би сакала да има врска со мене...до сега сум имал една врска што е нормално мислам за моите години(13) и која беше навистина кратка-потраја околу 5 дена....имам другари кои навистина глупо размислуваат во врска со ова....еден пријател од нив гледа да се фати и после 2 дена ја откачува ама буквално за 2 дена односно така и планира а имам и пријателка која пак од 12 години е скината...права курва е ама постоја и такви....туку сега се зверам во една девојка но никако да најдам мала храброст да ја прашам за врска....у колкави облаци би летнал да се согласи да биде со мене и навистина веќе 2 години само ја гледам ама интересот се повеќе се зголемувал и не верувам дека би опаднал кога би ошле во врска:star: А доколку тоа навистина се случи...хммммм па не знам би и кажал дека почна да ми се допаѓа друга или нешто слично и мислам дека би ме сватила
Можеби тоа се неговите сфаќања и тука ти ништо неможеш да направиш. Човекот сака забава и тоа е тоа. Во принцип не практикувам кратки врски, но и не ги осудувам.
Колку и пати да се фатила, сепак, мислам дека тој збор не е соодветен и не ти доликува на таков начин на твојата возраст да се изразуваш. Срамота! :star:
А, и едно прашање: Ако немаш храбост да ја прашаш девојката што сега ја меркаш, како тогаш ти си влегол претходно во врска?

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
hm...koga vleguvam vo vrska,ne mu ja mislam bas dali ke bide kratka ili dolga..sum imala i dolga vrska,sum imala i kratki vrski!...sepak,dolzinata na vrskata zavisi od samiot odnos koj podocna ke se javi pomegu vas i partnerot..ako se javi golema ljubov,opsednatost so licnosta i nemozenje bez nea,togas ne vi bega dolgata vrska..no sekogas,ljubovya doaga od vnatre,znaci ne mozeme da predvidime dali ke se vljubime ili ne,ednostavno toa se slucuva samo od sebe!Ako konekcijata i posle nekoe vreme pominato zaedno,ne ostavi nekoi znaci na ljubov,togas ocigledno e deka vrskata ke bide kratka..megutoa nemojte da mislite deka kratkite vrski se beznacajni:fintata e vo steknuvanjeto iskustvo,od razlicen karakter!
Momentalno mi e epten ubavo so nemam dolga vrska,se custvuvam slobodno i sakam ova da potrae...ama sepak,nikogas ne se znae koga i kako ljubovta ke go zarobi vaseto srce...ako toa se sluci,ostavete ja da plovi niz vaseto telo i dusa-LJUBOVTA go zasluzuva toa,bez razlika dali planirate ili ne da imate dolga vrska!

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Epa ja smetam deka edena nedela ili dve voopsto toa ne pretstavuva vrska a da ne zboruvam pa za menenje na partneri sekoj vikend ..Toa za mene e glupost i voopsto ne e korektno ..ne znam mozebi zasto jas ne sum takva ali sigurno deka postojat takvi luge a denes gi ima vo pogolem broj...
A vo vrska so dolgite ne sum bas zapoznaena ali smetam deka zavisat od godinite ...SE vo SVOE VREME

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Топка напиша:
Можеби тоа се неговите сфаќања и тука ти ништо неможеш да направиш. Човекот сака забава и тоа е тоа. Во принцип не практикувам кратки врски, но и не ги осудувам.
Колку и пати да се фатила, сепак, мислам дека тој збор не е соодветен и не ти доликува на таков начин на твојата возраст да се изразуваш. Срамота! :star:
А, и едно прашање: Ако немаш храбост да ја прашаш девојката што сега ја меркаш, како тогаш ти си влегол претходно во врска?
И за црвеното и за синото тотално не се согласувам....како прво момче на мои години(13) сака забава да се фаќа со колку што може повеќе на секои два дена....е тоа е Срамота
А за синото погледни го сега жолтото односно ти напиша фатила а јас реков имала секс што се два сосема различни поима па кажи дали зборот курва е несоодветен
А инаку во првата врска ме прашаа ама јас ја откачив поради другата девојка која уштеее ја меркам и + таа си фати одма друг и не беше мој тип...тотално ме свати мислам и немаше потреба од премногу објаснување околу тоа

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Misalm deka nemat veza godinite za toa dali treba da imas dolga vrska ili ne.Ako ja sakas devojkata, ako vi e super zaedno togas ke sakas toa da potrae i sigurno nema posle 2 meseca da prekines samo zaradi toa sto si 17 godini i ne sakas dolga vrska .Jas sum 17 godini i imam dvegodisna vrska i super mi ne mi pretstavuva nikakva obrsva tuku mi e zadovolstvo sto imav moznost doziviem edna takva ljubov

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Долги
Пројде времето кога се палев на мување во парк и на врски во стил на „цмок, титни ми ”

N

NeMiRnA

Гостин
mnogu bi sakala da pisam kratki ama nemozam,zaso epten sum navlezena u doooolga vrska hehehehe:)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
<3

Одам на 1 месец правило. Не е ни многу за да си ја чукаш главата не е ни малку да речиш дека одма помина времето и на ништо повеќе не се сеќаваш. За тој 1 месец што ќе го добијам со женската што ќе ја имам во тој момент ќе направам се буквално се за да биде таа најсреќната личност :). Послем еден месец одлуката одма ќе дојде дали таа ќе биде со мене или не. Во појќето случаеви јас сум бил во долга врска заради тој еден месец што секогаш го правам најубав за некоја (од нивна страна кажано), а за малкуте што ми биле во тој 1 месец јас сум глупак кој не треба да посветува толку време на една женска особа посебно на женска

Kajgana Shop

На врв Bottom