Долги или кратки врски!?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
како и да пресметувам,од четири месеци повеќе не ми успеало..

Член од
24 јуни 2011
Мислења
224
Поени од реакции
159
Се согласувам, од каде да знам јас што ќе се случи,па да си планирам врски од 2 години или 4, тоа е релативно и непредвидливо :)

Извини ама поголема глупост од ова немам прочитано,
како може да множиш и да делиш за врски?
знаеш ли ти што е воопшто врска?
Еве одиш со некој, и почнува многу да ти се сфиѓа и го засакуваш и минат 2 години и ти мора да му се скараш поради твојата глупа математика?. :tapp:
Ништо глупо нема, и тоа не го реков јас, тоа го рекол Декарт многу време пред мене. Математиката е единствениот метод кој што треба да се применува при барање решение на суштинските животни прашања, бидејќи единствено таа ќе не доведува до вистината.:cool:
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:10 PM ---
Како тоа предлагаш, а кој може да предвиди колку ќе му трае една врска, дали од мување ќе преминат на врска и сл.
И тоа го предлагаш од 17-25, како што сватив 25 години е границата, а потоа што, следува задолжително брак, така ли е пропишано?
Ако тоа не можеш да предвидиш, е незнам што да ти кажувам. За сите работи во животот треба да се има планпрограма.:)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Ако тоа не можеш да предвидиш, е незнам што да ти кажувам. За сите работи во животот треба да се има планпрограма.:)
Блазе тебе тогаш девојко штом се ти оди по планот, некој феномен ќе испаднеш. Ние обичните луѓе кај можеме да предвидеме колку ќе трае една врска, колку вкупно врски ќе имаме и како се ќе се одвива.
Сакав едно прашање да ти поставам штом така се ти оди по планот, еве на пример во план си да имаш 2 долги врски од по 4 години, е што ќе се случи ако дечкото те шутне, ако веќе не сака да биде со тебе, а поминало една година како сте заедно, тогаш какви средства ќе употребуваш (уцени,закани,бајки, магии и сл) за тебе да ти се оствари планот и врската да ти трае 4 години? Ајде те молам објасни ми, зошто велиш дека тоа е најлесно.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Јас сум за долга врска- ја имам и убаво ми е.
Кратка врска не сум имала а и не сакам да имам.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Сум имал долга врска од 2 год но и кратка од 3 месеци ,факт е дека супер е да имаш некој кој ти е 24/7 тука за тебе,ама па млад сум и не ми се брза нешто ,нека си дојде се спонтано ако вреди и се трудиме ќе биде долга ако не тоа е тоа :)

Член од
14 септември 2011
Мислења
577
Поени од реакции
179
Секоја врска е убава сама по себе..секој врска си носи свои последици и убавини..ако требало да заврши за 3 месеци ќе заврши..ако требало да трае цел живот ќе трае..ако им е на партнерите заедно убаво нема причина зошто таа врска да не трае подолг период..:)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Долга нормално ( ама без секс не успева повеќе од една година ) ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom