Докажете дека постои вашиот бог!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.341
Поени од реакции
21.697
Jas koga znaev za Svetoto Trojstvo,ti ne bese vo plan za postoenje.Ti blagodaram na razbiranjeto :D
Ништо веќе, се гледа колку знаеш. Којзнае какви глупости имаш тресено по темиве. Вакви основни работи не знаеш, а не па нешто посложено. Твојата библиска неписменост е од библиски размери. Брука.

И кажи ми сега која му е мајка на Синот, односно која дроља напумпал Госпо?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ништо веќе, се гледа колку знаеш. Којзнае какви глупости имаш тресено по темиве. Вакви основни работи не знаеш, а не па нешто посложено. Ти си пријателе библиски неписмен од библиски размери. Брука.

И кажи ми сега која му е мајка на Синот, односно која дроља напумпал Госпо?
Te molam citaj po temite i vidi koj sum jas! Da vidis kako tavkite kako tebe gi tresem od zemja i brisem patosi sto bi rekol mojot drag prijatel ispisimus :D te molam da citas.te molam citaj !!! :D uveri se sam!! :D
Hahahahaha simpanzo,poleka! :D

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Нема никаков одговор на страна 10 само некои детски муабети „кога дедо боже се капи тогаш врни„, значи сведоци сме дека зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето, а во библијата е запишано дека госпот му даде на човека да биде господар на зверовите, таква карактеристика би требало да ја има човекот но не е така, значи дека бог или го излажалл човекот или не му упали тука магијата.
Нема тука што да одговараш не е тоа некое прашање, се знае дека е така дека речта божја и во овој случај е погрешна, дека не е така како тој шо кажа, ти до утре можеш да маструбираш со мозоко овде но факт е дека зверови напаѓаат и убиваат луѓе и дека човек не им е господар.
Не, види ѕверовите јадат само лоши луѓе, кои се нехристијани и кои не се молат, или се молат погрешно или премногу тивко. Бог слуша, ама не е на одмет да подвикнеш малку. Чим се моли верникот нема што да му ја мисли и да се сомнева. Ѕверот автоматски го прифаќа за газда и го послушува. Види што убава дружба имал светиот пророк Даниел со лавовите.
Проблемот настанал дури кога во римска империја болните и слаби лавови и мечки им ги фрлале на некои лоши христијани кои ги измачувале и убивале за да го израдуваат римскиот цар Цезар. Се надевам дека сега се е појасно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не, види ѕверовите јадат само лоши луѓе, кои се нехристијани и кои не се молат, или се молат погрешно или премногу тивко. Бог слуша, ама не е на одмет да подвикнеш малку. Чим се моли верникот нема што да му ја мисли и да се сомнева. Ѕверот автоматски го прифаќа за газда и го послушува. Види што убава дружба имал светиот пророк Даниел со лавовите.
Проблемот настанал дури кога во римска империја болните и слаби лавови и мечки им ги фрлале на некои лоши христијани кои ги измачувале и убивале за да го израдуваат римскиот цар Цезар. Се надевам дека сега се е појасно.
Tие лавови во арени беа протестантски лавови кои не го почитувале бог

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Hhaahahahhaah... ej znaes sto sum primetil :D? So godini ovde nemoze nikoj da me izdribla na tema religija za nisto iako na site vas vi nudam dokazi pa sega SE IZBRUKA a vsusnost ne se izbrukav za nisto i se so sila pocnavte da go gurate toa.. mizerni ste :D
.
:zver: so dokazi! Neizdriblaniot igrac do sea u religija! :vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Немало потреба да ги собира сите. Ги собрал најосновните видови, после мутацијата си го сторила своето во добивање на подвидовите.
Со вкусувањето од плодот на познавањето на доброто и злото прародителите, не биле дораснати за тоа сознание и тоа ги помрачило. Не знам зошто ме прашуваш, ова е основно знаење. Ако за ова не знаеш зошто се вклучуваш во вакви теми.
лавови тигрови крокодили пантери пуми јагуари.... не се мутирани животни, мутирана е човечка рипка и кртот.
Исто не биле мутирани тироносауруси бронтосауруси православауруси дрендноуси, алосаурси.. не знам како ги собрал диносурсите во толкава арка

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
лавови тигрови крокодили пантери пуми јагуари.... не се мутирани животни, мутирана е човечка рипка и кртот.
Исто не биле мутирани тироносауруси бронтосауруси православауруси дрендноуси, алосаурси.. не знам како ги собрал диносурсите во толкава арка
Пантери, пуми, јагуари сето тоа се мачки. Доволно е еден пар за сите нив. Крокодили и слично биле собрани како јајца. Водените животни немало потреба да бидат собрани во барката, само копнените.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Se izvinuvam na site clenovi
Види вака, Бог рекол дека човек ќе биде господар над зверовите. Добри лоши арни неарни гладни болни заробени слободни... ќе биди господар над сите животни и зверови.
Сите
И сега ти седна да му објаснуваш на бог дека не биле сите зверови исти имало тука и љути и бесни и гладни и дека за нив не важела речта божја, па почна да се вадиш на атеистички зоолози па на атеистички психијатри па вртиш сучиш лоши чоеци добри чоеци.... демек оправдање оти речта божја не се исполнува. Даваш свои мислења и толкувања небаре ѐбог забораил или не знаел како да се доизрази.
Човекот е господар на зверовите. Зверовите напаѓаат убиваат и јадат луѓе. Ако толку ти смета тигрови и лавови, објасни ми како човечката лошотилок кон ајкулите доведе тие да го напаѓаат и јадат човекот? ете ни се затворени ни се тепани си плива низ океан, гледа пливач или нуркач и го јаде како да не знае дека Бог го стави човека за нивен господар

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.583
Поени од реакции
9.230
А зошто на пример тигрови и лавови и ајкули не почитуваат заповед божја дека човекот им е господар? На пример имаше еден случај во втора светска војна кога преживеани морнари од брод беа изедени од ајкули, десетици можеби стотина. Како така се осмелија да јадат свои господари? Зошто не важат повеже зборовите на Бог? Оти не го фермаат веќе? Шо се има случено за речта божја да нема никакво значение и то од обични зверови?
Го прашале Паисиј Светогорецот:

Zašto, starče, divlje životinje ne diraju svete ljude?

Toj oдговорил:

- Kada ljudi postanu krotki ukrote se i divlje zveri i priznaju čoveka za svog gospodara. U raju, pre pada, divlje zveri su Prvozdanima s poštovanjem lizale ruke, dok su, posle pada, htele da ih rastrgnu. Kada neki čovek ponovo dođe u stanje duha kao pre pada, divlje životinje ga ponovo priznaju za svog gospodara.

- Kako se, starče, čovek vraća u duhovno stanje od pre pada?

Oдговорот на Старецот:

- Treba da se očisti srce. Mora da dostigne duševnu čistotu, a to znači iskrenost, poštenje, nesebičnost, smirenje, dobrotu, bezazlenost i požrtvovanost. Na taj način čovek se srodi sa Bogom i u njemu počiva blagodat Božija. Kada neko neguje čistoću tela, ali ne poseduje čistotu duše, u njemu ne počiva Bog, zato što u njemu postoji lukavstvo, gordost, zlobivost i tako dalje. Njegov život je tada farsa. Odatle započnite svoju duhovnu borbu: nastojte da steknete čistotu duše.

SVETI VLASIJE BLAGOSILjA ŽIVOTINjE

U drevnoj Rusiji se za pokrovitelja domaćih životinja poštovao sveti Vlasije. Njemu su se molili ako se iznenada razboli konj, ili izgubi tele. Zašto su se ruski seljaci za pomoć obraćali baš njemu?

A, evo i zašto. U IV veku, kada je imperator Likinije gonio hrišćane, žitelji grada Sevastije su svoga Episkopa, Svetog Vlasija molili da napusti grad, da bi se sakrio od gonjenja i mučenja. Sveti Vlasije posluša ljude koji su ga voleli, i naseli se na gori Argeos, koja je bila okružena šumama, u kojima je bilo mnoštvo životinja.

Zveri su često dolazile u pećinu svetitelja i strpljivo čekale da završi molitvu. Starac bi izlazio iz pećine, blagosiljao životinje, a one bi tada radosno počinjale da trčkaraju, puze, skakuću, da svetitelju ližu ruke, i da mu se umiljavaju. Bolesne životinje svetitelj je isceljivao polažući na njih ruke.

Jednom su na goru Argeos došli carevi lovci i videli veliki broj životinja koje se igraju među sobom, pri čemu lavovi nisu jurili jelene, a medvedi nisu dirali srne.

Sveti Vlasije izdaleka primeti lovce. On blagoslovi životinje i tiho im reče:

- „Brzo bežite, jer će vas lovci pobiti!“

Kada lovci dođoše bliže, videše da od životinja ni traga nema, a da pred njima stoji sedi starac.

- „Ti si vrač!“, - rekoše lovci. – „Kako si omađijao životinje da te tako slušaju?“

- „Ja nisam vrač, ja sam – hrišćanin od malih nogu. Neprijatelji vere su me isterali iz grada. Bolje mi je da živim sa divljim zverima, nego sa zlim ljudima, Hristovim neprijateljima...“.

Mnogo godina je sveti Vlasije proveo u izgnanstvu.

Sve te godine svetitelj se molio za ljude, kao i za svoje mučitelje, takođe. I za sve te godine njemu su dolazile divlje zveri zbog njegove dobrote, nežnosti i ljubavi.

http://www.mainlesson.com/display.php?author=brown&book=saints&story=blaise

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Пантери, пуми, јагуари сето тоа се мачки. Доволно е еден пар за сите нив. Крокодили и слично биле собрани како јајца. Водените животни немало потреба да бидат собрани во барката, само копнените.
а диносурсите како ги собрал, како јајца? или мамути, сабјасти тигрови, слонови? а бог кога рекол дека ќе истреби се живо од планетата и животни и луѓе и птици ваљда не ги поштедил рибите, инаку нема смисла божјата казна за се живо на земја освен риби желки жаби... па и крокодили и алигатори и можеле да преживеат во вода пливајќи и хранејќи се во водата. Нешто не штима тука... кој ги лежел после јајцата на животните?? Ное?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Znaci Kengurite so ripanje dosle od Avstralija I toa preku Indiskiot okean!

Kajgana Shop

На врв Bottom