Докажете дека постои вашиот бог!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ne postoi :D? Dokazi mi so toa sto ke ja pobies Biogenezata :D,daj mi logicno objasnuvanje kako moze iljadnici lugje da se lecat bez medicinata od najteski bolesti :D
:facepalm::facepalm::facepalm: Jako driblanje! Poaren argument zdravje! Zatoa ti site bitki gi "dobivas"...ko "bog" si!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Види вака, Бог рекол дека човек ќе биде господар над зверовите. Добри лоши арни неарни гладни болни заробени слободни... ќе биди господар над сите животни и зверови.
Сите
И сега ти седна да му објаснуваш на бог дека не биле сите зверови исти имало тука и љути и бесни и гладни и дека за нив не важела речта божја, па почна да се вадиш на атеистички зоолози па на атеистички психијатри па вртиш сучиш лоши чоеци добри чоеци.... демек оправдање оти речта божја не се исполнува. Даваш свои мислења и толкувања небаре ѐбог забораил или не знаел како да се доизрази.
Човекот е господар на зверовите. Зверовите напаѓаат убиваат и јадат луѓе. Ако толку ти смета тигрови и лавови, објасни ми како човечката лошотилок кон ајкулите доведе тие да го напаѓаат и јадат човекот? ете ни се затворени ни се тепани си плива низ океан, гледа пливач или нуркач и го јаде како да не знае дека Бог го стави човека за нивен господар
Znaes sto vi e vas osnovniot problem na ateistite ? Sto mislite deka vasiot teror treba da pominuva nekazneto zaradi vaseto iskriveno tolkuvanje na Biblijata.Toa tolku ve ima iskriveno,sto dojde red da me prasuvas za najmnoznoto glupo prasanje nekogas postaveno vo univerzumot.[DOUBLEPOST=1436989338][/DOUBLEPOST]
Moze da ja pobies ? Nemozes,ni ti ni bilo koj na svetov.
Ostanatoto ne e vazno...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Znaes sto vi e vas osnovniot problem na ateistite ? Sto mislite deka vasiot teror treba da pominuva nekazneto zaradi vaseto iskriveno tolkuvanje na Biblijata.Toa tolku ve ima iskriveno,sto dojde red da me prasuvas za najmnoznoto glupo prasanje nekogas postaveno vo univerzumot.[DOUBLEPOST=1436989338][/DOUBLEPOST]
Moze da ja pobies ? Nemozes,ni ti ni bilo koj na svetov.
Ostanatoto ne e vazno...
Тоа е запишано во библијата, велиш дека е глупо?
тоа дека бог го ставил човек за господар на зверовите а зверовите го напаѓаат убиваат и јадат човекот е за тебе глупост? бреее ти поголем атеист од мене си?

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Znaci Kengurite so ripanje dosle od Avstralija I toa preku Indiskiot okean!
Веќе беше кажано. Зошто истите прашања, сфатете ја поентата. Биле собрани само најосновните видови.
После потопот се распрснале животните се случило мутирање и се развиле подвидовите зависно од просторот, климата, храната и т н.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тоа е запишано во библијата, велиш дека е глупо?
тоа дека бог го ставил човек за господар на зверовите а зверовите го напаѓаат убиваат и јадат човекот е за тебе глупост? бреее ти поголем атеист од мене си?
Glupost e tvoeto abnormalno tolkuvanje na Biblijata.Krstevanje kucinja,posle deka Bog ne gi sakal kucinjata(koi on licno gi sozdal + toa e metafora za lugje),klevetenje,postavuvanje prasanja koi psihicki hendikepirani lica ne gi postavuvaat...
Mada koga ke razmislam,glupost ima premalo znacenje vo odnos na tvoeto razmisluvanje.[DOUBLEPOST=1436989716][/DOUBLEPOST]
Сечено, лепено, монтирано

https://www.youtube.com/watch?v=G-fQu6EpmFY
https://www.youtube.com/watch?v=9nSWc43TLaI

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
а диносурсите како ги собрал, како јајца? или мамути, сабјасти тигрови, слонови? а бог кога рекол дека ќе истреби се живо од планетата и животни и луѓе и птици ваљда не ги поштедил рибите, инаку нема смисла божјата казна за се живо на земја освен риби желки жаби... па и крокодили и алигатори и можеле да преживеат во вода пливајќи и хранејќи се во водата. Нешто не штима тука... кој ги лежел после јајцата на животните?? Ное?
Не знам за диносаурусите, најверојатно нивното постоење е далеку во почетокот во старите времиња на дивовите.
Во предпотопските цивилизации имале неспоредливи знаења по некоја друга психологија од денешната со подруг концепт на социјален живот. Претпоставувам дека многу повеќе знаеле и за зачувување на јајца, семиња и слично. Ако е добро завиткано нема потреба од лежење на јајцата. И денес постојат инкубатори.[DOUBLEPOST=1436989930][/DOUBLEPOST]
Сечено, лепено, монтирано
Невозможно да е монтирано. Види дете, луѓе, возрасни. Илјадници луѓе, стотици снимки. Истото девојче е и сега живо. Никој не се сомнева, никој не го оспорува. Сите се чудат иако не е единствен случај природата да го покаже божественото потекло, позади општото пореметување во овој свет од дамнешниот духовен пад.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ништо веќе, се гледа колку знаеш. Којзнае какви глупости имаш тресено по темиве. Вакви основни работи не знаеш, а не па нешто посложено. Твојата библиска неписменост е од библиски размери. Брука.

И кажи ми сега која му е мајка на Синот, односно која дроља напумпал Госпо?
ни госпот не знаше за свето стројство тој кога знаеше.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Tие лавови во арени беа протестантски лавови кои не го почитувале бог
Не се сите христијани светители и не се сите светители со исти духовни достигнувања - дарови.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
крокодилот е јеховин сведок

Невозможно да е монтирано. Види дете, луѓе, возрасни. Илјадници луѓе, стотици снимки. Истото девојче е и сега живо. Никој не се сомнева, никој не го оспорува. Сите се чудат иако не е единствен случај природата да го покаже божественото потекло, позади општото пореметување во овој свет од дамнешниот духовен пад.
Изгледа комарците и сличните гадинки не спаѓаат во оваа дружељубива категорија. Барем милион луѓе годишно умираат од маларија. На секоја слатка снимка и фотографија со разиграно детенце и огромно издресирано гризли има стотици и стотици фатални напади од крокодили, нилски коњи, големи мачки, мечки, домашни кучиња, змии итн.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914

Изгледа комарците и сличните гадинки не спаѓаат во оваа дружељубива категорија. Барем милион луѓе годишно умираат од маларија. На секоја слатка снимка и фотографија со разиграно детенце и огромно издресирано гризли има стотици и стотици фатални напади од крокодили, нилски коњи, големи мачки, мечки, домашни кучиња, змии итн.
Целиот свет има изместено постоење, но некои со просветлување го добиваат дарот во зголемен степен да ги потсетат животните за стариот однос, старото пријателство и тоа повеќе оние животни кои во поголем степен зачувале од некогашната племенита состојба.
Има светители и сведоштва за тоа како им наредувале на инсектите пример болви да не досадуваат и тоа се случувало.
[DOUBLEPOST=1436991065][/DOUBLEPOST]Во документарецот за Типи кој го гледав пред 6-7 години кога ја прашуваат девојчето со животните, како успева да ги смири животните да не ја напаѓаат, таа им одговара нешто Бог, Свет, Космос. Детски ама така нешто им објаснува. Вели дека од нив прави пријатели. И ги препознава кои и се пријатели, а кои не сакаат да и бидат пријатели.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не знам за диносаурусите, најверојатно нивното постоење е далеку во почетокот во старите времиња на дивовите.
Во предпотопските цивилизации имале неспоредливи знаења по некоја друга психологија од денешната со подруг концепт на социјален живот. Претпоставувам дека многу повеќе знаеле и за зачувување на јајца, семиња и слично. Ако е добро завиткано нема потреба од лежење на јајцата. И денес постојат инкубатори
А кој ги хранел младите ко ќе се испилеле од јајца, ете ги ставил Ное јајацата во весник па се испилиле млади па тој им носел ваљда храна и ги гледал и пазел и учел како да ловат и се хранат додека не пораснале доволно големи за сами да се грижат за себе[DOUBLEPOST=1436993969][/DOUBLEPOST]
Glupost e tvoeto abnormalno tolkuvanje na Biblijata.Krstevanje kucinja,posle deka Bog ne gi sakal kucinjata(koi on licno gi sozdal + toa e metafora za lugje),klevetenje,postavuvanje prasanja koi psihicki hendikepirani lica ne gi postavuvaat...
Mada koga ke razmislam,glupost ima premalo znacenje vo odnos na tvoeto razmisluvanje.
Ти толкуваш библија па кажуваш дека после некаков си грев лавовите доживеале психичка криза и од тогаш јадат луѓе. Јас не толкувам, велам дека Бог го ставил човек за господар на сите зверови, но зверовите знаеме дека напаѓаат убиваат и јадат луѓе, значи не е вистина то шо вели библијата. Нема тука толкување, али ти почна да додаваш зборови во библија кои не постојат, па да толкуваш и објаснуваш шо у ствари бог сакал да кажи да тумачиш толкуваш шо мислел у ствари бог како сакал тој да биде ....
Едноставно и без толкување - Бог му дал на човек да биде господар над зверовите, зверовите напаѓаат убиваат и јадат луѓе - Бог не кажал вистина

Последно уредено:
Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
А кој ги хранел младите ко ќе се испилеле од јајца, ете ги ставил Ное јајацата во весник па се испилиле млади па тој им носел ваљда храна и ги гледал и пазел и учел како да ловат и се хранат додека не пораснале доволно големи за сами да се грижат за себе
Можно е да било така.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Hahahahah da,sigurno bil i krsten po filozofijata na Let i zatoa e takvo miroljubovo.[DOUBLEPOST=1436995340][/DOUBLEPOST]
А кој ги хранел младите ко ќе се испилеле од јајца, ете ги ставил Ное јајацата во весник па се испилиле млади па тој им носел ваљда храна и ги гледал и пазел и учел како да ловат и се хранат додека не пораснале доволно големи за сами да се грижат за себе[DOUBLEPOST=1436993969][/DOUBLEPOST]
Ти толкуваш библија па кажуваш дека после некаков си грев лавовите доживеале психичка криза и од тогаш јадат луѓе. Јас не толкувам, велам дека Бог го ставил човек за господар на сите зверови, но зверовите знаеме дека напаѓаат убиваат и јадат луѓе, значи не е вистина то шо вели библијата. Нема тука толкување, али ти почна да додаваш зборови во библија кои не постојат, па да толкуваш и објаснуваш шо у ствари бог сакал да кажи да тумачиш толкуваш шо мислел у ствари бог како сакал тој да биде ....
Едноставно и без толкување - Бог му дал на човек да биде господар над зверовите, зверовите напаѓаат убиваат и јадат луѓе - Бог не кажал вистина
Abe kaj te rodi majka volku pameten ??????????????????????????????????????? Pa ti da osnovas svoja crkva,ti vo eden mesec ke gi zatvoris i Adventistickata Crkva i Jehovinite svedoci! Toa se ima kaj tebe da prebegne koga ke vidat deka ti imas uste poizopaceni tolkuvanja na biblijata.Najseriozno go mislam ova.

Kajgana Shop

На врв Bottom