Докажете дека постои вашиот бог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Jac те прашувам за конкретен случај дека во библијата е запишано дека госпот му даде на човек да е господар на сите животни и на зверови но зверовите го напаѓаат убиваат и јадат човекот, значи утнал работата дедо боже, се зафркнал и тука, не му упалил зборот
Samo psihijatar moze da ti kaze zosto ajkuli jadat lugje a ja toa ne sum..

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Знам дека ова е малце безполесно, ама еве.

Ако човекот е господар на животните, оти тогаш животните го јадат својот господар. Тоа те прашува Летко.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Психијатар? Пак ми даваш атеистички одговори, психијатријата е директно спротивставена на религијата, за психијатар човечкото понашање е плод на физички или хемиски процеси и реакции во мозокот а не како шо учи религијата дека е плод на духовно или божје деловање, за психијатрите и хомосексуалноста е нормална психијатар нема да каже дека психозите се дело на бог туку дека е некоја болест за која ќе ти даде и препише терапија и лекарства.
Значи зошто ако Бог го стави човек како господар на зверовите, тоа зверовите не го почитуваат туку и напаѓаат убиваат и јадат луѓето??

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.341
Поени од реакции
21.698
Jas pisav deka se odnesuva na Svetoto Trojstvo vo preden plan pa posle na Angelite bidejki i tie se sozdadeni spored Bog.Ajde sega legni da spies.
Ќути веќе, брука. Се избрука за сите пари. :facepalm:
Верник, со аспирации за во рајот, не знае кој го сочинува Светото Тројство. Јас да сум на местото од Мики, Огрев и Спирос, одма ќе ти се скарам.

Убаво и јасно си напиша, Синот, Светиот Дух и Ангелите. Еве твој цитат:
Pod NIE se misli na Sinot(Gospod Isus Hristos) i Svetiot Duh vo preden plan + duhovnite bitija kako Angelite.
Ако ангелите си ги додал како бонус, тогаш остануваат само Синот и Светиот Дух. Ова двајца може да бидат само Дуо Трио, пошто се двајца, а сакаат да бидат тројца. Во никој случај не може да бидат Свето Тројство.

Леле, па ова е уште поголема брука, да не знаеш Светото Тројство од колку пациенти е составено. Шимпанзо со дауни, подобро ја разбира и знае Библијата од тебе. :facepalm:

Бруки.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Психијатар? Пак ми даваш атеистички одговори, психијатријата е директно спротивставена на религијата, за психијатар
Психијатрија од грчки - psyche-душа, iatros-лекар. Душа спротиставена на религијата:несвест:,или и душа е атеистички поим:confused:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643

Ако човекот е господар на животните, оти тогаш животните го јадат својот господар. Тоа те прашува Летко.
Na letko mu e odgovoreno na strana 10 ama tesko mu e nego da sfati toa.Prasaj go sto razbral on od Biblijata(osven da kleveti bez dokaz) pa ova da go razbere.......

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Психијатрија од грчки - psyche-душа, iatros-лекар. Душа спротиставена на религијата:несвест:,или и душа е атеистички поим:confused:
во ред мислев дека црквата не се слага со психијатријата али штом се на исто становиште - може
значи како поткрепа на некои библиски цитати може да се користат и психијатриски објаснувања, на пример став на психијатрија за привиденијата на павле? може да се користи како цтковен став?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ќути веќе, брука. Се избрука за сите пари. :facepalm:
Верник, со аспирации за во рајот, не знае кој го сочинува Светото Тројство. Јас да сум на местото од Мики, Огрев и Спирос, одма ќе ти се скарам.

Убаво и јасно си напиша, Синот, Светиот Дух и Ангелите. Еве твој цитат:

Ако ангелите си ги додал како бонус, тогаш остануваат само Синот и Светиот Дух. Ова двајца може да бидат само Дуо Трио, пошто се двајца, а сакаат да бидат тројца. Во никој случај не може да бидат Свето Тројство.

Леле, па ова е уште поголема брука, да не знаеш Светото Тројство од колку пациенти е составено. Шимпанзо со дауни, подобро ја разбира и знае Библијата од тебе. :facepalm:

Бруки.
Hhaahahahhaah... ej znaes sto sum primetil :D? So godini ovde nemoze nikoj da me izdribla na tema religija za nisto iako na site vas vi nudam dokazi pa sega SE IZBRUKA a vsusnost ne se izbrukav za nisto i se so sila pocnavte da go gurate toa.. mizerni ste :D
No,ako te raduva toa deka Angelite gi napisav po greska,togas zanemari go toa.NO NEMOZES DA GO ZANEMARIS FAKTOT DEKA GI SPOMNAV SVETIOT DUH I SINOT I DEKA NA NIV SE ODNESUVA TOA.
Dete... jas koga sum znael deka Toj citat ,,Da napravime covek spored nasiot obraz'' se odnesuva na ostanatite dve licnosti od Svetoto Trojstvo ti ne si bil vo plan da se pravis.Sajonara.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Психијатар? Пак ми даваш атеистички одговори, психијатријата е директно спротивставена на религијата, за психијатар човечкото понашање е плод на физички или хемиски процеси и реакции во мозокот а не како шо учи религијата дека е плод на духовно или божје деловање, за психијатрите и хомосексуалноста е нормална психијатар нема да каже дека психозите се дело на бог туку дека е некоја болест за која ќе ти даде и препише терапија и лекарства.
Значи зошто ако Бог го стави човек како господар на зверовите, тоа зверовите не го почитуваат туку и напаѓаат убиваат и јадат луѓето??
Odgovoreno ti e na strana 10.Ako si ti tolku glup da nemozes da go razberes toa,togas toa e tvoj intimen problem.Gjabe me prasuvas po 100 pati.Sakas da me izdriblas nesto kako sto jas ti go piknav pred nekoj den blinkerot vo grlo ? Nemozes let,zal mi e.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914

После падот од Небесното Царство образот Божји на човекот се изместил, извотоперил. Истото се случило и со другите суштества. Затоа другите суштества во недоволна мера можат да го препознаат господарот во човекот. Сепак може да се види дека и го препознаваат кај светите лица или други примери како следниот. Девојчево опасни ѕверови не го напаѓаат. Најди го објаснувањето што самото девојче го кажува. Го споменува Бог.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Odgovoreno ti e na strana 10.Ako si ti tolku glup da nemozes da go razberes toa,togas toa e tvoj intimen problem.Gjabe me prasuvas po 100 pati.Sakas da me izdriblas nesto kako sto jas ti go piknav pred nekoj den blinkerot vo grlo ? Nemozes let,zal mi e.
Нема никаков одговор на страна 10 само некои детски муабети „кога дедо боже се капи тогаш врни„, значи сведоци сме дека зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето, а во библијата е запишано дека госпот му даде на човека да биде господар на зверовите, таква карактеристика би требало да ја има човекот но не е така, значи дека бог или го излажалл човекот или не му упали тука магијата.
Нема тука што да одговараш не е тоа некое прашање, се знае дека е така дека речта божја и во овој случај е погрешна, дека не е така како тој шо кажа, ти до утре можеш да маструбираш со мозоко овде но факт е дека зверови напаѓаат и убиваат луѓе и дека човек не им е господар.[DOUBLEPOST=1436986518][/DOUBLEPOST]
После падот од Небесното Царство образот Божји на човекот се изместил, извотоперил. Истото се случило и со другите суштества. Затоа другите суштества во недоволна мера можат да го препознаат господарот во човекот. Сепак може да се види дека и го препознаваат кај светите лица или други примери како следниот. Девојчево опасни ѕверови не го напаѓаат. Најди го објаснувањето што самото девојче го кажува. Го споменува Бог.
кај е тоа запишано во Библијата, Ное кога ги собирал животните сите послушно дошле по 7 пара од сите чисти и по 2 пара од нечисти животни и зверови и змии и диносаурси и птеродактили и питбули и овци и крлежи и седеле 40 дена во арката и 40 ден мирно изашле надвот. Кога бе се случил тој падот па да збеснат луѓето и животните??

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Нема никаков одговор на страна 10 само некои детски муабети „кога дедо боже се капи тогаш врни„, значи сведоци сме дека зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето, а во библијата е запишано дека госпот му даде на човека да биде господар на зверовите, таква карактеристика би требало да ја има човекот но не е така, значи дека бог или го излажалл човекот или не му упали тука магијата.
Нема тука што да одговараш не е тоа некое прашање, се знае дека е така дека речта божја и во овој случај е погрешна, дека не е така како тој шо кажа, ти до утре можеш да маструбираш со мозоко овде но факт е дека зверови напаѓаат и убиваат луѓе и дека човек не им е господар.
Dobro,se sozaluvam :D Okej,ke ti objasnam uste ednas,gledam deka si covek sto mu e potrebno dopolnitelno objasnuvanje za se.Bozja krivica ne e tvoja :D
Znaci,ti rece deka lavovite rastrgnuvaat covek.Grupa lavovi.Jas ti davam video na koe covek se gusnuva so ista takva gurpa na lavovi.Sto znaci od tvoeto rastrgnuvanje nema ni R.
Ti mi davas snimka kade tigar VO ZAROBENISTVO napagja covek koj mu padnal vo kavez.Mi vikas zosto go jade..
Epa da ti objasnam.Go jade zatoa sto e vo ZAROBENISTVO,zatoa sto lugjeto se odnesuvale loso so nego.
https://www.youtube.com/watch?v=8pGTgkcP-RU
Dali na ova video ovie tigri gi jadat lugjeto ? Ne.Zosto ? Zatoa sto oni gi hranat,cuvaat,se grizat za niv.Ne gi gledaat kako sustestvo za zarabotuvanje pari.Vidi let,ima nesto kaj zivotnite i lugjeto sto se vika DOVERBA.Toa doverba,pravi COVEKOT da GOSPODARI vrz bilo koj zver.Uste ednas,mozebi mozokot tvoj pak nemoze da razbere,zivotnite ne se roboti i ti koga ke im stavis noz pod grlo tie da skokaat od radost.I robot(covek) koj e vo zarobenistvo eden den ke ti digne raka koga ke mu prekipe,a ako se odnesuvas so nego dobro a ne kako rob ke ti sluzi cel zivot.Takvi primeri imas kolku sakas vo istorijata.

Ako ova e tesko tvojot mozok da go razbere,jas nemam ponatamu namera da ti objasnuvam.Otvori tema ZOSTO TIGAR JADE COVEK pa prasaj me tamu.Zaradi tvoeto ogranicuvanje da ja valkam temata nemam veke namera.Ako mislis pak da me citiras za zverovive,gjabe ti e,nemam namera da se opravam so tvojot hendikep :D

Se izvinuvam na site clenovi sto moram na vakvi da im objasnuvam po 5 pati edno isto.Ne se oni krivi..

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Нема тука што да одговараш не е тоа некое прашање, се знае дека е така дека речта божја и во овој случај е погрешна, дека не е така како тој шо кажа, ти до утре можеш да маструбираш со мозоко овде но факт е дека зверови напаѓаат и убиваат луѓе и дека човек не им е господар.[DOUBLEPOST=1436986518][/DOUBLEPOST]
кај е тоа запишано во Библијата, Ное кога ги собирал животните сите послушно дошле по 7 пара од сите чисти и по 2 пара од нечисти животни и зверови и змии и диносаурси и птеродактили и питбули и овци и крлежи и седеле 40 дена во арката и 40 ден мирно изашле надвот. Кога бе се случил тој падот па да збеснат луѓето и животните??
Немало потреба да ги собира сите. Ги собрал најосновните видови, после мутацијата си го сторила своето во добивање на подвидовите.
Со вкусувањето од плодот на познавањето на доброто и злото прародителите, не биле дораснати за тоа сознание и тоа ги помрачило. Не знам зошто ме прашуваш, ова е основно знаење. Ако за ова не знаеш зошто се вклучуваш во вакви теми.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.341
Поени од реакции
21.698
Hhaahahahhaah... ej znaes sto sum primetil :D? So godini ovde nemoze nikoj da me izdribla na tema religija za nisto iako na site vas vi nudam dokazi pa sega SE IZBRUKA a vsusnost ne se izbrukav za nisto i se so sila pocnavte da go gurate toa.. mizerni ste :D
No,ako te raduva toa deka Angelite gi napisav po greska,togas zanemari go toa.NO NEMOZES DA GO ZANEMARIS FAKTOT DEKA GI SPOMNAV SVETIOT DUH I SINOT I DEKA NA NIV SE ODNESUVA TOA.
Dete... jas koga sum znael deka Toj citat ,,Da napravime covek spored nasiot obraz'' se odnesuva na ostanatite dve licnosti od Svetoto Trojstvo ti ne si bil vo plan da se pravis.Sajonara.
Ќути бруко, аман. Не знаеше кој го сочинува Светото Тројство, ниту па знаеше од колку пациенти е составено. Не е тоа грешка, тоа е чист неписменлук и непознавање на сопсвената вера и религија.

Туку, не ми кажа за овој Синот, од која мајка е? Која му е жена на Госпо?
Значи кое факериште е Госпо, еј... кај поминал, напумпал некоја. Ваков хедонист и перверзњак ли ви е пример за духовни вредности?

Kajgana Shop

На врв Bottom