Докажете дека постои вашиот бог!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Hahahahah da,sigurno bil i krsten po filozofijata na Let i zatoa e takvo miroljubovo.[DOUBLEPOST=1436995340][/DOUBLEPOST]
Abe kaj te rodi majka volku pameten ??????????????????????????????????????? Pa ti da osnovas svoja crkva,ti vo eden mesec ke gi zatvoris i Adventistickata Crkva i Jehovinite svedoci! Toa se ima kaj tebe da prebegne koga ke vidat deka ti imas uste poizopaceni tolkuvanja na biblijata.Najseriozno go mislam ova.
Ете без толкувања
Бог го стави човек да биде господар над зверовите
Зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето
без никакви толкувања ова овде кажува дека бог го излажал човекот или немал сила да си исполни речта.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Te molam citaj po temite i vidi koj sum jas! Da vidis kako tavkite kako tebe gi tresem od zemja i brisem patosi sto bi rekol mojot drag prijatel ispisimus :D te molam da citas.te molam citaj !!! :D uveri se sam!! :D
Hahahahaha simpanzo,poleka! :D
Еве, читам. Но, како што гледам, од тресење единствено што тресеш се зелени, а и самиот себеси. Си треба да имаш и дар од Бога за да можеш да бришеш патоси со самиот себе. :D
Ваква неукост и непознавање на зборот Божји, и тоа основни поими, одамна не сум прочитал.

Кажи сега која му е мајка на тој Синот? Дај да видиме каков вкус за жени има Госпо.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ете без толкувања
Toa ti koga ke osnovas tvoja crkva,ne ja tolkuvaj Biblijata pravilno.Ne ja tolkuvaj ic,reci im deka treba i desetok da placaat iako ne se Evrei i pojke pari ke imas od Adventistite i J.Svedoci.(kako sto oni pravat).[DOUBLEPOST=1437040528][/DOUBLEPOST]
Еве, читам. Но, како што гледам, од тресење единствено што тресеш се зелени, а и самиот себеси. Си треба да имаш и дар од Бога за да можеш да бришеш патоси со самиот себе. :D
Ваква неукост и непознавање на зборот Божји, и тоа основни поими, одамна не сум прочитал.

Кажи сега која му е мајка на тој Синот? Дај да видиме каков вкус за жени има Госпо.
Razlistaj be malce i vidi kako takvite kako tebe kako so djoger gi brisem od plocki i laminat ;)
A za tvoeto prasanje,vazi ke ti kazam ako ti mi odgovoris prvo na edno moe prasanje.Moze ?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Toa ti koga ke osnovas tvoja crkva,ne ja tolkuvaj Biblijata pravilno.Ne ja tolkuvaj ic,reci im deka treba i desetok da placaat iako ne se Evrei i pojke pari ke imas od Adventistite i J.Svedoci.(kako sto oni pravat).[DOUBLEPOST=1437040528][/DOUBLEPOST]
Razlistaj be malce i vidi kako takvite kako tebe kako so djoger gi brisem od plocki i laminat ;)
A za tvoeto prasanje,vazi ke ti kazam ako ti mi odgovoris prvo na edno moe prasanje.Moze ?
Му се толкуваат работите на мало дете или на лице со пречки во развој, а ти велиш дека не си дете.
Нема шо да се толкува во библијата оти тогаш станува несовршена книга нејасна на која треба да седне некој смртен чоек па да тумачи толкува и објаснува. Тоа толкување на библијата донесе и толку разни цркви и секти како православије, католицизам, адвентизам, јеховини сведоци протестанти, светиод ред на чуварите на влакното од песот кој за малце ќе го каснеше апостолот Павле, кукурикачки рисјани, христијани - нинџи, единствената црква на Исус која ги знае сите правилни толкувања, Црквата која ги има уше поточните толкувања на библијата, Светиот храм на најточно истолкувани библиски стихови за кои дава 5 години гаранција.......
Бог кога го создал човекот, го ставил да биде господар на сите животни вклучувајќи ги и зверовите, но знаеме дека зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето. Ни едно толкување не може да негира дека скоро секојдневно низ светот некој човек е нападнат повреден убиен или изеден од некој звер. Така да таа реч божја дека човек е господар на зверовите е невистинита

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Da,tolkuvanjeto na Biblijata na 2 milijardi Hristijani im e osnoven nacin za razbiranje na istata samo tebe ne ti e.
Let,vozi motorce i ne me zamaraj vise.
бла бла бла...
вртиш сучиш нудиш атеистички одговори од социолози, психијатри, зоолози, геолози... али сепак останува дека Бог го излажал чоеко дека е господар на зверовите зато што сите знаат дека секој ден зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето, така да тој пасус од библијата може да се избрише како неважечки

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Моторче ќе си возам но шо прајме со тоа дека госпот го стави чоекот да му биде господар на зверовите а зверовите секој ден низ светот напаѓаат убиваат и јадат луѓе. Зошто господ не може да си го исполни кажаното?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ќе ве молам, не ги замарајте луѓето со емоционални и психички проблеми со вакви прашања. ))

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Zaklucok od diskusijava....Biblijta ima netocni pasusi! Pa dobro be ne e samo eden! So prajme so cetirite kosinja na zemjata,deka zemjata e ramna, fixna ne orbitira...etc?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Zaklucok od diskusijava....Biblijta ima netocni pasusi! Pa dobro be ne e samo eden! So prajme so cetirite kosinja na zemjata,deka zemjata e ramna, fixna ne orbitira...etc?
Zaklucok od diskusijata.... ateisti koi nemoze da ja pobijat so nisto BIOGENEZATA,msilat deka se majmuni(simpanza potocno),probuvaat so glumenje(ili ne) budali da ispadnat superiorni zosto se veke izdriblani itn..
Kaj pisuva deka e ramna ? deka ne orbitira ?
Sea stana kako ovoj ledov,pocna da lazes ?:facepalm:
Podobar bese dodeka se drzese do kukaviclukot..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Zaklucok od diskusijata.... ateisti koi nemoze da ja pobijat so nisto BIOGENEZATA,msilat deka se majmuni(simpanza potocno),probuvaat so iskazuvanje ili glumenje retardacija da ispadnat superiorni zosto se veke izdriblani itn..
Fala za komplimentite ti samo prodolzi da vregas!Dojde vreme retrdirani majmuni da ti se potsmevaat i da te dribllat! Belkim razbiras zosto e toa taka. Eve kaj pisuva ...cekam komparacii!

Psalm 104:5
He set the earth on its foundations, so that it should never be moved.

Revelation 7:1
After this I saw four angels standing at the four corners of the earth, holding back the four winds of the earth, that no wind might blow on earth or sea or against any tree.

Psalm 96:10:He has fixed the earth firm, immovable

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Zaklucok od diskusijata.... ateisti koi nemoze da ja pobijat so nisto BIOGENEZATA,msilat deka se majmuni(simpanza potocno),probuvaat so glumenje(ili ne) budali da ispadnat superiorni zosto se veke izdriblani itn..
Sea stana kako ovoj ledov,pocna da lazes ?:facepalm:
Podobar bese dodeka se drzese do kukaviclukot..
A oти зверовите ги напаѓаат убиваат и јадат луѓето кога Бог му рече на човекот дека е тој господар на зверовите?

Kajgana Shop

На врв Bottom