Докажете дека Господ (не) постои

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Не е најдена Троја! Најден е град за кој може да се претпостави дека бил Троја, ама не е сигурна работата.
И да, има трошка вистина, тоа дека на богатиот му паднале парите, дека овој му ги земал, можеби дека овој го истепал погрешниот, но тоа дека баш тој што му ги земал парите биле негови, а посебно за тој што молел да биде убиен, тоа е веќе фантазија!

Земи учи БИОЛОГИЈА, таму можеби ќе ги најдеш одговорите. Би ти го препорачал учебникот за 2 година средно, таму е малку (пластично) објаснето, таман колку што треба за некој што го интересира.
Ti brate kako sto si ucel od ucebnicite po biologija,i da prodolzis da si ucis,i da ti zavrsi zivotot so niv!Slobodno....I znaes sto?Za nevernikot,i najgolemata vistina,e obicna FANTAZIJA.....ne za dzabe e kazano:"DOBROTO OKO NA SE DOBRO GLEDA,A LOSOTO OKO NA SE LOSO GLEDA"

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ti brate kako sto si ucel od ucebnicite po biologija,i da prodolzis da si ucis,i da ti zavrsi zivotot so niv!
Немој ни случајно кога ќе те здоболи нешто да си отишол кај "идиотите" што учеле биологија и нешто повеќе од биологијата. Седни си дома и моли му се....ваљда ќе ја дочекаш помошта.:toe:

Член од
18 јуни 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
posto sum nova na forumov zdravo na site. znaci gospod postoi samo za onie koi mozat da go osetat negovoto prisustvo nasekade vo sekoj moment od svojot zivot, sakam da kazam dzabe se vodi ovaa rasprava poso toj sto go negira NEGOVOTO prisustvo vsusnost nikogas i ne sakal da veruva vo nesto pa so toa doaga i deka nema ni da go oseti ama se do momentot koga ke se najdi SAM svoj vernik a koga ke mu se ispusti nekoja molitva od usta za da se utesi.
pa mislam deka ima nades i za nevernicive zaso kad tad ke go pobaraat TOJ vo koj ne veruvaat

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Ti brate kako sto si ucel od ucebnicite po biologija,i da prodolzis da si ucis,i da ti zavrsi zivotot so niv!Slobodno....I znaes sto?Za nevernikot,i najgolemata vistina,e obicna FANTAZIJA.....ne za dzabe e kazano:"DOBROTO OKO NA SE DOBRO GLEDA,A LOSOTO OKO NA SE LOSO GLEDA"
Па јас тоа би го кажал поинаку: окото кое гледа реално (окото на “неверникот“), ги гледа работите реално, и добрите и лошите, не ги дели затоа што спротивностите се неделиви, додека нереалното око (окото на “верниците“) ги гледа работите кои сака да ги гледа (има многу причини за оваа појава), а другите не, затоа што не му одговараат, и така си се затвора во својот нереален свет, со своите вештачки доблести и вредности направени од основи кои влегле како основи не затоа што биле најдобри и вистинити, туку затоа што некому така му одговарало.
После оваа споредба, може многу лесно да се заклучи кој гледа РЕАЛНО на работите, а кој ФАНТАЗИРА.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па јас тоа би го кажал поинаку: окото кое гледа реално (окото на “неверникот“), ги гледа работите реално, и добрите и лошите, не ги дели затоа што спротивностите се неделиви, додека нереалното око (окото на “верниците“) ги гледа работите кои сака да ги гледа (има многу причини за оваа појава), а другите не, затоа што не му одговараат, и така си се затвора во својот нереален свет, со своите вештачки доблести и вредности направени од основи кои влегле како основи не затоа што биле најдобри и вистинити, туку затоа што некому така му одговарало.
После оваа споредба, може многу лесно да се заклучи кој гледа РЕАЛНО на работите, а кој ФАНТАЗИРА.
Е кој де?....
За верниците, доброто не електричен набој со знак „+„ ниту пак лошото е „-„. Тоа е чисто физикално објаснување. Доброто и лошото се духовно-етички категории за раздвојување на добрите од лошите нешта. Нормално е за верниците да се приклонуват кон доброто и да не му придаавт внимане на злото, оти така е запишано уште во мудростите од Стариот Завет:„бегајте од злото и злото ќе бега од вас.„
Каква врска имаат доброто и злото со позитивните и негативните електрични набои?

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
sakas da mi kazis deka Gospod imal poznavanje od sovremena fizika i matematika vo to vreme?koj relativitet be koj bakraci,kako be samo to ne mi e jasno,coekov pocnal da veruva vo toj vasiot Semoken pred 2000 god,oti pred to ne veruval?oti si izmisluval trista drugi bozestva?bog na oganot,bog a vodata,bog na seksot :)(ova ja go izmisliv),so to se dokazuva coveckata glupost vo to vreme,aj nemame objasnuvanje za ova so ni se slucuva i ce obvinuvame ili zablagodaruvame na nekoj semokni raboti.za razlika od togas denes,koga narodov pocna poveke da se obrazuva,svati deka za se ima logicno i pred se NAUCNO objasnuvanje!eeeeej mn go zatupiv odsabajle,
izvinete ako sum naporen malku
:baeh:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
posto sum nova na forumov zdravo na site. znaci gospod postoi samo za onie koi mozat da go osetat negovoto prisustvo nasekade vo sekoj moment od svojot zivot, sakam da kazam dzabe se vodi ovaa rasprava poso toj sto go negira NEGOVOTO prisustvo vsusnost nikogas i ne sakal da veruva vo nesto pa so toa doaga i deka nema ni da go oseti ama se do momentot koga ke se najdi SAM svoj vernik a koga ke mu se ispusti nekoja molitva od usta za da se utesi.
pa mislam deka ima nades i za nevernicive zaso kad tad ke go pobaraat TOJ vo koj ne veruvaat
Ај пошто си нова на форумов...Добренидојде,очекуваме квалитетни постови!
Абре како тоа неговото присувство вие верниците го откривте пред само 2000 години а?
А ти се молиш иначе?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Немој ни случајно кога ќе те здоболи нешто да си отишол кај "идиотите" што учеле биологија и нешто повеќе од биологијата. Седни си дома и моли му се....ваљда ќе ја дочекаш помошта.:toe:
Amin,Boze!:)

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Znaes kako odat rabotite.....sekoj misli deka ja gleda realnosta,dodeka ne dojde den koga ke mu se otvorat ocite,pa ke svati vo kakva zabluda ziveel.....Bog e realen,kako moze ateistite da gledaat realno???

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ај пошто си нова на форумов...Добренидојде,очекуваме квалитетни постови!
Абре како тоа неговото присувство вие верниците го откривте пред само 2000 години а?
А ти се молиш иначе?
како пред само 2000 години? Па ти мислиш религија и вера почнале тек тогаш? А што мислиш што значат пра-историските цртежи по пештерите? И да не ги набројувам сите други цивилизации што имале организиран систем на религија - као Маите, Еѓипќаните, Персијците, Сумерите итн. Дури и Неандерталците имале слика за задгробниот живот и закопувале свои луѓе со лични предмети за да им служат на другата страна

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Znaes kako odat rabotite.....sekoj misli deka ja gleda realnosta,dodeka ne dojde den koga ke mu se otvorat ocite,pa ke svati vo kakva zabluda ziveel.....Bog e realen,kako moze ateistite da gledaat realno???
Дали воопшто читаш што си напишал ....
Како може атеист да гледа реално!!!! Господ е реален!!!
Пријател дај преслушај се, има глупости по форумов ама од овој калибар до сега немам прочитано :uvo:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Па нормално дека нивните срца се затворени за спознанието на Вистината. Сета тоа што мислат дека е тоцно се е лук и вода.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Па нормално дека нивните срца се затворени за спознанието на Вистината. Сета тоа што мислат дека е тоцно се е лук и вода.
Ајде да се спуштиме на ваше ниво пошо очигледно неможете да ги разберете постовите ... нашите срца затворени за спознание на Вистината ,вашите мозоци затворени за реалноста...Нашите верувања лук и вода .. вашите ветер и магла ...
и сеа кажи ми свати нешто ....

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
of topic malku sea
pred nekoe vreme odam na pismena po matematika na ckolija i tapa ,nisto ne znam,si velam po pat,aj gospode pomagaj edno dvojce da izvam so saka neka bidi,odam na pismena i vidi majkata idi profesorov mi kazuva dve zadaci i ops ja dvojka na pismena,po nekoe vreme,istiov profesor me vadi na tabla zadaca da resavam ja pa tapa,aj po pat nakaj tablava si velam,pomagaj gospode vaka taka nesto edno dvojce da mi pisi,odam ja na tabla i vaka taka profesorov nesto kaza,drugive drugo i op pa ja dvojce,
aj si vikam majka mu,ova so gospov rabotava mi se bendisuva,po nekoj den idi pismena po makedonski i ja normalno tapa ama samouveren vo gospov so velam,ajde gospode sega pomagaj edno dvojce da pisi ,arno ama nema dvojce!aj majka mu si velam,so saka samo matematika da pomaga ,a makedosnki nejci!cudno.
e sega naravoucenie
posle to razbrav deka domasnive moj,se videle so profesoro po matematika i mu rekle da me pusti,ama ta po makedonski ne ja nasle!
so sakam da kazam,
koj gospo be koj gluposti,ako sakas da pominis ili nauci ili vrski fati :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom