Докажете дека Господ (не) постои

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Чекај бре ДУЖЕ. Цело време се пљуе по Господ оти не постои. В ред. За тебе (и за некои други) не постои. За мене (и за некои други) постои.
Што си толку упорен да ДОКАЖЕШ дека Господ не постои? Затоа те прашав-што добиваш со тоа 'што ќе докажеш' дека Господ не постои?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
хехехехехехех...........
Ме изнасмеа пријател,фала ти... :)

Ај донесими го тоа батето,како го викате господ..да играме покер..ако ме тепа..ти гарантирам дека ке го прифатам...
и јас чекам да го најдам,ама кузнет кај се кријат да му кажам дека многу нелогичности имат за него,уствари да му објаснам некои работи...
Poker se igra znaes kade?Eden covek zdogledal Reklama za rajot i pekolot.Vo pekolot gleda kockarnici,diskoteki,zeni,a vo rajot livadi,spokoj i mir....I rekol:Abe jas ke idam u pekolot,bolje e.Koga stognal tamu,imalo se sto go imalo i na reklamata,ali naednas gleda,opppp pocnuva ogan da gori,od edna,od druga strana,i lugevo gorat.Se cudi,se plasi i vika:Abe sto bese ova,na reklamata go nemase!I se pojavuva demonot i mu vika:"MARKETING,BRATE!"

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Poker se igra znaes kade?Eden covek zdogledal Reklama za rajot i pekolot.Vo pekolot gleda kockarnici,diskoteki,zeni,a vo rajot livadi,spokoj i mir....I rekol:Abe jas ke idam u pekolot,bolje e.Koga stognal tamu,imalo se sto go imalo i na reklamata,ali naednas gleda,opppp pocnuva ogan da gori,od edna,od druga strana,i lugevo gorat.Se cudi,se plasi i vika:Abe sto bese ova,na reklamata go nemase!I se pojavuva demonot i mu vika:"MARKETING,BRATE!"
ајде, де!

Покер се игра кај мене дома :baeh:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
А бе каква материјална ствар какви бакрачи. Добиваш надеж дека може да ти помогне во тешко кога најмногу ти треба а не може никој друг, и веруваш дека зад таа цела логика како постои светот стои Тој.
A zamisli mislev deka si vernik?!

Абе ич не ми треба да вервам во тоа чудакот ваш...прво и основно јас си живеам по мои етички,морални кодекси кои почитуваат и гаат посебни високи општествени вредности....така да не треба некој друг да ми налага критериуми кои треба да ги следам..
Мене не ми треба никој што е измислен пред некое време, (земено во однос на настанокот на светот),настанат единствено за да контролира одредена необразована маса на луѓе, за да ми дава надеж...и кажи ми ај како господ ке ти даде надеж за нешто....ај на пример одам да полагам и нема да напишам и ништо...и сеа ти велиш господ ми дават надеж дека ке положам......хехехехехехе
Абе целата психича структура,односно карактер треба да ти дава надеж за реални работи....
Ако чекаш ти од друг,си свршил работа...

БРАТ ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕСИ !!!!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Покрај се јас верувам во себе и СУМ верник. А ти ако мислиш за ваква помош да положиш:pos2:??? ХЕллооууу. За да положиш треба да научиш... Јас ги почитувам сите твои верувања и мислења, ама да чекаш веке Бог да земе, да седне и да ти го напише испитот тоа е веке смешно:tapp:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Покрај се јас верувам во себе и СУМ верник. А ти ако мислиш за ваква помош да положиш:pos2:??? ХЕллооууу. За да положиш треба да научиш... Јас ги почитувам сите твои верувања и мислења, ама да чекаш веке Бог да земе, да седне и да ти го напише испитот тоа е веке смешно:tapp:

Ами џабе ко така.....не го биват ни за тоа велиш а :pos2::pos2:...

:wink:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
A zamisli mislev deka si vernik?!

Абе ич не ми треба да вервам во тоа чудакот ваш...прво и основно јас си живеам по мои етички,морални кодекси кои почитуваат и гаат посебни високи општествени вредности....така да не треба некој друг да ми налага критериуми кои треба да ги следам..
Мене не ми треба никој што е измислен пред некое време, (земено во однос на настанокот на светот),настанат единствено за да контролира одредена необразована маса на луѓе, за да ми дава надеж...и кажи ми ај како господ ке ти даде надеж за нешто....ај на пример одам да полагам и нема да напишам и ништо...и сеа ти велиш господ ми дават надеж дека ке положам......хехехехехехе
Абе целата психича структура,односно карактер треба да ти дава надеж за реални работи....
Ако чекаш ти од друг,си свршил работа...

БРАТ ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕСИ !!!!
OOOOOOOOOOOO,ti samo da znaes kolku cuda se slucuvaat vo Boga....ne samo sto ke polozam ispit,i ke mi se padnat prasanja sto gi znam,tuku i mnogu poveke......:)

ScaryGirl

Lurker
Член од
19 јуни 2008
Мислења
303
Поени од реакции
4
се додека нема докази дека постои, не постои

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
се додека нема докази дека постои, не постои
Тоа е единствената вистина за сите. ( освен за оние кои не веруваат во реалната вистина, и си измислуваат, или некој друг им измислува своја-верниците )

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Тоа е единствената вистина за сите. ( освен за оние кои не веруваат во реалната вистина, и си измислуваат, или некој друг им измислува своја-верниците )
SLAVA NA BOGA STO SUM VERNIK!:)

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
A ti sto mislis,deka ne postoi covek bez grev?Ti kolku i da go poznavas nekoj covek,nikogas ne mozes da go znaes ona sto toj go nosi i krie vo sebe.I da,sekoj covek e gresen....
ne be brat ne rekov deka nikoj coek nema grev
bas naprotiv,site imame grevoj,i ja imam eden kup od niv, ama mene mocalovo me zabole za niv
mene prasanjeto mi bese,kaj bese Gospod za tie 50.000.000 zrtvi?site imaa eden kup grevoj?
drugo,vikate deka Gospod bil prv i toj sozdal se,zemja,voda,covek i site drugi raboti denes,
ami naucno e dokazano deka zemjava postoi 2-3 milijardi godini,
naucno e dokazano deka prvo na zemjava bile dinosaurusite edno 450-500 milioni godini unazad,covekot se pojavuva tek pred edno 50 iljadi godini
neli Toj sozdal se za 6 dena?kaj bil coeko sozdaden za tie 6 dena?so prvo dinosaurusi i takvi raboti sozdal?i so cekal 2 milijardi godini za da sozdade zivot na planetava?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
bas naprotiv,site imame grevoj,i ja imam eden kup od niv, ama mene mocalovo me zabole za niv
mene prasanjeto mi bese,kaj bese Gospod za tie 50.000.000 zrtvi?site imaa eden kup grevoj?
drugo,vikate deka Gospod bil prv i toj sozdal se,zemja,voda,covek i site drugi raboti denes,
naucno e dokazano deka prvo na zemjava bile dinosaurusite edno 450-500 milioni godini unazad,covekot se pojavuva tek pred edno 50 iljadi godini
neli Toj sozdal se za 6 dena?kaj bil coeko sozdaden za tie 6 dena?so prvo dinosaurusi i takvi raboti sozdal?i so cekal 2 milijardi godini za da sozdade zivot na planetava?

Respect !

Комунизам или смрт.
Ќе Победиме!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Во секој мит има и трошка вистина. И за ТРој се веруваше дека е тотално измислен, па го најдоа :smir:

А докази ЗА или ПРОТИВ постоење на Бог, никад нема да се најдат. Али, ако нема докази, не мора автоматски да значи дека се исклучува од равенката.
Не е најдена Троја! Најден е град за кој може да се претпостави дека бил Троја, ама не е сигурна работата.
И да, има трошка вистина, тоа дека на богатиот му паднале парите, дека овој му ги земал, можеби дека овој го истепал погрешниот, но тоа дека баш тој што му ги земал парите биле негови, а посебно за тој што молел да биде убиен, тоа е веќе фантазија!

Добро нека се измислени од лугето. А како настанал човекот? Од мајмун? Мајмунот од помало мајмунче? Помалото мајмунче од бактерија? Бактеријата од нуклеарна катастрофа на планетата? Планетата од делче од нешто големо? КОЈ ГО СОЗДАЛ СЕТО ТОА? ЧАК НОРИС ЛИ??
Човек вечно ке зборува така се додека не му биде потребна помошта од Бога и би ја добил
Земи учи БИОЛОГИЈА, таму можеби ќе ги најдеш одговорите. Би ти го препорачал учебникот за 2 година средно, таму е малку (пластично) објаснето, таман колку што треба за некој што го интересира.

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Земи учи БИОЛОГИЈА, таму можеби ќе ги најдеш одговорите. Би ти го препорачал учебникот за 2 година средно, таму е малку (пластично) објаснето, таман колку што треба за некој што го интересира.
dzabe ti e bratce,tie samo biblijata si ja gleda,i biologija od postdiplomski na oksford donesi mu,tie pa ke si ja gleda nivnata Sveta Kniga koja gi sodrzi site vistini,hahahahahahahaha koja glupost

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Spoznaj go Boga,i potoa preku molitva pobaraj odgovor na tvoite prasanja,na koi jas nemozam adekvatno da odgovoram bidejki ne sum Bog.....sto,zasto i kako,nemozeme nie da znaeme,Bog znae zosto ne stvoril na mesto,vreme,koe Toj mislel deka e najpogodno

Kajgana Shop

На врв Bottom