Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daedalus

Гостин
Уште си на форум религија?
Срам знаеш што е?
Тоа е нешто кога те изрендаат а ти немаш перде да се покриеш!!![DOUBLEPOST=1436654078][/DOUBLEPOST]
Ќе ти турам негативни ако сакаш да ми се правиш паметен ....
Колку што можам да видам не ти се јасни работиве, требе да ти цртам...
Бар да беше забавен. Ти си напорен трол кој во својот светоглед верува дека е смешен. Не умарај и доста провоцираш луѓе. Квалитетот во дискусијата содржински којшто го имаш внесено е 0. Ко што кажа @Ставрогин, типична евтина превара си.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова форумов гнездо за јеховини сведоци море хеј !

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Се виде ти колку знаеше....аферим.
Згора на се, уште мудруваш во форум религија.
А срам дали постои?
Мат....не требе да одговориш, го знаеме твојот одговор:pos:
Кај тебе нема ни срам ни перде...после рендањето уште си овде!
A nemat imat?[DOUBLEPOST=1436687277][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За среќа, лесно препознавам трик-прашања, после кои треба да следи бесконечно мудрување, кое ѓоамити треба да го даде точниот одговор. На на поставени прашања давам одговори, за разлика од твоите небулозни монолози.
Ова е се што ти останува - инаетот и бламирањето, кое ти трагикомично си ги сметаш за аргументи.
Би било среќа за тебе, доколку би ја видел таа релација.
Мојата среќа нема ништо со твоето слепило.[DOUBLEPOST=1436689685][/DOUBLEPOST]
Еве јас тврдам дека постои љубов.
И сега ти ќе ми тражеш ли доказ да ти докажам дека постои?

Или секоја будала може да дојде и да напише дека љубовта не постои, и нема потреба да докажува затоа што негација не се докажува, и јас требе да му докажувам за да го потврдам моето мислење?
Можеби е малку сложена реченицава за вас атеистиве, али јас мислам дека барем ти имаш капацитет да ја разбереш.
Поентата беше дека не се докажува непостоење. Постоењето на одредена работа или карактеристика се докажува преку доказ. Ако некој дојде и ти рече љубовта не постои, а ти сметаш дека имаш доказ, ќе му докажеш дека постои. Значи се докажува постоење на одредено нешто! Неможеш да докажуваш непостоење.

Последно уредено:
А

Атлантист

Гостин
Ќе си го прашаш
Господ, дали ти не постоиш?
Не постојам.
И така ќе си знајш..

Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
Да де, а Мојсеј си правел муабет сам со себе :D Слободен си за сва времена.
Продолжуваш да се инаетиш, а покажуваш само безрганичен неписменлак.
Седи: „кец„.[DOUBLEPOST=1436699572][/DOUBLEPOST]
Ова е се што ти останува - инаетот и бламирањето, кое ти трагикомично си ги сметаш за аргументи.
.
Јас пушувам одговори, ти пишуваш небулози.
Разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1436699620][/DOUBLEPOST]
Мојата среќа нема ништо со твоето слепило
Кој тргнал по лукавиот, сам си ја нашол и среќата...[DOUBLEPOST=1436699687][/DOUBLEPOST]
]@Ставрогин[/USER], типична евтина превара си.
А Ставро ти е референца? Референца за што?...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас пушувам одговори, ти пишуваш небулози.
Разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1436699620][/DOUBLEPOST]

Кој тргнал по лукавиот, сам си ја нашол и среќата...
Да не се збуни од кој профил пишуваш случајно?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.635
Ова не и никаков доказ дека Бог не постои, бидејќи аргументот на "гладните деца во Африка" единствено е врзан и ограничен на неколку концепти на Бог. Како на пример Христијанството. Земи го на пример Јудаизмот, каде Бог е безмилосен кон своите креации и ги казнува за нивните гревови, или гревовите на нивните предци (кои патем се наследуваат) со потопи, огнени дождови, менструации и сл. Таков Бог веројатно би немал никаков проблем или контрадикција со децава на сликава која си ја ставил.

Имаш концепти на божества, кои во објаснувањето на проблемот со злото ја имаат вметнато кармата како механизам за спроведување на правдата и наплата на огрешеноста, во тековниот или наредниот живот ( реинкарнација).

Негација не се докажува, но негирањето на постоењето на Бог е сепак, во најмала рака наивно. Најздраворазумно е да се остави простор за двете можности.

За некого доволно е единствено да ја набљудува природата, светот, Човекот, Универзумот. И тоа му е единствен "доказ", иако субјективен, дека нештата не се баш толку случајни и дека се работи за интелигентен дизајн, а не обичен блесок на материјата или пак самоструктуирање на аминокиселините.
На темава, претежно се дискутира за теистичкиот концепт за Бог. За оние милостиви антропоморфни богови и полубогови од монотеистичките религии, кои пред неколку милениуми му се јавиле на некој камилар кој преминувал пустина, кој три дена вода немал пиено, и му дале заповеди по кои треба ние луѓето да се однесуваме.

И доколку, не дај боже, прекршиш некоја од тие заповеди, вечноста ќе ја поминеш во пеколот, на ражен. А ако сакаш да положиш испит на факултет, треба секое сабајле да се молиш, да бацуваш икона и носиш зејтин во црква.

Ваљда нема некој пантеист да убедуваме дека не постои Бог... :D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ова е бело на црно.[DOUBLEPOST=1436739405][/DOUBLEPOST]
За некого доволно е единствено да ја набљудува природата, светот, Човекот, Универзумот. И тоа му е единствен "доказ", иако субјективен, дека нештата не се баш толку случајни и дека се работи за интелигентен дизајн, а не обичен блесок на материјата или пак самоструктуирање на аминокиселините.
За кого е интелигентен дизајн, за човекот? Со што споредуваш?

Последно уредено:
Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
Ај да видиме колку заповеди си спремен да прекршиш, еден веќе го прекрши - Не сведочи лажно! Да видиме што ќе биде со - Не лажи.
Дали ти си MIKI1?
Не. Јас сум MOLEROT, како што и пишува. MIKI1 е на пауза...

Т

Триптико

Гостин
@puno море што ти знае на тебе :D
Не најдов слика од бела ноќ. Тогаш ќе беше црно на бело.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom