Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Прашањето ти е глупо....не постои човек потполно свесен.....ама далеку си ти ова да го разбереш....
Обично со аргументи дискутирам, така да не знам и јас што барам на темава со вакви како тебе да се контрам...
:facepalm:

Член од
8 јуни 2015
Мислења
176
Поени од реакции
59
Обично со аргументи дискутирам, така да не знам и јас што барам на темава со вакви како тебе да се контрам...
:facepalm:
Ти реков дека не разбираш...затоа подобро не дискутирај, отколку сваштарии да читам.

Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
А кој рече да седиш? Во време на дигитални телескопи, слободно шетај цела година. Сѐ ќе биде снимено и измерено. На почеток на следната само разгледај резултати и промените што се случувале. Баш ти е погодено името тука ;)
Кој модел од телескоп го имаш дома? Куќна верзија од „Хабл„ за социјални случаи?[DOUBLEPOST=1436638800][/DOUBLEPOST]
Коле 39:4
Духовната логика не спознава аргументи.
Ставре, 39.5:
„Оние кои бараат аргументи од другите, немаат ниту еден свој аргумент.„

Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
Триптико,

1. Колку едноставно треба да биде одредено прашање, за да можеш да го разбереш?
2. Зашто даваш одговори на прашања кои не сум ти ги поставил?

Т

Триптико

Гостин
Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
А ова што е? А уствари што пак јас се објаснувам со тебе, кога не дискутираш... Земаш туѓо прашање, го пикаш како твое, а после бегаш од дискусија и коментираш како дете кога ќе рече: Е како да не. Заеби, не вреди.
Трип,

посоченото прашање е МОЕ прашање, така да повели одговори или кажуј вицеви...

Т

Триптико

Гостин
Трип,

посоченото прашање е МОЕ прашање, така да повели одговори или кажуј вицеви...
Извини, ама да одиш на очно. Има одговор како гледам дали ние или сонцето се врти, ама нема кој да чита

Член од
11 јули 2015
Мислења
29
Поени од реакции
11
Извини, ама да одиш на очно. Има одговор како гледам дали ние или сонцето се врти, ама нема кој да чита
На „очно„ токму ТИ треба да одиш, оти ем велиш дека Земјата се врти околу Сонцето, ем не можеш да ВИДИШ таква појава.

Член од
8 јуни 2015
Мислења
176
Поени од реакции
59
Уште си на форум религија?
Срам знаеш што е?
Тоа е нешто кога те изрендаат а ти немаш перде да се покриеш!!![DOUBLEPOST=1436654078][/DOUBLEPOST]
Нема зошто да ти ставам негативни. Само што сам се саботираш со муабетов... :D
Ќе ти турам негативни ако сакаш да ми се правиш паметен ....
Колку што можам да видам не ти се јасни работиве, требе да ти цртам...

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
@MOLEROT И вие не го гледате вашиот бог, а цело време тврдите дека постои. Еве ти мат, продолжи муабет на друга тема.
@Zlatan Ibrahimovic мислам дека пред неколку часа се договоривме да не се цитираме? Кој кур се пикаш неповикан во муабет? Дали знаеш да дискутираш со факти или дискусијата ти се сведува на потпрашања од типот 1001 зошто, ама ниедно затоа? Сега, јас ќе бидам најбезобразниот и ќе ти кажам: Одјебете и ти и твојот имагинарен бог од мене! Фала, чао, пријатно.

Т

Триптико

Гостин
А бе неписмен, па Бог навистина е невидлив: атеа=невидлив...Ој на очно.
Или подобро, ој легни си.
Да де, а Мојсеј си правел муабет сам со себе :D Слободен си за сва времена.

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Темава е за сите атеисти. Еве овде можете да се докажувате, да си мудрувате, да си лечете комплекси......Ве молам, сакам релевантни докази дека Бог не постои, не докази кои не докажуваат ништо, плод на вашите фрустрации и комплекси.

Со години го проучувам атеизмот и едно нешто забележав: сите атеисти се емотивно преслаби луѓе кои не можат да се справат самите со себе па бараат утеха и одговори во атеизмот.
Имам невидлив и недопирлив велоцираптор дома. Сите ми викаат не сум нормален што верувам во неговото постоење, ама кога нешто знаеш, знаеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom