Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Значи ги пишувам моите прогнози за наградите а не тие што сакам да земат

Најдобар филм: The King's Speech

Најдобра Режија: Дарен Aронофски (Blackswan)

Најдобра машка главна улога: Колин Фирт (The King's Speech)

Најдобра машка споредна улога: Кристијан Бејл (The Fighter)

Најдобра женска главна улога: Натали Портман (Blackswan)

Најдобри визуелни ефекти: Inception

Ќе видиме дали ќе погодам нешто од ова :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Сценарио, режија и најдобар филм одат во пакет заедно, а тука ќе триумфираат или The Social Network или The King's speech

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.046
King's speech e стварно одлична драма. Но си го знам јас жанрот. Сепак оди кај мене на 2ро место. Зборот ми беше од цел филм каде најмногу бев допрен е кога Helena Bonham Carter му честита. Незнам дали навивачки стварно ама тој момент ми беше еден од врвовите. После Alice in Wonderland, совршено доловена кралица. Радо би и препишал оскар. Мада немаше многу на минутажа. Ја преценував, мислејќи дека ми е океј ради Fight Club, но еве се докажа овде според мене, па кога ми текна на Sweeney Todd.. влегува во листата на омилени глумици.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
во колку часот ќе биде доделувањето ? ќе даваат на некоја од нашите телевизии ?:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Во моментов на „прва“, Оскар Времеплов со нашата и ваша омилена Миленка Рашиќ. Вовед во Оскарите вечерва.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Во моментов на „прва“, Оскар Времеплов со нашата и ваша омилена Миленка Рашиќ. Вовед во Оскарите вечерва.
О нееееееееееее!!!

................А сега да видиме што ќе одговори Џек Николсон на ова прашање
................Џек Николсон само се смее........................да да еве тука се смее и Расел Кроу............Почитувани гледачи мислам дека и Клинт Иствуд се насмее и покрај тоа што неговиот филм обработува сериозна тема бал бла бла
(и по 30 мин убер досадно зборување со амплитуда на гласот како Ханибал Лектор).............Навистина не можам да ви ја доволам атмосферата зошто и јас преносот го вршам од студио но само ќе кажам дека се е прекрасно направено и статуетката има извонреден дизајн и ова година е со посебен сјај(кој не е сменет никогаш) ......и да заборавив да спомнам дека пред десет минути оскарот за најдобра режија го доби Арофонски и сега ќе ве оставам да уживате сами во прекрасаната атмосфера на затворањето на Оскарите уште една година со вас заедно ваша Миленка...се гледаме догадина и добра ноќ

Иде реклама ...Знаењето е сила, знаењето е моќ

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мало загревање за предоскаровската вечер. Да ставиме неколку впечатливи моменти од доделувањата.

1. Роберто Бењини... Мислам дека Оскарите никогаш не добиле волку впечатлива реакција како на Роберто. Беше смешно, симпатично и уникатно. Дефинитивно заслужен Оскар...

2. Куба Гудинг Џуниор. Се заборави од радост човекот. Кога и да го гледам ова се смеам..:)

3. Адриен Броди... Ја начека Хали Бери...:pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Гласам за Inception некако ми е филм со најоригинална и интересна приказна.После овој филм ми се допадна исто и Black Swan i The Fighter
А за најглуп филм од овие ке ми остане “The Kids Are All Right”.
:tv: Ќе гледаме вечер и ќе видиме што ќе биде,само немој “The Social Network”да добие оскар некако тапа филм ми е :smir:

I

Intex

Гостин
Во 2 почнуваат, така?

Ќе биде некој добар да остави стриминг на ПП, да се порадуваме? Фала.:)

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
што е овоа вовед во оскарите?? ќе има пренос во живо за овогодинешните оскари или??

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
најјак фимејл перформанс годинава.

Гази Ги !

другите ќе бидат неизвесни.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Оскарите ги препорачувам изворно, без коментар, зошто коментарите ги расипуваат сите добри моменти. Така да кој може на стрим, најдобро е да си гледа таму, а ова со МТВ е одлично за оној делот на црвениот тепих кога нема ништо важно во поглед на дијалог. Башка Миланка ќе ви каже кој фустан е добар а кој не е и поважно, ќе ви каже како актерката се чувствува во истиот, пошто она нормално може тоа да го оцени преку ТВ :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom