Ај разбирам дека осигурителниве компании бараат влакно во јајцето, за тоа сте во право, ама за примеров што си го дал не гледам никаков проблем!?? Сакаш да си пушач и да ти исплаќаат осигурање?
Исто као ја да сум наркоман и да барам да ми исплаќаат штети заради тоа што се распаѓам од дрога. Јас до сега сум немал никаков проблем со поврат на средства, ни за прегледи ни за посериозни работи. Конкретно во јули правев операција на колено, до денар ми вратија се и тоа во рок од 2 дена, ова зборам со се трошоци за лековите, клексани инјекции и едни апчиња ги заборавив како беа. Откако завршив со боледување си поднесов барање за штета и ме исплатија доста брзо, нема да спомнувам суми сеа ама прилично сум задоволен.
Дел од проблемите со приватното осигурување доаѓаат и од неинформираност на народот, земаат прават заби, корекии на лице, на усни и после бараат поврат, епа јебига не може за естетски зафати да ти враќаат пари, нема ни логика. А треба и со докторите да знаеш малце, некогаш и кога правиш рутински преглед можеш да издејствуваш да пише докторот дека си имал некаков наод за да ти рефундираат средства.