Доброволно приватно здравствено осигурување - искуства/цени/услови

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Go zemam za primer linkov podolu, koga go citash textot od ubavi zborovi ti dojga vednash da se rabolish za dojdish vo privatna bolnica na pregledi.

Ama pobaraj im ponuda pa che vidish golemo iznenaduvanje.
Све што оди преку друг е поскапо.
Ако дојде до нешто подобро ти плати си директно таму во приватната болница...но како што читам по форумов не гледам некоја разлика од приватно и државно.
Освен тоа што во приватна болница плаќаш хотелска соба и тоа крева цена

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.458
Поени од реакции
58.857
Колку што добил некој оштета и покриени трошоци од осигуруван автомобил во МК. Толку и тебе ќе ти покријат трошоци ако треба да се лечиш во приватните болници.
До сега ми немаат одбиено барање за поврат на средства (Халк и Еуролинк)
Имам искористено повеќе од дупло него што вреди полисата.

Точно е тоа само дека не покриваат за веќе откриени дијагнози, што има потполна смисла.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
До сега ми немаат одбиено барање за поврат на средства (Халк и Еуролинк)
Имам искористено повеќе од дупло него што вреди полисата.

Точно е тоа само дека не покриваат за веќе откриени дијагнози, што има потполна смисла.
Da i idi ti posle dokazhi im deka ne ti bila dijagnozata otkriena.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419
Како мислиш?
Многу лесно. Со користењето на логиката на секој "осигурувач".

Секогаш се бара рачка да го направат осигуреникот виновен за да измрдаат. Пример чоекот пуши цигари што аутоматски за нас е голем ризик како фирма и за тоа е "муштеријата" виновен! Не можеме да го покриеме лекувањето за неговото неодговорно понашање и да му го платиме лекувањето за рак, инфаркт, мозочен удар, ју нејм ит :D

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Хахаха епа за секоја дијагноза нормално дека човекот-клиентот е крив :D
Значи не смее да јаде благо,не смее да е дебел дека ако е дебел веќе има дијагноза хаахах
Значи едино ако те удри гром од ведро небо ова покрива

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419
Значи не смее да јаде благо,не смее да е дебел дека ако е дебел веќе има дијагноза хаахах
Кој го терал кога врне да се засолни под дрво а? м?

Screenshot_20240909_223924_Lite.jpg

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Ili te pregazi brziot voz (Shto go ukinaja) za Bitola kaj rampata (Shto e 15 god iskrshena) od otpadon!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.935
Многу лесно. Со користењето на логиката на секој "осигурувач".

Секогаш се бара рачка да го направат осигуреникот виновен за да измрдаат. Пример чоекот пуши цигари што аутоматски за нас е голем ризик како фирма и за тоа е "муштеријата" виновен! Не можеме да го покриеме лекувањето за неговото неодговорно понашање и да му го платиме лекувањето за рак, инфаркт, мозочен удар, ју нејм ит :D
Ај разбирам дека осигурителниве компании бараат влакно во јајцето, за тоа сте во право, ама за примеров што си го дал не гледам никаков проблем!?? Сакаш да си пушач и да ти исплаќаат осигурање? :D Исто као ја да сум наркоман и да барам да ми исплаќаат штети заради тоа што се распаѓам од дрога. Јас до сега сум немал никаков проблем со поврат на средства, ни за прегледи ни за посериозни работи. Конкретно во јули правев операција на колено, до денар ми вратија се и тоа во рок од 2 дена, ова зборам со се трошоци за лековите, клексани инјекции и едни апчиња ги заборавив како беа. Откако завршив со боледување си поднесов барање за штета и ме исплатија доста брзо, нема да спомнувам суми сеа ама прилично сум задоволен.

Дел од проблемите со приватното осигурување доаѓаат и од неинформираност на народот, земаат прават заби, корекии на лице, на усни и после бараат поврат, епа јебига не може за естетски зафати да ти враќаат пари, нема ни логика. А треба и со докторите да знаеш малце, некогаш и кога правиш рутински преглед можеш да издејствуваш да пише докторот дека си имал некаков наод за да ти рефундираат средства.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сакаш да си пушач и да ти исплаќаат осигурање? :D Исто као ја да сум наркоман и да барам да ми исплаќаат штети заради тоа што се распаѓам од дрога.
Чекај чекај чекај сеа, сакаш да кажеш дека ако фатам рак на плуќа, ќе ме одбијат пошто сум пушел цигари?

Ете и за тебе истиот пример може да важи, не си спортист, што кур има да кинеш АЦЛ и ради тоа да ти плаќаат операции и оштети?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.935
Чекај чекај чекај сеа, сакаш да кажеш дека ако фатам рак на плуќа, ќе ме одбијат пошто сум пушел цигари?

Ете и за тебе истиот пример може да важи, не си спортист, што кур има да кинеш АЦЛ и ради тоа да ти плаќаат операции и оштети?
Да. Мислам дека не мора да ти објаснувам по 50 пати дека тоа мене што ми се деси Е НЕЗГОДА, а тебе рак ако те фати имаат валидна причина да те одбијат пошо си пушач, а и гомно воедно еххехехехеехе и си предизвикал да го фатиш ракот.
Ако не го конташ и ова тогаш не знам како да ти помогнам. hh

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да. Мислам дека не мора да ти објаснувам по 50 пати дека тоа мене што ми се деси Е НЕЗГОДА, а тебе рак ако те фати имаат валидна причина да те одбијат пошо си пушач, а и гомно воедно еххехехехеехе и си предизвикал да го фатиш ракот.
Ако не го конташ и ова тогаш не знам како да ти помогнам. hh
Ахам епа добро чим така, коа ќе докажат дека ракот ми е стрикно од цигарите тогаш ќе им пројде оваа глупост што у пракса не постои ама ете нека ти биде.

И тебе може да те одбијат, немало да се деси незгодата ако си седел дома и не си отишол на фудбал, пошто што кур бараш фудбал да играш ако не си фудбалер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.935
Ахам епа добро чим така, коа ќе докажат дека ракот ми е стрикно од цигарите тогаш ќе им пројде оваа глупост што у пракса не постои ама ете нека ти биде.

И тебе може да те одбијат, немало да се деси незгодата ако си седел дома и не си отишол на фудбал, пошто што кур бараш фудбал да играш ако не си фудбалер.
Последен пат.
Ако фатиш рак а притоа си пушач, ТИ СВЕСНО ПРИДОНЕСУВАШ ДА СЕ ДЕСИ ТОА ВО НЕКОЈ МОМЕНТ, и не може осигурување да те исплати кога ти ради твои хирови си допринел да умреш. Истото е и за алкохоличарите, наркоманите итн. Се гледа тука комплетна слика, црн дроб, бели дробови, болести, историја и слично.

Јас ако скинам лигаменти тоа е несреќен случај, не сум допринел свесно за тоа, едноставно лошо сум нагазил и отишле јабана. Разликувај повреда и болест.
Пример ако ти израсне некое топче што може рутински да се отстрани или некое такво срање за тоа ќе добиеш рефундација, ама за рак на плуќа а притоа пушиш како свиња тогаш чао.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Последен пат.
Ако фатиш рак а притоа си пушач, ТИ СВЕСНО ПРИДОНЕСУВАШ ДА СЕ ДЕСИ ТОА ВО НЕКОЈ МОМЕНТ, и не може осигурување да те исплати кога ти ради твои хирови си допринел да умреш. Истото е и за алкохоличарите, наркоманите итн. Се гледа тука комплетна слика, црн дроб, бели дробови, болести, историја и слично.

Јас ако скинам лигаменти тоа е несреќен случај, не сум допринел свесно за тоа, едноставно лошо сум нагазил и отишле јабана. Разликувај повреда и болест.
Пример ако ти израсне некое топче што може рутински да се отстрани или некое такво срање за тоа ќе добиеш рефундација, ама за рак на плуќа а притоа пушиш како свиња тогаш чао.
Ахам, епа добро и ти ако фатиш рак на желудник нема да ти важат пошто си јадел чипс и прженици и свесно си придонел да се деси тоа во некој момент.
Што има осигурањето да те исплаќа ради твои хирови наречени чипс и кватро сок.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Последен пат.

Abe decko,
Nishto ne si razbral od muabetov!
Osiguruvanjeto ce ti najdi mana za da te zaebi pa ako treba i ce ti izmisli deka majka ti te porodila 200 grama polesen i od togash si bolezhliv i zatoa nema da ti plati operacija .

Kajgana Shop

На врв Bottom