- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.657
- Поени од реакции
- 42.208
значи ако влечеш повреди, слободно извади си приватно осигурување и среди работа, дури и оштета ќе ти платат како гратис.
Тебе не ти помага ни државно ни приватно осигурување, не обештетуваат глупаци.значи ако влечеш повреди, слободно извади си приватно осигурување и среди работа, дури и оштета ќе ти платат како гратис.
колку ти даваат бонус ако им продадеш некое осигурување?Тебе не ти помага ни државно ни приватно осигурување, не обештетуваат глупаци.
Ова последното. Знам за ситуации каде за одбивање да исплатат заради разно разни измислени глупости дека си бил пред х години на доктор за тоа и тоа и заради тоа ти сметаат стара дијагноза. Потоа кога доаѓаат да презентираат пакетот следува лом правење од вработените и прекинување на договор и губење 100+ осигуреници.Од друга страна пак додека лежев во систина до мене имаше вевчанец со четврта операција на колк 11000 евра. Вродена мана. Работел во костал фирма во охрид и имале сите кроација осигурување. Викам како ти покрија тебе за вродено мене ме одбија за стара. Муабетот му беше дека ако него го одбиеле ќе ја изгубеле цела фирма и поисплатливо им било на кроација да му покријат.
Да. На крајот од денот за нив е само правење профит. Ако фирма со 5000 вработени месечно плаќа премија од 20 евра се спремни да покријат и што не треба за да ги задржат сите 5000. Ако си сам тогаш обавезно бараат изговор.Ова последното. Знам за ситуации каде за одбивање да исплатат заради разно разни измислени глупости дека си бил пред х години на доктор за тоа и тоа и заради тоа ти сметаат стара дијагноза. Потоа кога доаѓаат да презентираат пакетот следува лом правење од вработените и прекинување на договор и губење 100+ осигуреници.
Затоа е подобро преку фирма зашто се тешки идиоти некогаш. Спомнавте заби, ни дадоа 8 000 денари годишно да искористиме во пакетот преку фирма за поправање заби. 4-5 пломби.