Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
odma bi si kupil ogromna kuka u makedonija i vo avstrija.bi kupil po edno malo kukice od pola milionce na ibizza i vo finska.dve koli edna sportska edna ogromna.bi kupil diskoteka na ibizza i potoa ke si ziveam kako gospodar

Rodeo

Thrillseaker
Член од
15 април 2007
Мислења
243
Поени од реакции
36
Значи добивам 10 милиони евра,епа вака.7 милиони евра во банка,ке ги заклучам на 5 години или 10 и ке си зимам 1% или 2% годишна каматна стапка т.е 70,000 евра годишно а без ништо да работам,само парите што ке ми бидат заклучени во банка.Со 1 милион евра ке почнам да работам со акции,гледам во последно време македонската берза рипа како ненормална.1 милион евра,ќе купам недвижнини,па после тоа ке ги издавам,ете ти + пари од тоа.Со останатиот милион ке се обезбедам стамбено и превозно, и така среќно ке си живеам до крајот на животот,исто така и наредните поколенија ако знаат правилно да ги искористат и инвестираат парите.

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Ufuf 10 milionciki.. Ne znam od kade da pocnam. Prvo direktiva stavam 3-4 miliona vo Shficerska Banka neka se lupa kamata(nekoja kamatna stapka od 5% godisno lele) Kupuvam stanovi (dva vo centar, eden vo aerodrom) Kuka na vodno (moze i nekoe stance tamu negde) Koli Dzip, dvosed, edna golema kola, edna za kurcenje(ferrari ili lambourghini) i edna malo litrazna. Deloven prostor, kancelarii, garazi sve kupuvam kade ke stignam. E so ostanatoto nekoe biznisce kolku da se pocne nesto da se vraka, pa ke vidime.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
искрено не би знаела што би правела,ама сигурно дел ќе заштедам,ќе се обезбедам станбено и би дала 1-2 милиона во добротворни цели

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
P so edno 9999955 ke si zemam nesto za mene,seto drugo ke go dadam vo humanitarni celi i ic nema da zalam poradi toa.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
5 милиони евра на мојот омилен фудбалски клуб, 5 милиони евра на доротворни цели. Мислам дека тие пари само ќе ми го зезнат животот.

Член од
28 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Mora da me zezas! Dobivas 10 milioni i ednostavno ke gi DADES NA NEKOJ DRUG? Znam deka se tvoj parite i tvoj e izborot sto ke pravis so niv no da bideme razumni. Zasto da gi dades na siromasnite koga mozes da gi potrosis za SEBE. Ke zastedis edno 3-4 mil, a so drugite letam u Hawai i si otvaram Beach Bar. Ne go zeznuvaat zivotot, ako znaes da gi iskoristis!

N

n/a

Гостин
A da dades ti 10.000.000...pa ja ke im go najdam krajot?
Vaka...uf...mi se vrti od opcii i moznosti za realiziranje na zelbi i sonista...:toe:

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Купувам станови и ги давам под рента и после идам на малезиските острови и останувам тамо неколку месеци со убави девојки, тие ме ладат со листови а јас си лежам и си пијам сок од ананас, си мижам и го слушам морето како се бранува, го осеќам мирисот на солта од морето и ги слушам птиците како пеат. А јас си се нишкам на лежалката поставена на две дрва додека девојките ме чешкаат и ми прават фелацио. :)

кој сака да доаѓа со мене нека каже. ;)

Lunatic

Universal Warrior
Член од
27 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Ke izziveam edna Ultra Spending godina

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
како прво сите ве носам на частовка потоа ке си купам АПРИЛИА и незнам што да им правам на другите пари

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
2/3 недвижности па на издавање остатокот у банка:zlo:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
сега поради тоа што сум сингл и нема да имам деца и дом со истата типка со која планирав имам и други планови.

од тие 10 милиони некои 500.000 би му ги дал на татко ми да си инвестира во глупости како што правел и претходно...

милион ипол би вложил во акции во 2/3 фирми така поголеми значи ако бидат 3 по пола милион во секоја...

со 2 милиона би инвестирал во огромна кука поред охридско езеро значи да биде топ, а останатите во банка со тек на време како ке ми требаат пари ке си ги трошам... и исто така ке си купам нова опрема за сервисов едно 20 бокса за декодирање итн...

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Ќе отворам сопствен бизнис и ќе се надевам дека ќе успее.
А другото ќе дојде само по себе.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Ќе ги бутнам у банка на Кајманските острови,ама прво ке даам нешто доброволни прилози на 10-тина организации,и после ќе си живеам од камата и ќе си шетам по светот.

Kajgana Shop

На врв Bottom