Дијанетика и Скиентологија

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
a ke bide li nekoj ljubezen....da vooci nekoi razliki koi gi ima skientologijata vo makedonija so taa nadvor od nea...i dali ima nekoja pogolema razlika ili:toe:
Па веројатно е дека нема.
Скиентологија е скиентологија.
Гомното е гомно,без разлика во која држава се наоѓа:).

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.032
Секоја организација е онолку добра колку што се квалитетни членовите во истата.

Читајќи го постот на ExScientologist за кадровските промени, почнувам да се сомневам во квалитетот на ХЦДС во Скопје.

Не знам како работи Жак (Жарко, другар на Нешо), ама знам дека порано во полоши услови од сегашните полесно се завршуваше пјуриф. Можеби за тоа најголема заслуга имаше жената која беше задолжена за тоа. И го заборавив името, само памтам дека е инженер во Алкалоид и има дадено голем придонес за развој на чаевите на Алкалоид кои долго време ми беа омилени.

Некаде порано напишав дека и јас имав придобивки од скиентологијата.

Сега единствено би се вратил само за пјуриф, ништо повеќе.

п.с. Што се случува со Холгер Хакенјос, човекот е гуру по дифолт и дефиниција. го обожавам и сеуште користам една негова фраза "crispy girl" :)

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Здраво на сите и фала за цвеќето и пофалбите!

Многу сум гладен па ќе земам да јадам и ќе се фатам да одговарам на нови прашања може?

Инаку ногу луѓе во МК се освестени.

Само страв им е да зборат од ризик по здравје и репутација.

R

RAYTHEON23

Гостин
Здраво на сите и фала за цвеќето и пофалбите!

Многу сум гладен па ќе земам да јадам и ќе се фатам да одговарам на нови прашања може?

Инаку ногу луѓе во МК се освестени.

aj odgovori na moeto prasanje PLS...velis mnogu luge se osvesteni,kazi kako dojde do toa,koja pricina...dali najcesto pripadnicite na skientologijata imaat poveke kes, imalo li slucaj direktno nekoj da kaze deka rabotata e za pari ili....:smir:

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Мојот прв и еден единствен последен пост на оваа тема.
Скиентологија и Дијанетика-религија е, наука е, секта е, филозофија е, толку многу нешта што е, не е, ма не е битно. Јас поради тоа нешто сум жив ден денеска.
Се мрднаа тоа стафовите јавувајќи се по телефон, па како ти оди што ти оди, досадни луѓе бре, ма не е битно. Јас поради тоа нешто сум жив ден денеска.
Голема сума на пари имам потрошено, на курсеви, семинари, книги, предавања, дури и со домашните мои имав мали препирки за тоа, ма не е битно. Јас поради тоа нешто сум жив ден денеска.
Л.Рон Хабард можеби пиел, можеби се дрогирал, можи и да не. Син му се окткажал од него па се помириле, ма не е битно. Јас поради тоа нешто сум жив ден денеска.
Луѓето кои имаат завршено курсеви можеби и се самоубивале, а можеби и не. Други ги имаат уценувано, бркано, а можеби и не (не знам), ма не е битно. Јас поради тоа нешто сум жив ден денеска.
Кога ќе ги ставам на кантар сите тие работи на една страна и тој еден единствен факт(болдираната реченица), ќе видам дека тој факт е како планина, и нема никогаш да го заборавам се додека сум жив. ГОСПОД ми е сведок дека не е плацебо ефект.

Толку од мене.
Ќе си бил жив и да не биле они. Доволна е желбата за промена и спасување за човек да успее. илузија е кога се верува дека црквата или скиентологијата никој освен ти лично не е заслужен за твоите успеси. Тие само сакаат да си ги препишуваат твоите заслуги.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5

imam problem so postiranje, mi se brisat postovite ako se podolgi.

EEEEE se nerviram, imam problem so postovive!

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22

imam problem so postiranje, mi se brisat postovite ako se podolgi.

EEEEE se nerviram, imam problem so postovive!
па пред да ги копираш иди копи пасте во Notepad.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
aj reputacija so spionazata rascistivme...a ova za zdravjeto...znaci so samoto opravduvanje deka drugite licnosti im se neprijateli toa im dava pravo da..unistat necie zdravje
Еве се враќам назад. :helou:

Во однос на здравјето не мислев буквално дека некој им прети со убиство ако јавно излезат од култот и го критикуваат.

Ова е важно. Во Скиентологијата ти ставаат во глава дека скиентологијата е единствениот спас на сите души и на светот од целосна пропаст. Доколку некој ја критикува скиентологијата треба да е некој што крие многу лешеви под кревет, и дека скиентолог е свесен дека ако не ги следи правилата на Хабард за етика, оверти и витхолди, ако послушно не го следи секој чекор даден од Хабард, со тоа фактички си врши самоубиство. Дека човек штом еднаш ќе ја дознае „вистината“ од Хабард и не ја прати, лесно пропаѓа и на крај може и да умре. Сам Хабард во неговите текствои каѓува како повеќето луѓе кои што фатиле да ја критикуваат скиентологијата или банкротирале или се самоубиле. Демек „ги стигнала кармата“ што плукале на нешто толку чисто и возвишено.:tapp:

Koga si navlezen vo skientologija, овој податок така ти влегува под кожа, пошто веќе си забегал и слепо веруваш на се што хабард ќе каже, и кога нешто не ти се свиѓа, или гледаш дека не е во ред, ќе си преќутиш зошто ако почнеш да критикуваш, ќе излезеш како да си се опбидел да го убиеш господ! И којзнае што ќе ти се случи ако имаш дуир и мали сомнежи за вистинитоста на целава работа, ЕРЕС!
Може утре кола да те згази или да те фати неизлечива болест!!! А знаеш како луѓето подсвесно кога се цврсто убедени и сами си создаваат болести...:nesvest:

Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
24
Interesna tema a zamisli prv pat slusam/citam nekoi raboti za voa cudo.

Ex daj kazi uste nesto

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
По сè изгледа Хабард не е „татко“ на скиентологијата бидејќи тој ја украл „идејата“ од некој германец А. Норденхолц кој напишал книга Скиентологија во 1934 година. А пак зборот скиентологија за првпат се споменува во англискиот јазик во 1907 од Ален Апвард кој го образови зборот „скиентологија“ што значи(ело) смешни псевдонаучни теории.

На овој линк ја има целата оригинална книга Скиентологија: http://www.scientologie.org/english.htm

S

Sheldon Cooper

Гостин
Абе не ми се допаѓаат овие сективе, некако многу се наметливи, ама од друга страна пак, ако на некој не му се допаѓа христијанството, исламот или будизмот, може да проба друга религија. хехе
Но сепак сум против секти!
Попрво би бил атеист.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
има многу жртви поради Скиентологијата. Одете на овој линк да дознаете повеќе:

http://www.whyaretheydead.net/

Еве видео за полесен преглед:
За скиентолозите што ѕиркаат на страницава, еден совет.

Мислете со своја глава, барајте факти, сте навлегле во Скиентологијата затоа што сте ја барале вистината, а што навлезете доволно длабоко во Скиентологијата не смеете да поставувате прашања или да се побуните ако гледате нешто што не е во ред. Само ќе ви кажат, се е лага, тоа супресивните личности го измислуваат!!! НЕ. Пребарајте сами по интернет , ќе видите оригинални документи, судски документи, сведочења... И да тргнеме од тгоа што самиот Хабард вели: Ако некој ве напаѓа и е антагонистичен и продолжува, мора да има нешто што вие правите што го предизвикува. Погледнете како работи скиентологијата, вашата организација... Дали ако одите во друга организација би го одобриле таквото однесување, притисокот за пари, без да ви се даде тоа за што сте дошле? Криминална размена? Кој одговара за тоа? Вистински? Дали ви е лесно секогаш да го обвините клиентот кој ги плукнал парите за вие да му кажувате колку е неетичен и затоа за него не функционира тоа што сте го учеле? дека е нгеов проблем што „не разбира“. Дека е дегенерик? И зад грб да зборувате колку е ниско со свесноста итн итн...? Да дискутирате со другите за работи што ви ги кажал во доверба и кои организацијата ветува дека нема д аги злоупотреби или разоткрие на трети лица?

Размислете дали организацијата е таа што ја идеализирате, погледнете ги двете страни, затоа што ако ги имате „фактите“ само од скиентолошка страна, ги немате од другата, никогаш нема да може да излезете од состојба на колебање и да донесете солидна одлука, каква и да е. МИСЛЕТЕ СО СВОЈА ГЛАВА.

Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
24
Ex а ти колку време си/беше во оваа секта?

Kajgana Shop

На врв Bottom