Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
23 септември 2015
Мислења
942
Поени од реакции
470
Значи дека не си го разбрал вицот...

Божјите Заповеди превенираат чинење зло, укажуваат на последиците од злото и посочуваат дека наместо зло, треба да чиниме добро, за да станеме слични на Бога.

Световните правни закони казнуваат веќе сторено зло и тие (законите, нели...) не се насочени кон превентивно нечинење зло, туку на казнување на веќе стореното зло, кое би било предмет на судска одлука и казна.
Па затоа има казни смотан еден дека да нема казни гајле им е на луѓето за гревовите. :pos::pos::pos:
Тие со казни + гревови све и све што прават не па без казни.

Дај не пишувај вицови

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Во христијанското учење постои судска одлука и казна според она што е веќе сторено, судијата, џелатот и оној што ти го спрема патот на Земјата е нивниот концепт на бог..
Проблемот е што сезнајниот бог според нивното зборување, барем на некои кои се упорни во проповедање и оцрнување на другите, сепак знае кој каде и што ќе згреши, затоа само 144K ќе бидат спасени, според Откровение...
Освен ако таму не се кријат кабалистички финти како во законот на евреите познат како стар завет заради христијаните.

П.С. Пеколот е собран од евреите и постои во сите други наследни религии чиј корен се еврејските мистерии :) А пеколот е место каде што богот (од знаете каде) ги казнува оние кои веќе сториле зло... дури и оние кои не сториле зло но сепак не се христијани, според христијанската логика, етика и морал - и тие ќе одат во пеколот, бидејќи богот е премногу човечки според нивното толкување.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Па затоа има казни смотан еден дека да нема казни гајле им е на луѓето за гревовите. :pos::pos::pos:
Тие со казни + гревови све и све што прават не па без казни.

Дај не пишувај вицови
Ај иди на „Тик-ток„, таму имаш содржини соодветни на твојата возраст...:icon_lol:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.935
П.С. Пеколот е собран од евреите и постои во сите други наследни религии чиј корен се еврејските мистерии :) А пеколот е место каде што богот (од знаете каде) ги казнува оние кои веќе сториле зло... дури и оние кои не сториле зло но сепак не се христијани, според христијанската логика, етика и морал - и тие ќе одат во пеколот, бидејќи богот е премногу човечки според нивното толкување.
Пеколот(адот), постои во сите религии без исклучок, пагански и монотеистички.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Не само што постои во религиите, како доктрини/теории, туку постои реално, согласно искуствата собрани во Црквата.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
За се можно пробувате да дешифрирате во Библијата, само за ова немате креативност :D
Кој вика дека пеколот не е тоа што ќе завршиш под земја да те јадат црвите, или пак горење во крематориумот?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.935
За се можно пробувате да дешифрирате во Библијата, само за ова немате креативност :D
Кој вика дека пеколот не е тоа што ќе завршиш под земја да те јадат црвите, или пак горење во крематориумот?
Не зборувам за дешифрирање, зборувам за концептот пекол, дека не е измислен од јудеизмот и христијанството, туку дека постои во секоја митологија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.365
Поени од реакции
43.161
Не зборувам за дешифрирање, зборувам за концептот пекол, дека не е измислен од јудеизмот и христијанството, туку дека постои во секоја митологија.
значи во било што да веруваш ќе завршиш во огнот. Иначе сигурно има некоја социјализација доле во пеколот освен горење. Ваљда има пауза малце за кафе муабетче.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.935
значи во било што да веруваш ќе завршиш во огнот. Иначе сигурно има некоја социјализација доле во пеколот освен горење. Ваљда има пауза малце за кафе муабетче.
Za kafe i cigarce obavezno.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Ова ми мириса на мултилевел маркетинг.
Кој е на врвот на пирамидата?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.935
Ова ми мириса на мултилевел маркетинг.
Кој е на врвот на пирамидата?
Ке ми извиниш, ама не можам да те следам, не се разбираме ни ти што сакаш да кажеш, ни јас што сакам да кажам :)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Ке ми извиниш, ама не можам да те следам, не се разбираме ни ти што сакаш да кажеш, ни јас што сакам да кажам :)
Епа ете викаш дека концептот постои во сите религии, значи сите препишувале еден од друг, и ваков концепт ме потсетува на 2 работи: или христијанството е плагијат, или дел од мултилевел маркетинг шема каде секој маркетер си има своја приказна за истиот производ.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Иначе сигурно има некоја социјализација доле во пеколот освен горење.
Нема; никој со никого не се гледа, оти душите битисуваат во мрак и во постојано измачување...

Kajgana Shop

На врв Bottom