Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Значи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....:rolleyes:
Во бинарен поглед на задгорбниот свет најчесто нема разлика од децении одрекување, молење, постење итн од живот на блуд и краток момент на покајание.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеистот е верник, ама они не знаат :pos:
:pos: :pos: :pos: Рече најголемиот атеист на форумов и остана жив.

Значи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....:rolleyes:
Точно така, христијанскиот верник не верува во неколку илјади богови, атеистот само во еден повеќе. Ситница......

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:pos: :pos: :pos: Рече најголемиот атеист на форумов и остана жив.
Шефе, јас сум гностик не ме мешај мене во тој куп на верници и неверници. Јас знам дека постои Бог, оти јас сум Бог.....крај на приказната. Вие тепајте се.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Шефе, јас сум гностик не ме мешај мене во тој куп на верници и неверници. Јас знам дека постои Бог, оти јас сум Бог.....крај на приказната. Вие тепајте се.....
Хахаха. Жими таквово.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@Хептаграм XI ,

да видиме што вели Св. Ап. Павле за луѓето чии лажливи усти говорат вистина...

„...Ова го правеше таа многу дни. И кога му здодеа на Павле, тој се сврте и му рече на духот: „Ти заповедам во името од Исус христос излези од неа!„. И излезе истиот час...„:

Се надевам дека стихов ич не ти е по мерак...:icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Мики покрај експерт и овластен толкувач на библијата, стана и експерт за ведите и куранот. Капацитет човек.
Да, има и таквија кои не се („капацитетни„) па морам стално да им помагам...:icon_lol:

Атеистот е верник, ама они не знаат :pos:
Тачно; не постои поголем верник од атеист, кој веруе у све и свашта...Т.е. во ништо.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ох сега и Саул го вметна и се повикуваш на библии да си се оправдаш :) Што сте запнале со грчката православна црква кога не сака очи да ви види, раскарани заради името во очите на еден „вистински бог“?
Земски политики религии и духовни патишта ги нарекувате и проповедате сешто од сета таа лакрдија ...

Има што да каже и тој Саул, кој знае грчките препишувачи што искасапиле и редактирале за да им оди добро новата политика во новите времиња кои доаѓаа во тие времиња... ама кој ќе се заморува со историјата?
Ти, црквата ти...? Не. Другите - можеби.

Ептен ми е по мерак вакви кованици од цитати кога христијани си вадат и лепат и прелепуваат и им даваат трети значења... повикувај се уште на твојата света книга и мастурбирај на форумов мислејќи дека правиш нешто полезно. Слободно. Тоа е во духот на христијанството денес по се изгледа, со малку шегобијност, малку мангупство и voila - Христос!

Њу ејџ свештениците и верниците како тебе се оние кои ги одобрувам и бодрам да бидат уште повеќе православни од она што се во моментов... сами да си го влечкаат богот и целата идеја на нивното верување во калта наоколу за да си мерат фалуси по форуми :)

Ајде кажи ми како сите се сатанисти и како евреите ништо не знаат и како сите од исток па до запад се зло... ајде повикај се на новиот завет за да си го оправдаш верувањето и надежта... и на црквата да се повикаш, таа тебе ти е сведокот и ти дава смисла...
Хаос.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Babami mozi i da me lazela, a za toa sto jas imav maka doktorite krenale race od mene umirav od bolki bez apce ne mozev da zaspijam, e od togas se molev i gledas cudo vrz mene
Sega sum top :)
Колку што знам чудо треба да биде против законите на природата. На пример да ти пораснат крилја или да пукаш ласери од очите и слично.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Babami mozi i da me lazela, a za toa sto jas imav maka doktorite krenale race od mene umirav od bolki bez apce ne mozev da zaspijam, e od togas se molev i gledas cudo vrz mene
Sega sum top :)
Kаква баба таков и ти. И да е вистина тоа што кажуваш сигурно не ќе да е од одењето по цркви, можеби плацебо. На секој твој пример таков ќе ти кажам уште 10 кои не зависат од коленичење по цркви. Дури и личен пример. Со промена на исхраната се реши, се чудеа доктори.
Тачно; не постои поголем верник од атеист, кој веруе у све и свашта...Т.е. во ништо.
:pos: :pos:Микијев забавник. Ништо = Се :pos:
Подобро во ништо отколку во разно-разни глупости.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Колку што знам чудо треба да биде против законите на природата. На пример да ти пораснат крилја или да пукаш ласери од очите и слично.
StefusRefus,

болдот не е никакво чудо, туку саде твоја детска фантазија..Намали троа и прочепкај троа појќе за да видиш што е тоа „чудо„.

:pos: :pos:Микијев забавник. Ништо = Се :pos:
Подобро во ништо отколку во разно-разни глупости.
Од ништо произлегува уште повеќе ништо, така да штом напишеш пост кој содржи нешто, веднаш ќе те пофалам...:pos:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
StefusRefus,

болдот не е никакво чудо, туку саде твоја детска фантазија..Намали троа и прочепкај троа појќе за да видиш што е тоа „чудо„.

Од ништо произлегува уште повеќе ништо, така да штом напишеш пост кој содржи нешто, веднаш ќе те пофалам...:pos:
Тоа бе Мики! Крилја, ласери, масери... Кажи му што е чудо, на пример мрзливците од амазон што целиот живот поминуваат максимум 300 метри, поминале 11 000 километри, океан и море за да се качат на дрвена арка во средниот исток.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
StefusRefus,

Одење по вода, претворање на вино во вода и на ракија во газоза? Ај малку за чудата.
Што е чудо? Што мислите?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Што е чудо? Што мислите?
Појма си неам...Ти шо велиш?

Тоа бе Мики! Крилја, ласери, масери... Кажи му што е чудо, на пример мрзливците од амазон што целиот живот поминуваат максимум 300 метри, поминале 11 000 километри, океан и море за да се качат на дрвена арка во средниот исток.
Ипси,

знаеме дека твојата вистина е онаа вистинската, ама се‘ уште не е откриена, така да дај не се брукај...На форум си, те читаат возрасни луѓе...:pos:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Неодговарачот на поставени прашања, никогаш ништо и не напишал така да на ништото се одговара со ништо. 11 години големо ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom