Дино Дворник

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.824
Поени од реакции
5.632
Познатиот хрватски пејач и глумец Дино Дворник само десет дена откако го прослави својот 44-ти роденден, почина денеска претпладне во Загреб под се уште неразјаснети околности, јавија хрватските медиуми.

Веста за хрватските медиуми ја потврди неговиот брат Дејан.
„Пред неколку месеци го загубив татко ми, а сега и братот, не знам што да ви кажам“, изјави Дејан.

Дино Дворник, кој многумина го сметаат за татко на хрватскиот фанк, почина ненадејно во неговиот стан во Загреб.
Тој како дете посетувал музичко училиште, но се откажал од наставата и на 17 години заедно со брат му Дејан го формираше бендот „Кинески ѕид“.

Во 1988 година дебитираше на „Загреб фест“ со песната „Теби припадам“ и ја освои наградата за најдобар дебитант. Во 1996 година ја освои наградата „Порина“ за песната „Африка“. Во текот на животот се обидел и во актерските води.

Во август 1989 година се ожени со Данијела Куљиш, со која ја има ќерката Ела.

RIP

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
бог да го прости кралот на фанкот на ови простори беше добар човек!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Познатиот хрватски пејач Дино Дворник почина денеска претпладне во Загреб во 45-та година од животот под се уште неразјаснети околности, јавија хрватските медиуми.

Повеќе.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
R.I.P Dino.Prv covek na ovie prostori sto pokazal nov pravec vo toa vreme.BTW mislam deka znam od shto pocinal no ne sum jas toj shto treba da kaze.Inace prviot covek vo EX YU shto kazal javno deka e narkoman.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
R.I.P беше многу добар во својата работа, професионален, остави добри траги кај нашите ексју народи. Бог да го прости!

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Да, беше наркоман и алкохоличар... тоа е факт што го знаат сите. Но не знам зошто сите кога ќе им го спомнеш Дино Дворник ги асоцира на тоа. Човекот ја создаде ТИ СИ МИ У МИСЛИМА, алооооооооооооо.... песната на 20 век на овие простори. Спремаше нов албум, но за жал не го дочека неговот излагање. Живееше 300 на саат, но не издржа...
R.I.P.

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Човекот што не умееше да порасне. Бог нека му ги прости гревовите. Дино, биди мирен таму некаде...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
R.I.P
Eден од револуционерите на EX-YU музиката.....Ти си ми у мислима ми е една меќу најомилените од YU песните...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Се умирало ли бе на овие горештини...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од