Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.242
- Поени од реакции
- 12.251
Еврејскиот бог е подобар во тие работи од ѓаоло изгледа...
Ова само мој СТАВ!
Ова само мој СТАВ!
Неам појма, а што е то?Во рисјанската вера нели имаше една реченица во врска со верата да биде или да да или не не...
Да, не сите, ама дел од нив.Сакаш да кажеш дека секој различно ги толкува зборовите во библијата?
Да, ама „според тебе„...Но не и според Црквата.Ако е така, можам јас да дадам едно толкување Може ќе излезе според мене дека треба секогаш во сабота сите рисјани да имаат оргија
Немаш поима???Неам појма, а што е то?
--- надополнето: Jun 24, 2011 1:19 PM ---
Да, не сите, ама дел од нив.
Јас одговорно тврдам дека ти се еден подол, расипан лажов!!губи нерви кога пробуваш секоја тема да ја доведеш до еднаквост со другите во религија. Ако сакаш да ја оцрнуваш, постојат доволно теми, веќе замирисани до бескрај.
Се работи за деца,а а тие појма немаат ни од тарифници ни од девици.
Ако си сатанист, јас би го воспитал детето да се клони од вашата секта пошто колете деца, оргијате и силувате девици (зависно од сопствените ставови и гледишта)...
Само би му ги посочил ове примери да лицемерие, двојни стандарди и лажни вредности....и повеќе од доволни се да свати уште на мла возраст со кого ќе има работа, доколку се работи за некој од вашиов калибар.ти што би го воспитал детето против исламот или христијанството? Против самото учење, а не против свештеникот кој ти наплаќа еднаш за венчавка, кое патем нема допирни точки со воспитувањето на детето.
Обиди се, мож ќа Ти успеит...Сакаш сега јас да ти барам точниот стих каде што се зборува каква да ви биде верата?
!
Јасно ми е, Ти си (само)воспитан...Јас до сега за мојата животна филозофија никому не сум барал да ми дава цитати од моите книги...
Секој поединец ја толкува како сака, а Црквата толкува како што треба.Како да се воспитува дете во вашата вера кога секој толкува вака или онака...
То е нешо као „Тони Зен„, така?Подобро ќе му дадам да чита зен
драга госпоѓице, свадбите, тарифите ако не се тролање... милион пати се повторија низ другите религиозни теми. Се работи за воспитување дете, за кое не значи ништо ако му кажеш дека свадбата чини 100 евра, но ти тоа сеуште не го знаеш.Прочитај ми го потписот. Не мразам никого.
Прочитај ја темата и мислењата и не тролај со веќе одговорени прашања. Навистина.
Пробувам Пума самата да увиди колку е објективна, ако веќе некого напаѓа, ред е да откриеме што точно значи објективност и дали воопшто постои.Види Лурц, не знам зашто за една толку некомплицирана работа со уште попросто решение се наметнува толкаво недоразбирање?
Ми успева, ја знам вашата книга доволно добро, подобро и од вашите верници, дури и од тебе подобро, но не се сложувам со ставовите во неа и што учи црквата според книгата...Обиди се, мож ќа Ти успеит...
е заш бе вака? кога успеваш да сереш со тарифи и венчавки, а за детето и воспитувањето скроз небитни, заш да не го праам истото дека твојата секта е таква? Објективно, за тебе, јас сум лажов...за мене ти си лажов...за твоето дете ти ќе си во право и добро насочен, а јас штеточина...за моето дете ти ќе си убиец на деца, слиувач и секташ...ај сеа, постои објективност?Јас одговорно тврдам дека ти се еден подол, расипан лажов!!
ти ова озбилно? сакаш навистина да видиш кој сум и каков сум?Твојата огорченост од искомплексираноста, неспособноста, глупоста и ограниченоста ја изразуваш безсрамно лажејќи и клеветејќи, со што даваш уште еден пример за вредностите на религозната група на која припаѓаш! Порачувате едно, а го практикувате спротивното, покрај апсурдот со тарифникот, еве и пример од твојот беден репертоар - лажното клеветење!
Ти си лажов од проста причина што изнесе еден куп лаги и клевети! Лажеше дека сум цицал крв од деца, дека сум силувал девици, дека сум бил убиец! Бидејќи ништо од наведеново нема врска со вистината, автоматски значи дека е лага, а ти како оној што ја истресе тука, си лажов! Пообјективно од ова здравје!е заш бе вака? кога успеваш да сереш со тарифи и венчавки, а за детето и воспитувањето скроз небитни, заш да не го праам истото дека твојата секта е таква? Објективно, за тебе, јас сум лажов...за мене ти си лажов...за твоето дете ти ќе си во право и добро насочен, а јас штеточина...за моето дете ти ќе си убиец на деца, слиувач и секташ...ај сеа, постои објективност?
А во суштина, никој нема да воспитува деца на ваков начин, него само трошиме време на празни муабети пошто вака и не се воспитуваат деца, вера, невера...бла бла
Најозбилно!! Повели и докажи го тоа што го кажа!ти ова озбилно? сакаш навистина да видиш кој сум и каков сум?
То ти е „..Едната, света, соборна и Апостолска Црква...„, согласно Симболот од верата.Црквата толкува... да прашам, ако треба детето да го просветлам за вашата вера, која црква тоа толкува?
Човеку, дали се правиш дека не сфаќаш или навистина не сфати...Ти си лажов од проста причина што изнесе еден куп лаги и клевети! Лажеше дека сум цицал крв од деца, дека сум силувал девици, дека сум бил убиец! Бидејќи ништо од наведеново нема врска со вистината, автоматски значи дека е лага, а ти како оној што ја истресе тука, си лажов! Пообјективно од ова здравје!
Инаку баш би сакал да чујам кој се аргументите според кој јас сум лажов според тебе! Повели и посочи ми една единствена лага во моиве досегашно 2216 поста!
Тарифите кој за тебе се небитни јас објаснив зошто мене ми се битни, и зошто ги посочувам, но како по правило вистината секогаш боли кога не е по воља, па така и во твојов случај беше причина да си ја покажеш подлоста, омразата, простотијата и лажливиот - клеветнички карактер!
--- надополнето: Jun 24, 2011 1:42 PM ---
Најозбилно!! Повели и докажи го тоа што го кажа!
ууу, си го покажуваш лицето? Алал вера на твоето воспитување. По што заклучи дека сум клеветник и лажливец? Тоа е твојата вистина и начин на муабет?па така и во твојов случај беше причина да си ја покажеш подлоста, омразата, простотијата и лажливиот - клеветнички карактер!
од воспитување на деца до кај дојде...де уште некој епитет, малку сеНајозбилно!! Повели и докажи го тоа што го кажа!
Предходните твој постови тврдеа дека јас сум убиец, дека цицам крв од деца, дека силувам девици! Не се вади сега дека не си кажал такво нешто, зошто таму е, неможеш да го избришеш!Човеку, дали се правиш дека не сфаќаш или навистина не сфати...
претходниот мој пост вели дека при воспитување на возрасно дете (пошто мали деца ништо не ни сфаќаат од вакви теми) јас би го воспитал да ти испаднеш лажго, а јас доблесен, добар и со најдобрата вера и убедување. Ти твојот би го воспитал обратно -дека ти си нај во право, најсоодветно веруваш, а деја моето убедување е недобро, лажно...пробувам да ти нацртам дека објективноста не постои, посебно во воспитување кај децата. не знам дали ме сфати ама подобро од ов не можам да ти доловам начин на воспитување.
Еве по што:ууу, си го покажуваш лицето? Алал вера на твоето воспитување. По што заклучи дека сум клеветник и лажливец? Тоа е твојата вистина и начин на муабет?
Ако си сатанист, јас би го воспитал детето да се клони од вашата секта пошто колете деца, оргијате и силувате девици (зависно од сопствените ставови и гледишта)...
Иписимусе, хм...тие зборови се ставови на монотеистичките религии и на одредени романи, а не мои лични пошто немам докази за нив, но како припадник на една монотеистичка религија, при влијание кон детето, најверојатно ќе се обидам ова да го претставам како вистина...да ги прикажам тие луѓе во лошо светло. Истото ќе го стори и муслиманот, истото ќе го стори и што знам, сатанистот кон рисјаните...Затоа и ти велам, не верувам во објективност.Предходните твој постови тврдеа дека јас сум убиец, дека цицам крв од деца, дека силувам девици! Не се вади сега дека не си кажал такво нешто, зошто таму е, неможеш да го избришеш!
Што има овде за да не се свати? Ако ти твоето дете го воспитуваш кажувајќи му лаги, тогаш што си? Светец можеби?
Еве по што:
А ти планираш ли во Црква да се венчаш? Или крштевка да му правиш на детето ти? Твоето кажување нема никаква тежина, оти ти не си Христијанин. Однадвор не ни требаат луѓе да ни кажуваат што ни чини, а што не ни чини. Ти можеш да си се буниш ако во твојот сатанизам нешто не ти чини. А за Христијанство остај нека си се грижат Христијаните.Тарифникот не го напишал некој свештеник под своја иницијатива, туку е официјален документ на институционализираната религија - МПЦ. А таа иста МПЦ проповеда дека материјалноста е погрешна, дека блажени се бедните и дека тие ќе го наследеле царството божјо....и во фунција на истото тоа "царство" си има тарифник со цени:
Прегледај го приврзокот 32185
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:31 PM ---