Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

• да

Гласови: 36 39,6%
  • не

Гласови: 47 51,6%
  • не знам

Гласови: 8 8,8%

• Вкупно гласачи
    91

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нелогичноста кај христијанството е што тоа порачува дека материјалноста е погрешна, дека луѓето треба да се одкажат од материјалноста за да оделе во рајот, .
Воа не е рисјанско учење, воа е саде Твој “објективен„ став како нерисјанин...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
За првото Иписмус ти одговори, да не се повторуваме.
За второто, прочитај ми го првиот пост на темава.
Благодарам.
сеа се откажуваш од дискусија? ок...

инаку иписимус, ти не мора да го учиш на грабање и злоупотреба на материјалната страна, а на вера, добрина, попусливост, љубов кон човекот....па и кон све што мрда. Христијанството учи на тоа, а дали ќе го прифатиш или ќе тргнеш по патот на тие свештеници...сегде има коров. Btw, еден свештеник кај нас вози стојадин стар, со плехови пун со дупки. Другиот мислам нема ни кола. Вие најверојатно возите нешто подобро?
Ако се угледате на соседот како краде од оревот на другиот сосед, ако се швалерисаат на железара и водно, како шиткаат бутел 2 и газибаба тревки, апичња, ...што ве интересира соседот, швалерот, дилерот...што ме интересира свештеникот кој и онака е само човек? Пума ќе го воспитува детето да живее како грешниот свештеник или ќе го воспитува на што учи верата?
Пума, за да го изгазиш што повеќе ...ју мис д поинт во темата воспитување. Темата не е свештеникот кој прости ми, можеби и врши други блудови (за кои тој самиот ќе е одговорен некаде), темата е верата и пренесување на верата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Религискиот пристап на воспитување, низ призмата на една религиска деноминација е крајно субјективна.
Дали хелиоцентричниот светоглед е објективен? Ја вела не, оти секое утро, моето вродено око ми велит дека Сонцето се вртит околу Земјата (а не обратно...) и со то, хелиоцентричноста веќе не е објективна категорија...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Воа не е рисјанско учење, воа е саде Твој “објективен„ став како нерисјанин...
Воа е логика! Да проповедаш дека материјалноста е погрешна а да имаш тарифник на услуги е лицемерие и апсурд.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дали хелиоцентричниот светоглед е објективен? Ја вела не, оти секое утро, моето вродено око ми велит дека Сонцето се вртит околу Земјата (а не обратно...) и со то, хелиоцентричноста веќе не е објективна категорија...
Не мораш три пати да го напишеш.

Дали божјото постоење е објективно? Ја велам не, никој не го видел.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Воа е логика! Да проповедаш дека материјалноста е погрешна а да имаш тарифник на услуги е лицемерие и апсурд.
ти ќе го учиш детето од мало дека попот те краде, дека вози џип...или како што гласи темата, ќе го воспиташ на вера? Чинам пак идете у еден правец, џипови и свештеници. Како што ја сфатив Алмала, темава нема врска со сексуланиот и материјалниот живот на попот, ниту со вашата воајерска склоност кон гола града во автобус, него кон верата, добрината, човечноста, прељубата, бесот...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Твојот ум ти го вели тоа момче, не окото :)
И твојот ум многу работи ти извртел изгледа...

Христијанството треба да се заборави... не дека не е заборавено де... ама само да напоменам... дека треба да се заборави или да се натера да се заборави самото во бесконечни докажувања и полемики :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
инаку иписимус, ти не мора да го учиш на грабање и злоупотреба на материјалната страна, а на вера, добрина, попусливост, љубов кон човекот....па и кон све што мрда. Христијанството учи на тоа, а дали ќе го прифатиш или ќе тргнеш по патот на тие свештеници...сегде има коров. Btw, еден свештеник кај нас вози стојадин стар, со плехови пун со дупки. Другиот мислам нема ни кола. Вие најверојатно возите нешто подобро?
Ако се угледате на соседот како краде од оревот на другиот сосед, ако се швалерисаат на железара и водно, како шиткаат бутел 2 и газибаба тревки, апичња, ...што ве интересира соседот, швалерот, дилерот...што ме интересира свештеникот кој и онака е само човек?
Тарифникот не го напишал некој свештеник под своја иницијатива, туку е официјален документ на институционализираната религија - МПЦ. А таа иста МПЦ проповеда дека материјалноста е погрешна, дека блажени се бедните и дека тие ќе го наследеле царството божјо....и во фунција на истото тоа "царство" си има тарифник со цени:
Taksenik.jpg
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:31 PM ---
ти ќе го учиш детето од мало дека попот те краде, дека вози џип...или како што гласи темата, ќе го воспиташ на вера? Чинам пак идете у еден правец, џипови и свештеници. Како што ја сфатив Алмала, темава нема врска со сексуланиот и материјалниот живот на попот, ниту со вашата воајерска склоност кон гола града во автобус, него кон верата, добрината, човечноста, прељубата, бесот...
Јас на моето дете ќе му пренесам каков е мојот став, а тој самиот ќе одлучи дали и во што ќе верува.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
сеа се откажуваш од дискусија? ок...

Ако се угледате на соседот како краде од оревот на другиот сосед, ако се швалерисаат на железара и водно, како шиткаат бутел 2 и газибаба тревки, апичња, ...што ве интересира соседот, швалерот, дилерот...што ме интересира свештеникот кој и онака е само човек? Пума ќе го воспитува детето да живее како грешниот свештеник или ќе го воспитува на што учи верата?
Пума, за да го изгазиш што повеќе ...ју мис д поинт во темата воспитување. Темата не е свештеникот кој прости ми, можеби и врши други блудови (за кои тој самиот ќе е одговорен некаде), темата е верата и пренесување на верата.
Луртз, види, јас веќе не сакам да се повторувам. Сето ова што го прашуваш го имам веќе напишано.
Затоа, прочитај ја темата и прашај нешто што го немам одговорено.
Јас не сум верник, и имам морални правила и вредности во животот, и честопати правам работи во духот на христијанството далеку повеќе од просечен верник. Затоа, верата и нејзиното учење не е мерка за квалитетот на една личност. Со мене се согласуваат луѓе кои се истражувачи на конкретнава тема и се многу порелевантни од некаков верник.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Твојот ум ти го вели тоа момче, не окото :)
И твојот ум многу работи ти извртел изгледа...

Христијанството треба да се заборави... не дека не е заборавено де... ама само да напоменам... дека треба да се заборави или да се натера да се заборави самото во бесконечни докажувања и полемики :)
Дали детето ќе го учиш во она што ти е во потпис?
Дали сатанистот ќе го учи/воспитува детето на она во кое тој верува?

Дали некој ќе го учи детето во нешто спротивно од кое тој верува? Тешко.
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:35 PM ---
Тарифникот не го напишал некој свештеник под своја иницијатива, туку е официјален документ на институционализираната религија - МПЦ. А таа иста МПЦ проповеда дека материјалноста е погрешна, дека блажени се бедните и дека тие ќе го наследеле царството божјо....и во фунција на истото тоа "царство" си има тарифник со цени:
Прегледај го приврзокот 32185
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:31 PM ---

Јас на моето дете ќе му пренесам каков е мојот став, а тој самиот ќе одлучи дали и во што ќе верува.
Досадни сте со тарифникот, што ме заболе за тој тарифник кога темата е како ќе го воспиташ своето дете?

Јас на моето дете ќе му пренесам каков е мојот став, а тој самиот ќе одлучи дали и во што ќе верува
уште потешко. гледајќи како настапувате овде, најверојатно ќе остане без уши ако поверува во некоја од признаените вери.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Добрина, човечност, љубезност, хуманост, искреност, солидарност сум нашла во многу атеисти. Пропаѓа муабетот дека само верата учи на тоа, па затоа е неопходна.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Со мене се согласуваат луѓе кои се истражувачи на конкретнава тема и се многу порелевантни од некаков верник.
Не знам, збореше за некоја објективност и глупавост...самата заклучи дали и колку си објективна ако во старт и делиш луѓето на глупави и необјективни. го наврте муабетот кон свадби евра, крштевки...абе ти детето ќе го учиш на свадби од мало?
И оваа тема со вашата омраза ќе успеете да ја сјебете.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Не знам, збореше за некоја објективност и глупавост...самата заклучи дали и колку си објективна ако во старт и делиш луѓето на глупави и необјективни. го наврте муабетот кон свадби евра, крштевки...абе ти детето ќе го учиш на свадби од мало?
И оваа тема со вашата омраза ќе успеете да ја сјебете.
Прочитај ми го потписот. Не мразам никого.
Прочитај ја темата и мислењата и не тролај со веќе одговорени прашања. Навистина.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Дали детето ќе го учиш во она што ти е во потпис?
Дали сатанистот ќе го учи/воспитува детето на она во кое тој верува?
Нема да го учам детето да биде телемит. Нема да го учам да бира вера... Ќе го научам ако некој го замара со такви теми, дека има право ако едниот не остапи, да го искрши од ќотек (или ќе биде искршен, зависи, но барем ќе биде на своето да не го трујат со она што за него е отров).

Тешко? Тешко е за оние родители кои од своите деца ги градат нивните паднати соништа!

П.С. Христијанската вера, морал и етика мора да се заборават. Веќе се забораваат, не велам не... но може малку да убрзаме нели :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Досадни сте со тарифникот, што ме заболе за тој тарифник кога темата е како ќе го воспиташ своето дете?
Па итекако има врска тарифникот со темава, затоа што убаво ја посочува лицемерноста на црквата. А јас сметам дека децата не треба да бидат подложни на институции кај кој лицемерието е нешто нормално.
уште потешко. гледајќи како настапувате овде, најверојатно ќе остане без уши ако поверува во некоја од признаените вери.
Јас ќе му ги кажам своите аргументи зошто ги сметам религиите за погрешни, но нема да му наметнувам ништо, ако реши да верува, нека верува.

Kajgana Shop

На врв Bottom