Депресија, меланхолија... Тажен сум - ми се плаче!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Ne mora da znaci

Zar za ljubav ja da molim
Ja koi sam ostavljao
Koja zena prokle mene,
Pa sam tako nisko pao
A? :)

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Јас ко ќе паднам во депресија ( а то се дешават 1-2 пати годишно :lol: ) слушам српска музика.. пијам и плачам :mrgreen:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Nema podobar lek za zena od druga zena:)))))

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Осеќам Мацедалиен ќе врати сочен коментар на ова! :)

Член од
3 март 2005
Мислења
101
Поени од реакции
0
Уф... ме фаќа од време на време онака да си се расплачам за ништо. Да ме прашаат зошто плачам, ќе кажам некоја банална причина. Додуше тогаш и не ми се збори, обично си молчам и си плачам. Ќе си се исплачам и ке ми помине. А многу лесно плачам, тоа ич не ми се свиѓа.
:cry:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Re: Депресија, меланхолија... Тажен сум - ми се плаче!!!!!!!

Macedalien напиша:
Денес плачев како будала и не знам зошто. Се живо и диво отерав упм!!!
Типични предзнаци на ПМС. Маце, кај и да е, ќе добиеш :) :) :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Re: Депресија, меланхолија... Тажен сум - ми се плаче!!!!!!!

Aceva напиша:
Macedalien напиша:
Денес плачев како будала и не знам зошто. Се живо и диво отерав упм!!!
Типични предзнаци на ПМС. Маце, кај и да е, ќе добиеш :) :) :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Mad Maxx напиша:
Еееееееееееее - клинот се вади со друг клин :wink: :lol: :lol: :lol: откога го викам ја тоа... Ама мене не ми беше депреш’н за жена туку за самиот себе. Сношти долго размислував и мислам дека не беше баш “депресија“ туку “декомпресија“ од една стварно голема акумулација на нештата преку целава оваа година. ептен ми се насобра се во исто време па...

Ама јесте постов е интересен : да пренеси повеќе искуства (или бар едно ако имаш!!!).

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Site ne faka depresija od vreme na vreme. Kogo pochesto kogo poretko :D Mene lichno pochesto me faka depresija i za sreka kratko mi trae .. ali nekogash znae i meseci da me drzi .. e togash sum nepodonsliva, so nikogo ne mi se zbori, nikade ne mi se odi, ednostavno nishto i nikogo ne sakam. Vo takvi momenti vi preporachuvam da si najdete nekoj za razgovor koj ke moze da ve islusha i da vi pomogne na nekoj nachin.
Jas za sreka si imam prekrasni drugarki (si znaat tie koi se) koi ke go pronajdat vistinskiot nachin da me izvadat od depresijata :D
Eve i javno ke im se zablagodaram shto se sekogash pokraj mene koga mi trebaat :love1: :fks:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Девилиш фала и тебе***********************
И јас сум плачка голема, и практикувам кога ќе ми дојде све преку глава да си седнам дома сама и да се истурам од плачење ... после тоа како нова сум! Во најкризните моменти не можам ни да зборам со некого за мојата депресија, али после тоа си се отварам ... Ај и јас јавно да им кажам тенкју на 3 форумџии што ме расположуваат или само слушаат кога ми треба. Сите ве сакам :!: :lol: :lol: :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Devilish Angel напиша:
Jas za sreka si imam prekrasni drugarki (si znaat tie koi se) koi ke go pronajdat vistinskiot nachin da me izvadat od depresijata :D
Eve i javno ke im se zablagodaram shto se sekogash pokraj mene koga mi trebaat :love1: :fks:
divine напиша:
Ај и јас јавно да им кажам тенкју на 3 форумџии што ме расположуваат или само слушаат кога ми треба. Сите ве сакам :!: :lol: :lol: :wink:
Нема потреба од заблагодарување, другарството не е само за пиење и играње, тука треба да сме еден за друг и во мака :) Ве сакам и јас и горда сум што имам вакви другарки...

Депресијата е "вртење" на незадоволството кон самиот себеси и секој "пaѓа" во неа во одредени моменти од животот... Порано ми се случуваше многу често да сум депресивна, нерасположена и во такви ситуации не сакам никој да ми се приближи, а имам огромна потреба да зборувам со некој во врска со тоа... Последен пат бев таква кога бев далеку од сите, кога немав со кого да разговарам и навистина ми беше тешко, си плачев... Но, успеав некако да се средам, седнав и добро размислив што можам да направам за да не се чувствувам така...
Секогаш кога сум била во депресија, сум разговарала со моите најблиски другарки, секогаш имале разбирање и наоѓале убав збор...
Најдобро е да не се затвораш и треба отворено да зборуваш за она кое те мачи... Не ми било срам да заплачам (емотивноста моја :evil: )...
Кога сум во состојба на депресија околу мене сакам само оптимистички личности и шуќур ги имам :D
Можам да си кажам дека долго време не ме "фатила" депресија и супер ми е...

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Лоша ствар е депресија.

Порано ја лечев со алкохол и други супстанци. Сеа не ја ни лечам, едноставно, си пуштиш музика, агресивна, и ко нов си. Целата депресија се трансформира у гнев и омраза - а тоа ти е движечка сила. :shock: :shock: :shock:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Macedalien напиша:
Mad Maxx напиша:
Еееееееееееее - клинот се вади со друг клин :wink: :lol: :lol: :lol: откога го викам ја тоа... Ама мене не ми беше депреш’н за жена туку за самиот себе. Сношти долго размислував и мислам дека не беше баш “депресија“ туку “декомпресија“ од една стварно голема акумулација на нештата преку целава оваа година. ептен ми се насобра се во исто време па...

Ама јесте постов е интересен : да пренеси повеќе искуства (или бар едно ако имаш!!!).
У право си дека клин со клин се вади,само што дупката останува :)
За да не ти се препуни чаша треба од време на време да се вади негативна енергија.Мене супер работа ми врши пукање на стрелиште,идам,изрокам некој метак у штипки или у слика од некој :) и едно 2 недели сум ок 8)
Пробај ако имаш можност,фино релаксира :)

Член од
28 мај 2005
Мислења
403
Поени од реакции
2
Macedalien ...jas obichno se smeam i se zezam non stop ,ama nekogas....ko na primer zavcera ko mi dojde edno neubo vo dushava ...rikav ko krava dva sati...ama posle to mi beshe mnogu polesno.Nemav nekoja posebna prichina...neam nikakvi problemi ama ete...ne znam sho beshe fintata.Ko ke ti dojt taka isplachi se i ke ti olesnit.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Мене ме фати за прв пат во животот депресија од оние што траат подолго, еве веке 3 месеци мислам, на моменти успева нешто да ме извади на површина но потоа пак сум доле. Уште 1 лек не сум пробал но бидејки не можам сега да земам одмор не можам да пробам.
Едно време System of a Down ме креваа ама сега ни тие не помагаат. Дури ни тркалање ролери не ми иде, можда треба да сменам терен, од село да ојдам у грат. Ај ако ми помине ке ви пишам.....

Kajgana Shop

На врв Bottom