Депилација

T

Tamora

Гостин
Ауф а мене во студиово вчера ми рекоа дека со паста појше боли.
Не знам сама се средвам дома гале-гале затоа можи и помалку ме боли , пробај прво на рацете или само на препони со шеќерна паста со едно влечење сите влакненца излегуваат дури и кај мене а години претходно се бричев така да јас ако сум поминала безболно по 4543654 бричења долу другите нема ич мака да видат ,така си велам барем :) Имам пробано и со ленти од вит ама безуспешно 50 % од восокот остана на мене

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
А ОК зошто машко да се депилира, за да биде пофенци или да знае салса да плеса??

Се знае жилетот и свршена работа.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Имам пробано и со ленти од вит ама безуспешно 50 % од восокот остана на мене

Си ги стопила премногу, јас ги чувам во фрижидер и веќе имам добиено осет колку точно да се растопени за да ги ставам на мене, инаку ако се премногу растопени се лепат и катастрофа е после, ако не се доволно не вадат ништо

едно време правев 8л шеќер, 8л вода и неколку капки лимон или зрна лимонтус во метално тањирче, пред да стане кафеаво се вадеше, и за тоа по навика знаев кога, се правеше топка и само ја развлекуваш на местото и влечиш и како тесто пак ја правиш топка, ама првиот момент е многу топла кога ја вадиш - мазохизам :)

Член од
28 август 2013
Мислења
16
Поени од реакции
0
Pomos malce ako moze.. jas pred 8 god nemav ic vlakna znaci ni 1 vlakno nemav posebno na nozete. posle imav edna povreda na nogata, me zgazi kola i mi rekoa deka treba da primam nekakvo zracenje. od togas pa se do sega nozete mi se kako na majmum, ali samo nozete na gradite ni 1 edno nemam. e sega sto predlagate vie za prv pat...ako mozete da mi objasnete kako ide sve do detal....eve primer ako odam kaj tie kozmeticki saloni. jas sum malku sramezliv ako moze da mi kazete sto tamu kako ide taa procedura? pozz

A

AnFem

Гостин
Pomos malce ako moze.. jas pred 8 god nemav ic vlakna znaci ni 1 vlakno nemav posebno na nozete. posle imav edna povreda na nogata, me zgazi kola i mi rekoa deka treba da primam nekakvo zracenje. od togas pa se do sega nozete mi se kako na majmum, ali samo nozete na gradite ni 1 edno nemam. e sega sto predlagate vie za prv pat...ako mozete da mi objasnete kako ide sve do detal....eve primer ako odam kaj tie kozmeticki saloni. jas sum malku sramezliv ako moze da mi kazete sto tamu kako ide taa procedura? pozz
Не ги чепкај! Зимата доаѓа...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Srcee проба со шеќерна паста? Боли повеќе или не?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Srcee проба со шеќерна паста? Боли повеќе или не?

Не пробав, ми фуфка. Плус бремена сум и не знам колку е безбедно. Они ми рекоа дека депилираат бремени жени ама сумљиво ми е некако...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не пробав, ми фуфка. Плус бремена сум и не знам колку е безбедно. Они ми рекоа дека депилираат бремени жени ама сумљиво ми е некако...
Една моја братучедка беше на депилација десет дена пред да се породи. И јас и се чудев тогаш како оди, ама она ми рече поарно сама да се средела, за да не и го стават бричот на самото породување. И внука ми се роди без никаков проблем.
Ама ако ти фуфка, не оди. Шо да ти кажам друго. :)

Со арно и со убаво да ти помине бременоста. Се најубаво ти посакувам ;)
Па пофали се кога ќе родиш, за да честитаме. :)

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
А поткожни влакненца бе браќа? :/
Лом си ги направив нозете од чепкање со пинцета...Аман.

Kajgana Shop

На врв Bottom