Депилација

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
Јас депилатор не користам оти прави многу поткожни. Само восок или шербет за депилација. И затоа ги оставам да пораснат некое време, за убаво да ги извадам кога ќе дојде редот за тоа. У суштина не сум многу влакнеста и плус светли ми се влакната, па и кога ми се подраснати малку не ми се познаваат. А за нозе кога ти се малку подраснати, пробај со чупкалица, само доста време ќе изгубиш така:) .
а пак мене брзо ми растат, и да речеме ќе одам на депилација и дека се кратки нели нема да ги извадат убаво и за неколку дена пак ми искачаат. и тогаш се појавува дилемата, со што да ги извадам...

иначе, ИНФОРМАЦИЈА ДО СИТЕ, немојте у Сандра да одите за депилација, катастрофа се, може е ефтино ама не е хигиенски воопшто. Кај е прљаво, плус ти даваат да легнеш на пешкир на кој лежел некој друг напраен со восок по сите страни. :sick::sick::sick::sick:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
а пак мене брзо ми растат, и да речеме ќе одам на депилација и дека се кратки нели нема да ги извадат убаво и за неколку дена пак ми искачаат. и тогаш се појавува дилемата, со што да ги извадам...

иначе, ИНФОРМАЦИЈА ДО СИТЕ, немојте у Сандра да одите за депилација, катастрофа се, може е ефтино ама не е хигиенски воопшто. Кај е прљаво, плус ти даваат да легнеш на пешкир на кој лежел некој друг напраен со восок по сите страни. :sick::sick::sick::sick:

Па по недела и пол се оди на депилација. или пак 2 недели.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
абе ако депилираш толку често капилари искачаат

Жити се од каде?
Чекаш две недели, после си две недели фри, и дури да ти пораснат пак 2 недели. Значи на месец се депилираш. Од каде капилари? Само можи да ти се изретчат влакната.

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
не знам каде се депилираш ти, и со каква брзина на светлината ти растат влакната за две недели. брат ептен е малце тоа, значи многу се кратки и не се фаќаат убаво со восокот.
иначе ми има кажано таа што ме депилира за капиларите.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
не знам каде се депилираш ти, и со каква брзина на светлината ти растат влакната за две недели. брат ептен е малце тоа, значи многу се кратки и не се фаќаат убаво со восокот.
иначе ми има кажано таа што ме депилира за капиларите.

Брат -_-, а ти колкави чекаш да ти пораснат?

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
брат не ме разбираш, кажувам ДЕКА за две недели ќе пораснат ама кратки ќе бидат и НЕ СЕ ФАЌААТ УБАВО, а тоа значи дека восокот само ќе ги искубе. а ако ти растат брзо, тогаш и за две недели супер ќе ти се извадат. логично е, кога ти се подолги подобро се вадат него коа се кратки, зборуваме за восок.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ти колку чекаш?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Брат -_-, а ти колкави чекаш да ти пораснат?
Растењето на влакната е различно кај секого. Мене ми растат после месец и пол и шо праиме сеа? Ја според тебе мора да идам да се депилирам на секои две недели коа немам ни В од влакно?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Растењето на влакната е различно кај секого. Мене ми растат после месец и пол и шо праиме сеа? Ја според тебе мора да идам да се депилирам на секои две недели коа немам ни В од влакно?

Koј рече дека мора? Рече дека брзо и растеле, а не чека да и доизлезат сите. Нормално е дека на сите му растат различно. Јас заклучив од тоа што таа кажа дека ги депилира недораснати. Со оглед на тоа дека брзо и растеле две недели можда и се таман, можда и малце.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
ОК фала, ќе видам таму а дали знаеш цена отприлика?
Ако досега не си се депилирал со то Veet поарно не се чепкај, се заебав јас на градите со тоа се издепилирав пред некој месец и оттогаш 5 пати повеќе ми растат. Види женските еве нека ти кажат дали може со нешто друго што би ги оретчило во иднина да никнуваат ама помалку влакна.
Инаку 150тина денари е го имаш и во аптеки и во Тинекс.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
915
Поени од реакции
2.563
Ако досега не си се депилирал со то Veet поарно не се чепкај, се заебав јас на градите со тоа се издепилирав пред некој месец и оттогаш 5 пати повеќе ми растат. Види женските еве нека ти кажат дали може со нешто друго што би ги оретчило во иднина да никнуваат ама помалку влакна.
Инаку 150тина денари е го имаш и во аптеки и во Тинекс.

Креми не сакам, сум користел веет крема. Сега ќе побарам некои ленти.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Во козметичкото студио јас кај што одам ми рекоа за интимна депилација дека правеле и со паста.
Е сега јас надусници имам депилирано со восок и со паста, и со паста многу повеќе ми се свиѓа. Многу побавно растат потоа.
Ама сега првпат чув дека и интимна депилација можело со паста. Има ли некој искуство околу ова?

T

Tamora

Гостин
Во козметичкото студио јас кај што одам ми рекоа за интимна депилација дека правеле и со паста.
Е сега јас надусници имам депилирано со восок и со паста, и со паста многу повеќе ми се свиѓа. Многу побавно растат потоа.
Ама сега првпат чув дека и интимна депилација можело со паста. Има ли некој искуство околу ова?
Јас се депилирам со паста од почеток и многу сум задоволна , сега не можам да направам споредба помеѓу восок паста ама сите велат дека и болката е помала со пастата :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас се депилирам со паста од почеток и многу сум задоволна , сега не можам да направам споредба помеѓу восок паста ама сите велат дека и болката е помала со пастата :)

Ауф а мене во студиово вчера ми рекоа дека со паста појше боли.

Kajgana Shop

На врв Bottom